Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρή επίθεση Zakharova στη Γερμανία για τα ρωσικά όπλα στην Ινδία

Σφοδρή επίθεση Zakharova στη Γερμανία για τα ρωσικά όπλα στην Ινδία
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius, δήλωσε ότι το Βερολίνο είναι έτοιμο να προμηθεύσει υποβρύχια στην Ινδία για να μειώσει την «εξάρτησή» της από τις προμήθειες όπλων από τη Ρωσία
Η Μόσχα επέκρινε ως νεοαποικιοκρατικές τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Άμυνας, ο οποίος είπε ότι δεν είναι «προς το συμφέρον του Βερολίνου» να συνεχίσει το Νέο Δελχί να αγοράζει ρωσικά όπλα.
«Πρόκειται για το χρυσό δισεκατομμύριο, τον ανθισμένο κήπο και τη ζούγκλα, αυτή είναι η πρακτική διάσταση αυτών των θεωρητικών εννοιών, αυτή είναι η νεοαποικιοκρατία», είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα.
Η Zakharova είπε ότι η Ινδία, η οποία έχει μακροχρόνιους δεσμούς με τη Ρωσία, είναι κυρίαρχη χώρα και δεν χρειάζεται την άδεια κανενός για να λάβει αποφάσεις.
«Υπήρξε μια πραγματικά τραγική περίοδος στην ιστορία της Ινδίας, όταν η Βρετανική Αυτοκρατορία προσπάθησε να τη γονατίσει και να την κάνει δικό της παράρτημα, αλλά δεν προέκυψε τίποτα, στο Λονδίνο δεν μπόρεσαν να αλλάξουν το έθνος και τον πολιτισμό που ονομάζεται Ινδία» είπε.
Η Βρετανική Αυτοκρατορία κυβέρνησε την ινδική υποήπειρο από το 1858 έως το 1947, όταν χωρίστηκε σε δύο κυρίαρχες χώρες: την Ινδία και το Πακιστάν.
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius, ενόψει της επίσκεψής του στο Νέο Δελχί, δήλωσε τη Δευτέρα (5/6) στη DW ότι το Βερολίνο είναι έτοιμο να προμηθεύσει υποβρύχια στην Ινδία για να μειώσει την «εξάρτησή» της από τις προμήθειες όπλων από τη Ρωσία.
Ο Pistorius υποστήριξε ότι χώρες όπως η Ινδονησία και η Ινδία θα μπορούσαν να γίνουν μέρος ενός παγκόσμιου συνασπισμού ως «αξιόπιστοι εταίροι» για να «προστατέψουν την τάξη που βασίζεται σε κανόνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης