Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλο short στα 30ετή αμερικανικά ομόλογα άνοιξε ο Ackman, μετά την υποβάθμιση ΗΠΑ

tags :
Μεγάλο short στα 30ετή αμερικανικά ομόλογα άνοιξε ο Ackman, μετά την υποβάθμιση ΗΠΑ
Ο Ackman υποστήριξε ότι εάν ο πληθωρισμός είναι 3% και όχι 2%, η απόδοση του 30ετούς ομολόγου θα μπορούσε να αυξηθεί στο 5,5%, προσθέτοντας «και μπορεί να συμβεί σύντομα»
Μεγάλο short στα 30ετή αμερικανικά ομόλογα άνοιξε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής William Ackman, μετά την υποβάθμιση ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς το ταυτόχρονα αντιστάθμιση του αντίκτυπου των υψηλότερων μακροπρόθεσμων επιτοκίων στις μετοχές και ένα καλό αυτόνομο στοίχημα.
Την ανοιχτή θέση πήρε το hedge fund του Pershing Square Capital Management.
«Είμαστε short στο 30ετές ομόλογο», έγραψε ο Ackman στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων X, παλαιότερα γνωστή ως Twitter.
Υποστήριξε ότι εάν ο πληθωρισμός είναι 3% και όχι 2%, η απόδοση του 30ετούς ομολόγου θα μπορούσε να αυξηθεί στο 5,5%, προσθέτοντας «και μπορεί να συμβεί σύντομα».
Την Τετάρτη, η απόδοση των 30ετών ομολόγων ανέβηκε στο 4,16%, το υψηλότερο του έτους.
Ο Ackman, κάποτε ένας από τους πιο ευέλικτους επενδυτές της Wall Street που εδραίωσε τη φήμη του ως ακτιβιστής επενδυτής πιέζοντας για αλλαγές σε εταιρείες από την Chipotle Mexican Grill έως τον Canadian Pacific, χρησιμοποίησε πρόσφατα την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για να γνωμοδοτήσει για την οικονομική πολιτική και την προεδρική πολιτική.
«Υπάρχουν λίγες μακροοικονομικές επενδύσεις που εξακολουθούν να προσφέρουν εύλογα πιθανές ασύμμετρες αποδόσεις και αυτή είναι μία από αυτές».
Οι παρατηρήσεις του στο X έγιναν αφότου ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την Τρίτη την κορυφαία πιστοληπτική ικανότητα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, μια κίνηση που προκάλεσε την οργισμένη απάντηση από τον Λευκό Οίκο και εξέπληξε τους επενδυτές, παρά την επίλυση της κρίσης ανώτατου ορίου χρέους πριν από δύο μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης