Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Πιο βαθιά στην άβυσσο του πολέμου οι ΗΠΑ, δεν θέλουν ειρήνη στην Ουκρανία

Ρωσία: Πιο βαθιά στην άβυσσο του πολέμου οι ΗΠΑ, δεν θέλουν ειρήνη στην Ουκρανία
Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τη μοίρα της Ουκρανίας είπε ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ βυθίζονται ακόμα πιο βαθιά στην άβυσσο του πολέμου στην Ουκρανία υποστηρίζει ο Ρώσος πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες, Anatoly Antonov, ο οποίος με αφορμή το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 325 εκατ. δολαρίων προς το Κίεβο, αναφέρει πως οι Αμερικάνοι δεν ενδιαφέρονται για λύσεις μέσω διαπραγματεύσεων στην ουκρανική κρίση.
«Οι ΗΠΑ βυθίζονται ολοένα πιο βαθιά στην άβυσσο της ουκρανικής κρίσης.
Οι Αμερικάνοι δεν είναι έτοιμοι να σταματήσουν.
Δεν ενδιαφέρονται για λύσεις μέσω διαπραγματεύσεων.
Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τη μοίρα της Ουκρανίας, η οποία χρησιμοποιείται μόνο ως σιδερένιο ρόπαλο κατά της Ρωσίας» υποστήριξε ο Antonov, προσθέτοντας πως οι διαμορφωτές στρατηγικής των ΗΠΑ δεν καταλαβαίνουν πως καμιά ποσότητα όπλων, ούτε οποιαδήποτε ανάμιξη μισθοφόρων δεν πρόκειται να αλλάξει τον ρου της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Θέλουν επιτυχία

Όπως είπε ο Antonov, οι Αμερικάνοι πολιτικοί χρειάζονται επιτυχίες στο στρατιωτικό πεδίο για να δικαιολογήσουν την «απερίσκεπτη γραμμή» τους στην Ουκρανία, για να επιβεβαιώσουν την αναγκαιότητα των δαπανών τους και για να έχουν να δείξουν «επιτυχίες» στον αγώνα τους κατά της Ρωσίας ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.
«Η Ουάσινγκτον δεν θέλει να παραιτηθεί από τον κύριο στόχο της που δεν είναι άλλος από το να επιφέρει τη στρατηγική ήττα της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης.
Την ίδια στιγμή, η ηγεσία των ΗΠΑ δεν ενδιαφέρεται για το τίμημα που θα πληρώσει το Κίεβο για αυτό καθώς και για το πόσες ζωές αυτή η στρατηγική θα πάρει» επισήμανε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Νέο πακέτο βοήθειας

Σημειώνεται πως χθες Τρίτη 13/6 οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ένα ακόμα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 325 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το πακέτο οποίο συμπεριλαμβάνει πυρομαχικά για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, άλλα πυρομαχικά και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ).
Εκτιμάται ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη διαθέσει περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια για τη στρατιωτική βοήθεια της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης