Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ο στρατηγός Surovikin προς το παρόν ξεκουράζεται, ανέφερε ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Δούμας

Ρωσία: Ο στρατηγός Surovikin προς το παρόν ξεκουράζεται, ανέφερε ο  επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Δούμας
Ο «στρατηγός Αρμαγεδδών» εμφανίστηκε για τελευταία φορά δημόσια την 24η Ιουνίου.
Την ώρα που επιμένουν οι φήμες για την τύχη του υποδιοικητή των ρωσικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, Sergey Surovikin, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημόσια μετά την ανταρσία της Wagner, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος της Ρωσίας δήλωσε ότι ο στρατηγός προς το παρόν «ξεκουράζεται».
Ο Andrei Kartapolov, επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Δούμας, ακούγεται να λέει σε βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ο Σουροβίκιν αυτή την περίοδο ξεκουράζεται. Προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμος».
Ο «στρατηγός Αρμαγεδδών», όπως αποκαλείται από ρωσικά μέσα ενημέρωσης για τις στρατιωτικές επιθετικές του τακτικές στον πόλεμο στη Συρία, εμφανίστηκε για τελευταία φορά δημόσια όταν απηύθυνε έκκληση μέσω βίντεο να σταματήσει η εν εξελίξει ανταρσία των μαχητών της μισθοφορικής ομάδας Wagner του Yevgeny Prigozhin την 24η Ιουνίου.
Ο Σουροβίκιν φέρεται να διατηρούσε καλές σχέσεις με τη Wagner και τον Πριγκόζιν, οι οποίοι επαινούσαν τον στρατηγό, την ώρα που ο αρχηγός της εταιρείας μισθοφόρων εξαπέλυε μύδρους κατά της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας, βάζοντας στο στόχαστρο κυρίως τον υπουργό Άμυνας Sergei Shoigu και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου Valery Gerasimov για τον χειρισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Δημοσίευμα των New York Times τον περασμένο μήνα, επικαλούμενο τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, ανέφερε ότι ο Σουροβίκιν είχε εκ των προτέρων γνώση της ανταρσίας της Wagner και ότι οι ρωσικές αρχές ελέγχουν αν ο στρατηγός ήταν συνεργός.
Ορισμένα ρωσικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πρόσφατα ότι ο Surovikin συνελήφθη, αλλά δεν υπήρξε καμία επίσημη επιβεβαίωση γι' αυτό.
Το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης