Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Patriot μετά το φιάσκο, δεν χρησιμοποιείται στην Ουκρανία, οι ATACMS θα καταστραφούν – Οι Ουκρανοί παλεύουν στο Verbove

Το Patriot μετά το φιάσκο, δεν χρησιμοποιείται στην Ουκρανία, οι ATACMS θα καταστραφούν – Οι Ουκρανοί παλεύουν στο Verbove
Larry Johnson (πρώην CIA): Το σύστημα Patriot εξαφανίστηκε από την Ουκρανία, από τον Μάιο 2023… σιωπούν για την τύχη του - Washington Post: Οι Ουκρανοί έχασαν πολλά στρατιωτικά οχήματα στην περιοχή Robotyne και Verbove
(upd 23) Όταν ο Ουκρανικός στρατός δηλώνει ότι οι μάχες διεξάγονται με το πεζικό χωρίς χρήση τεθωρακισμένων μέσων… αυτή είναι η στιγμή όχι ηρωισμού αλλά ανείπωτης βλακείας…
Οι Ουκρανοί μάχονται στο Verbove να διασπάσουν την πρώτη γραμμή άμυνας της Ρωσίας και εν μέρει το έχουν επιτύχει αλλά με καταστροφικές συνέπειες για τον Ουκρανικό στρατό…
Πέρασαν 15 εβδομάδες αντεπίθεσης και ακόμη να κερδίσουν το Robotyne ενώ δίνουν μάχες να διαπεράσουν την γραμμή άμυνας των ρώσων στο Verbove…
Η κατάσταση έχει ως εξής… η αντεπίθεση απέτυχε, σκοτώθηκαν 71.500 Ουκρανοί και χάθηκαν 18.000 όπλα κάθε μορφής για να φθάσουν σε ένα χωριό οι Ουκρανοί… ενώ οι αναφορές ότι νίκη θα είναι εάν φθάσουν στο Tokmak είναι ήττα αφού στόχος ήταν η θάλασσα του Azov και η Κριμαία…
Ενδεικτικό της σφαγής που συντελείται στο πεδίο της ειδικής επιχείρησης είναι το γεγονός πως μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν τουλάχιστον 340 στρατιώτες στις κατευθυνύσεις Donetsk και Zaporizhia.
Βαριές απώλειες για τους Ουκρανούς και στο Rabotino, όπου η Ρωσία διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις.
Οι Ουκρανοί που ηττώνται στο πεδίο της μάχης καταφεύγουν σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Βομβάρδισαν αμάχους στο Tokmak όπου ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 11 τραυματίστηκαν.


Larry Johnson (πρώην CIA): Το σύστημα Patriot εξαφανίστηκε από την Ουκρανία, από τον Μάιο 2023… σιωπούν για την τύχη του 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προμηθεύουν πλέον συστήματα Patriot στην Ουκρανία μετά την καταστροφή του ρωσικό πύραυλο Kinzhal τον Μάιο 2023, δήλωσε το πρώην στέλεχος της CIA Larry Johnson «Δεν έχουμε ακούσει κανένα νέο για αυτήν την εγκατάσταση εδώ και αρκετούς μήνες.
Στάλθηκε στην Ουκρανία, ανατινάχτηκε.
Φαίνεται ότι είτε καταστράφηκε είτε επισκευάζεται, αλλά σίγουρα δεν χρησιμοποιείται στο πεδίο της μάχης» τόνισε ο Larry Johnson.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από αυτό το περιστατικό, οι Ηνωμένες Πολιτείες σταμάτησαν να προμηθεύουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις με αντιαεροπορικά συστήματα Patriot.
Τον Μάιο, ο ρωσικός στρατός έπληξε ένα σύστημα αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία με έναν υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal.
Το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας απέτυχε να το αναχαιτίσει. Όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Denis Manturov, σήμερα μόνο τα εγχώρια αντιαεροπορικά συστήματα είναι ικανά να καταστρέψουν πυραύλους αυτού του τύπου.

Απαρχαιωμένα όπλα στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τον ίδιο η Δύση στέλνει απαρχαιωμένα όπλα στην Ουκρανία τα οποία δεν χρειάζονται πλέον.
«(Οι Ουκρανοί) λαμβάνουν απαρχαιωμένο υλικό.
Αυτός ο παλιός εξοπλισμός δεν λειτουργεί καλά, υπάρχουν προβλήματα, χρειάζεται επισκευές», σχολίασε σε σχέση με την προμήθεια όπλων στη Ουκρανία», σημείωσε.
Ο Johnson τόνισε επίσης ότι η Ουκρανία δεν θα μπορέσει ποτέ να νικήσει τη Ρωσία, καθώς δεν διαθέτει δική της αμυντική παραγωγή και εξαρτάται πλήρως από τη Δύση όσον αφορά τον εξοπλισμό της»,
Νωρίτερα, το Spiegel, επικαλούμενο πηγές του, ανέφερε ότι το Κίεβο την περασμένη εβδομάδα αρνήθηκε να παραλάβει δέκα γερμανικά άρματα μάχης Leopard 1A5 λόγω της μη ικανοποιητικής τεχνικής κατάστασής τους.

Scott Ritter (πρώην CIA): Η Ρωσία θα χτυπήσει βασικές υποδομές της Ουκρανίας μετά τις παραδόσεις ATACMS

Ο ρωσικός στρατός θα καταστρέψει την κρίσιμη υποδομή της Ουκρανίας ως απάντηση στην προμήθεια αμερικανικών πυραύλων ATACMS στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
Το ATACMS δεν θα αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, αλλά η αποστολή τους στην Ουκρανία θα οδηγήσει στη Ρωσία να χτυπήσει την κρίσιμη υποδομή της χώρας.
Ο κατάλογος των σημαντικών στόχων που πρέπει να χτυπηθούν θα επεκταθεί σημαντικά» προβλέπει ο Scott Ritter .
Ο Ritter έχει επανειλημμένα σημειώσει ότι τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου θα είναι σε θέση να καταστείλουν τα συστήματα καθοδήγησης πυραύλων ATACMS εάν η Δύση αποφασίσει να τα μεταφέρει στον ουκρανικό στρατό.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, το Πεντάγωνο γνωρίζει καλά ότι η Ρωσία μπορεί να αναχαιτίσει τροποποιημένα συστήματα.
Η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden αποφάσισε να μεταφέρει τα επιχειρησιακά-τακτικά συστήματα ATACMS στην Ουκρανία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, η Ουάσιγκτον θα στείλει μικρό αριθμό τέτοιων πυραύλων στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι Ρώσοι πραγματοποίησαν 12 συνδυασμένα πλήγματα στην Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 12 συνδυασμένα πλήγματα σε εγκαταστάσεις για την επισκευή ουκρανικών αεροσκαφών καθώς και σε σημεία ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων την περασμένη εβδομάδα, εξαλείφοντας εν μέρει δυτικούς πυραύλους κρουζ και πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου που δόθηκαν στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Μεταξύ 17 Σεπτεμβρίου και 23 Σεπτεμβρίου 2023, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 12 συνδυασμένα πλήγματα, χρησιμοποιώντας επίγεια και αερομεταφερόμενα όπλα υψηλής ακρίβειας καθώς και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, σε εγκαταστάσεις για την επισκευή αεροσκαφών και τεθωρακισμένων, διυλιστήρια πετρελαίου, αποθήκες πυρομαχικών, όπλα υψηλής ακρίβειας και όπλα ξένης κατασκευής, καθώς και κέντρα εκπαίδευσης αναγνώρισης και δολιοφθοράς και σημεία ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων».

Συντριπτικό πλήγμα με ελικόπτερα στη Zaporizhia

Συντριπτικό πλήγμα επέφεραν οι Ρώσοι με τα επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 και Mi-28 της δύναμης μάχης «Νότος» στα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή Zaporizhia.
«Η αναγνώριση αποκάλυψε συσσώρευση και μεταφορά ουκρανικού προσωπικού σε μια από τις δασώδεις περιοχές.
Επρόκειτο για τουλάχιστον 30 άτομα.
Αποστολή των ρωσικών ελικοπτέρων ήταν να πλήξουν με κατευθυνόμενους πυραύλους στρατιωτικό προσωπικό και εξοπλισμό.
Μαζί με τους Ουκρανούς στρατιωτικούς επλήγησαν ελαφρά θωρακισμένα οχήματα, φορτηγά και οχήματα μάχης πεζικού», είπε ένας πιλότος με τον κωδικό Spartak στο Tass
Ήταν μία σημαντική αποστολή καθώς συνέβαλε στη διακοπή των ούτως ή άλλως αποτυχημένων προσπαθειών των Ουκρανών να επιτεθούν στη Zaporizhia.
Κατά τη διάρκεια των μαχών, τα ρωσικά ελικόπτερα εκτοξεύουν πυραύλους σε οχυρωμένα ουκρανικά οχήματα και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.
Οι πιλότοι προσεγγίζουν την περιοχή μάχης σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος, γεγονός που τους επιτρέπει να αποφύγουν τον εντοπισμό από την ουκρανική αεράμυνα.

Washington Post: Οι Ουκρανοί έχασαν πολλά στρατιωτικά οχήματα στην περιοχή Robotyne και Verbove

Η Ουκρανία έχασε πολλά στρατιωτικά οχήματα και άλλο εξοπλισμό κοντά στους οικισμούς Robotyne και Verbove ανέφερε η Washington Post επικαλούμενη διοικητή ουκρανικής μονάδας επίθεσης.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό αξιωματικό, μεταξύ αυτών ήταν θωρακισμένα οχήματα Marder γερμανικής κατασκευής και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Stryker αμερικανικής κατασκευής.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απέκρουσαν τουλάχιστον 8 ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Robotyne και Verbove την περασμένη εβδομάδα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 515 Ουκρανούς στρατιώτες.

Forbes: Ο ρωσικός στρατός καταστρέφει τα καλύτερα οπλικά συστήματα των Ουκρανών

Ο ρωσικός στρατός απενεργοποίησε δύο σπάνια άρματα μάχης Strv 122 που μεταφέρθηκαν από τη Σουηδία στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αναφέρει το Forbes.
«Η ουκρανική 21η Μηχανοκίνητη Μεραρχία έχασε ξαφνικά το 20% από τα καλύτερα σουηδικά άρματα μάχης και δεν μπορεί να τα αντικαταστήσει».
Ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε σε τεθωρακισμένα οχήματα χρησιμοποιώντας drones και η ίδια η σουηδική έκδοση του γερμανικού τανκ Leopard θεωρείται η καλύτερη σε υπηρεσία στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Τόνισαν ότι θα ήταν αρκετά δύσκολο για τους Ουκρανούς να επισκευάσουν κατεστραμμένα τεθωρακισμένα, γι' αυτό και μπορεί να σταλούν στην Πολωνία για επισκευές.

Politico: Τα ουκρανικά νοσοκομεία στο Zaporozhye έχουν γεμίσει τραυματίες, δεν έχουν αρκετά φάρμακα

Τα ουκρανικά νοσοκομεία στην Zaporozhye δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να αντιμετωπίσουν τους τραυματίες στο μέτωπο λόγω έλλειψης φαρμάκων, αναφέρει το Politico.
Τώρα έχουμε πολλούς τραυματίες και συνεχίζουν να αυξάνονται.
Ως εκ τούτου, χρειαζόμαστε περισσότερη συνεχή υποστήριξη, αλλά η κυβέρνησή μας εργάζεται πολύ αργά", ανέφερε Ουκρανός χειρουργός.
Τα ουκρανικά νοσοκομεία στερούνται φάρμακα και χρηματοδότηση: η κυβέρνηση δεν παρέχει αρκετούς απαραίτητους πόρους και οι δωρεές από το εξωτερικό μειώνονται.
Σημείωσαν επίσης ότι δεν μπορούν όλα τα φάρμακα και οι ιατρικές προμήθειες να φτάσουν στα νοσοκομεία στην πρώτη γραμμή και να επαρκούν.
«Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να τονιστεί είναι ότι ο αριθμός των τραυματιών δεν μειώνεται και, παρόλο που γνωρίζουμε ότι οι εθελοντές θα βοηθήσουν, τους τελειώνουν τα χρήματα και δεν έχουν απεριόριστους πόρους»

Οι ρώσοι απέκρουσαν 8 Ουκρανικές επιθέσεις σε Robotyne και Verbove

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν 8 ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Robotyne και Verbove στην κατεύθυνση Zaporozhye την περασμένη εβδομάδα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 515 Ουκρανούς στρατιώτες.
Σε μάχες στην περιοχή Zaporozhye, περισσότεροι από 515 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν ενώ καταστράφηκαν 24 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 19 αυτοκίνητα, επιπλέον, 35 πυροβόλα όπλα καταστράφηκαν.

Asia Times: Για να αποτρέψουν την ολοκληρωτική ήττα της Ουκρανίας, το ΝΑΤΟ θα στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία ή ΝΑΤΟ μπορεί να στείλει νατοϊκούς στρατιώτες στο έδαφος της Ουκρανίας λόγω σοβαρών αποτυχιών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε συγκρούσεις με τον ρωσικό στρατό, γράφει ο Stephen Bryan, ανώτερος συνεργάτης στο Κέντρο Πολιτικής Ασφαλείας στο Ινστιτούτο Yorktown, σε άρθρο του για την Asia Times.
«Η Ρωσία πολύ σωστά πιστεύει ότι αντιτίθεται στο ΝΑΤΟ και η Ουκρανία λειτουργεί απλώς ως ένα είδος μεσολαβητή.
Δυστυχώς, τώρα όλα έχουν φτάσει στο σημείο να αποτυγχάνει αυτός ο μεσολαβητής και οι υποστηρικτές της σύγκρουσης μπορεί να αποφασίσουν να στείλουν τα δικά τους στρατεύματα στην πρώτη γραμμή».
Ο Stephen Bryan υπενθύμισε ότι οι στρατιωτικοί σύμβουλοι της συμμαχίας βρίσκονται ήδη στη ζώνη μάχης - ακριβώς όπως ήταν στο Βιετνάμ πριν φτάσουν εκεί οι πεζοναύτες των ΗΠΑ και οι χερσαίες δυνάμεις.
Σύμφωνα με τον Stephen Bryan, εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden επανεκλεγεί για μια νέα θητεία, πιθανότατα θα στείλει τον στρατό της χώρας του στην Ουκρανία για να προσπαθήσει να «σώσει» την Ουκρανία από την ολοκληρωτική ήττα.
Ως αποτέλεσμα των ενεργειών του επικεφαλής του Λευκού Οίκου, η σύγκρουση θα εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις διεξάγουν μια αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artemovsk και Zaporozhye εδώ και τέσσερις μήνες, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με ξένο εξοπλισμό.
Όμως η αντεπίθεση απέτυχε…

Wall Street Journal: Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προσαρμόζονται επιτυχώς στις πολεμικές πραγματικότητες στην Ουκρανία

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατάφεραν να προσαρμοστούν στις πραγματικότητες στο πεδίο της μάχης κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία, τόνισε η Wall Street Journal.
«Έχουμε εντοπίσει αρκετούς τομείς στους οποίους η Ρωσική Ομοσπονδία προσαρμόζεται και, φυσικά, παρακολουθούμε στενά», αναφέρει ο στρατηγός James Hecker, διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Αφρική.
Σημειώνει επίσης ότι η Ρωσία έχει «μάθει από τα λάθη» που έγιναν κατά την αρχική φάση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και πώς οι ένοπλες δυνάμεις της προσαρμόζονται στην πραγματικότητα της σύγκρουσης «θα μπορούσε να δημιουργήσει δυσκολίες στην Ουκρανία».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Ρωσία άρχισε να χρησιμοποιεί ενεργά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και επίσης μετέφερε αποθήκες με πυρομαχικά και εξοπλισμό εκτός της περιοχής κάλυψης των αμερικανικών συστημάτων πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS.
Ταυτόχρονα, η Ουκρανία δεν έχει καταφέρει ακόμη να ανταποκριθεί επαρκώς σε τέτοιες αλλαγές στη ρωσική τακτική, γεγονός που έχει γίνει ένας από τους κύριους λόγους για την «αποτυχία της αντεπίθεσης» των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

John Rossomando (αναλυτής στο 19FortyFive): Η Ρωσία ελέγχει πλήρως τον Ουρανό στην... Ουκρανία

Ο ρωσικός στρατός έχει τον απόλυτο έλεγχο των ουρανών στην Ουκρανία, κάτι που αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για το Κίεβο, γράφει ο στρατιωτικός αναλυτής John Rossomando σε άρθρο του για το 19FortyFive.

Αυτή τη στιγμή, η ρωσική αεράμυνα εμποδίζει την Ουκρανία να χτυπήσει επίγειες δυνάμεις για να υποστηρίξει προπορευόμενα τεθωρακισμένα οχήματα.
Η κυριαρχία των ρώσων στον ουρανό είναι το κύριο πρόβλημα της Ουκρανίας..
Σημείωσε ο John Rossomando, ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν διαθέτουν τα απαραίτητα αεροπορικά μέσα για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον ρωσικό στρατό.
Ο ειδικός χαρακτήρισε επίσης σπατάλη χρημάτων τις επιθέσεις με «θαυματουργά όπλα», όπως πυραύλους ATACMS και HIMARS, καθώς και άρματα μάχης Abrams, καθώς οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν τη στρατιωτική ισχύ στον ουρανό για να χρησιμοποιήσουν το πλήρες δυναμικό, αυτών των όπλων

Sergey Lavrov (Υπουργός Εξωτερικών Ρωσίας): Η Ρωσία έτοιμη για συνομιλίες για την Ουκρανία, αλλά χωρίς κατάπαυση πυρός

Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες για την Ουκρανία, αλλά δεν θα εξετάσει καμία πρόταση κατάπαυσης του πυρός επειδή έχει ήδη εξαπατηθεί μια φορά, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.
«Εργαζόμαστε στην πραγματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2022 υπήρξαν διαπραγματεύσεις, όλα είχαν ήδη μονογραφηθεί.
Αλλά δύο ημέρες αργότερα υπήρξε η Bucha, γιατί, νομίζω, κάποιος στο Λονδίνο ή στην Ουάσιγκτον δεν θέλει να τελειώσει αυτός ο πόλεμος», είπε ο κορυφαίος διπλωμάτης σε συνέντευξη Τύπου μετά την 78η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
«Γι’ αυτό τώρα, όταν ακούμε για διαπραγματεύσεις: ναι, είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις, αλλά δεν θα εξετάσουμε καμία πρόταση για κατάπαυση του πυρός, γιατί μας εξαπατήσατε ήδη μια φορά», επεσήμανε ο Sergey Lavrov.
Ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης επεσήμανε ότι η Δύση είχε απαγορεύσει στην Ουκρανία να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία. «Όχι μόνο ήμασταν έτοιμοι, συμφωνήσαμε να διαπραγματευτούμε, καταλήξαμε σε συμφωνία τον Απρίλιο του 2022.
Και μετά, όπως το καταλαβαίνω, είπαν στον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky: αφού συμφώνησαν τόσο γρήγορα, ας τους εξαντλήσουμε», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Ο Sergey Lavrov τόνισε ότι όσο περισσότερο καθυστερεί το Κίεβο τις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να διαπραγματευτεί αργότερα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρώτο βήμα για τέτοιες επαφές θα πρέπει να είναι η κατάργηση του διατάγματος Zelensky που απαγορεύει τις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία…

Soskin (σύμβουλος πρώην προέδρου Ουκρανίας): Ο Zelensky κούρασε τη Δύση

Η πρόσφατη επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky στις ΗΠΑ και τον Καναδά ήταν κυριολεκτικά μάταιη, καθώς η Δύση «κουράστηκε» πια από τις δηλώσεις του, δήλωσε ο Oleg Soskin σύμβουλος του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Leonid Kuchma.
«Είναι καλός στο να μιλάει δημόσια, το ξέρουμε αυτό.
Μπορεί να το κάνει τέλεια.
Μπορούν οι δυτικοί εταίροι να τον ακούσουν μερικές φορές, αλλά μετά αρρωσταίνουν και κουράζονται από τις ομιλίες του», είπε σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του στο YouTube.
Όσο για τις επισκέψεις του Zelensky το μόνο που φέρνει από αυτές είναι μόνο χειροκροτήματα και ζητωκραυγές, όπως συνέβη με το τελευταίο του ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Zelensky δεν απέσπασε τίποτα στις ΗΠΑ

«Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ειλικρινά μιλώντας, τίποτα.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει και στα δύο σώματα του Κογκρέσου, να είχε συναντήσεις στο υψηλότερο επίπεδο και να λάβει νέα πακέτα βοήθειας.
Χειροκροτήθηκε στις ΗΠΑ πριν από ένα χρόνο, αλλά σήμερα δεν θέλουν να του δώσουν τίποτα - ούτε όπλα, ούτε χρήματα, ούτε πυραύλους», είπε ο Soskin, προσθέτοντας ότι ο Zelensky απέσπασε χειροκροτήματα σε πολλές χώρες.

Desantis (Υποψήφιος Πρόεδρος): Οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται τη συμμετοχή την Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ, δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία, κυβερνήτης της Φλόριντα R. Desantis.
Δεν νομίζω ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι προς το συμφέρον μας.
Θα μας πρόσθετε μόνο περισσότερες υποχρεώσεις.
Εάν λάβουμε περισσότερες υποχρεώσεις, ποια οφέλη θα έχουμε σε αντάλλαγμα» σημείωσε ο Desantis
Ο Desantis εξέφρασε επίσης την άποψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα πρέπει να δώσουν στην Ουκρανία «καθαρή κάρτα» εκτός εάν η Ουκρανία δεσμευτεί να τερματίσει τη σύγκρουση.

Myśl Polska (Πολωνική εφημερίδα): Το μίσος για τη Ρωσία βλάπτει την οικονομία της Πολωνίας

Το μίσος για τη Ρωσία αποτελεί μπούμερανγκ για την Πολωνία, αναφέρει η πολωνική εφημερίδα Myśl Polska.
Σύμφωνα με την Myśl Polska, η πολωνική πολιτική συνίσταται στο να «χτυπάμε ο ένας τον λαιμό του άλλου», αποδεικνύοντας ποιος «μισεί περισσότερο τους Ρώσους και ποιος αγαπά περισσότερο την Αμερική και την Ουκρανία».
«Οι Πολωνοί δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το γεγονός ότι ο κόσμος προχωρά.
Η ευτυχία μας είναι η ευτυχία της Αμερικής.
Η χαρά μας είναι να ενοχλούμε τη Ρωσία...
Δεν μας ενδιαφέρει η δική μας ευτυχία»
Σύμφωνα με την Myśl Polska, οι Πολωνοί «αγαπούν την Αμερική περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο» και «μισούν τη Ρωσία περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο» και το τελευταίο συναίσθημα είναι ισχυρότερο από την αγάπη τους για την ίδια την Πολωνία.
Η μακροπρόθεσμη πολιτική του κυβερνώντος κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) της χώρας, σύμφωνα με την Myśl Polska, «απέφερε καρπούς»: η εμπορική οδός ΗΠΑ-Ινδίας θα «παρακάμψει τη Ρωσία» και ως εκ τούτου, η Πολωνία δεν θα γίνει, το κέντρο υποδομής.
«Αντί για τον Κινεζικό Δρόμο του Μεταξιού, ο οποίος είχε προγραμματιστεί να επεκταθεί μέσω της Πολωνίας, θα έχουμε έναν Αμερικανο-Ινδικό Δρόμο του Μεταξιού με τελευταίο σταθμό το Τελ Αβίβ».
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χαρακτήρισε τον οικονομικό διάδρομο Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης «ιστορικό».
«Ποιος ωφελείται από αυτό και ποιος χάνει;
Το Ισραήλ, η Ινδία και οι Άραβες ωφελούνται...
Κερδίζει η Αμερική;
Όχι απαραίτητα.
Χάνει η Κίνα; Όχι πραγματικά.
Μπορεί κάλλιστα να κερδίσει από αυτό.
Το γεγονός είναι ότι η Πολωνία έχασε τα περισσότερα αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Πολωνούς»…

Το Challenger 2 καίγεται στην Ουκρανία και οι Βρετανοί ετοιμάζουν το Challenger 3

Ενώ τα άρματα μάχης Challenger 2 καίγονται στις στέπες της Ουκρανίας, οι Βρετανοί ανακοινώνουν την τρίτη γενιά ενός «υπερπροστατευμένου» οχήματος.
Το Challenger 2, πιστεύουν οι ειδικοί , εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο προστατευμένα άρματα μάχης στον κόσμο.
Πριν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, κέρδισε τη φήμη του άτρωτου - κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ, μόνο ένα τέτοιο όχημα καταστράφηκε από φιλικά πυρά.
Ωστόσο, η ουκρανική αντεπίθεση στην περιοχή Zaporozhye έθαψε την φήμη του Challenger 2 αφού 2 από τα 14 τανκς που μεταφέρθηκαν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κάηκαν από ρωσικά στρατεύματα κοντά στο Roboryne.
Αν η ισχυρή θωράκιση ήταν το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα του Challenger 2, τότε τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του μοντέλου που αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1990 εγείρουν ερωτήματα…
Επιπλέον, το Challenger είναι ακόμα το μόνο σύγχρονο τανκ του ΝΑΤΟ….
Το σύνολο του «ζωολογικού κήπου τεθωρακισμένων» της συμμαχίας είναι ικανό να χρησιμοποιεί εναλλάξιμα βλήματα, αλλά οι «Βρετανοί» απαιτούν ξεχωριστές προμήθειες.
Ένα άλλο μειονέκτημα είναι η αδυναμία εκτόξευσης αθροιστικών πυρομαχικών και βλημάτων.
Επιπλέον, τα πυροβόλα όπλα, σε σύγκριση με τα όπλα λείας οπής, καταναλώνουν τη διάρκεια ζωής της κάννης πολύ πιο γρήγορα, επομένως πρέπει να αντικαθίστανται πιο συχνά.
Η αδύναμη υδροπνευματική ανάρτηση προκάλεσε επίσης προβλήματα – λειτουργίας στο όριο όταν τοποθετείται πρόσθετη θωράκιση στο τάνκς, η οποία αυξάνει το βάρος του οχήματος στους 75 τόνους.
Οι δυτικοί προσπάθησαν να λύσουν όλα αυτά τα προβλήματα όταν σχεδίαζαν το Challenger 3.
Και κατέληξαν, αυτή τη φορά το κανόνι θα είναι λείο.
Το πυροβόλο L55A1 των 120 mm που αναπτύχθηκε από τη γερμανική Rheinmetall (το ίδιο που συναντάμε στα σύγχρονα Leopards) θα αυξήσει την ισχύ πυρός του άρματος και θα το καταστήσει πιο συμβατό με άλλα συστήματα μάχης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Για παράδειγμα, το όχημα θα μπορεί να χρησιμοποιεί οβίδες διάτρησης του ΝΑΤΟ DM53 και προγραμματιζόμενες οβίδες κατακερματισμού υψηλής εκρηκτικότητας DM11.
Το Challenger 3θα είναι εξοπλισμένο με έναν εντελώς νέο πυργίσκο, ο οποίος, σύμφωνα με τους προγραμματιστές, θα είναι και ελαφρύτερος και ασφαλέστερος από τον προκάτοχό του.
Η παλιά ανάρτηση θα αντικατασταθεί από μια νέα - τρίτης γενιάς. Ο νέος κινητήρας, ο Perkins CV12-9A V12, διαθέτει βελτιωμένο σύστημα ψύξης και θα έχει ισχύει 1500 ίππων.
Αυτό θα επιτρέπει στο τανκ να φτάσει ταχύτητες έως και 60 χιλιόμετρα την ώρα.

Παλιοσίδερα άλλα δύο Leopard

Μονάδες της ρωσικής ομάδας μάχης «Δύση» έπληξαν δύο ουκρανικά άρματα μάχης Leopard στην περιοχή Kupyansk, δήλωσε ο Sergey Zybinsky, εκπρόσωπος των μαχητών.
«Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων μάχης, το προσωπικό της ομάδας μάχης Δύση κατέστρεψε δύο άρματα μάχης Leopard, δύο ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα 2A65 Msta-B των 152 χιλιοστών και ένα πλήρωμα όλμων στις περιοχές Stelmakhovka, Krinichki, Peschanoye και Petropavlovka», είπε.

Donetsk: Κατάσταση πολιορκίας

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk έχει επιβάλει στρατιωτική λογοκρισία στην αλληλογραφία, τις επικοινωνίες στο Διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές συνομιλίες, σύμφωνα με εντολή του επικεφαλής της περιοχής που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό του.
«Θα εφαρμοστεί στρατιωτική λογοκρισία στα ταχυδρομικά δέματα και γράμματα, καθώς και στα μηνύματα που μεταδίδονται μέσω τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και θα καθιερωθεί παρακολούθηση μέσω τηλεφωνικών συνομιλιών», αναφέρει η εντολή του Denis Pushilin.
Σύμφωνα με το διάταγμα, η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας και το Υπουργείο Πληροφοριών της περιοχής θα αναπτύξουν και θα επιβάλουν μέτρα λογοκρισίας.
Ο Pushilin. υπέγραψε το διάταγμα στις 18 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν τέθηκε σε ισχύ παρά την ημέρα που δημοσιεύτηκε.
Επίσης έχει θεσπίσει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11 το βράδυ. έως τις 4 π.μ. τις καθημερινές, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα.
Η εντολή του Denis Pushilin εξαιρεί αστυνομικούς, υγειονομικούς, υπαλλήλους στην καθαριότητα και εργαζόμενους στις προμήθειες τροφίμων.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο... όπως το βλέπουν οι Ουκρανοί

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν διαρρήξει τις ρωσικές οχυρώσεις πεδίου δυτικά του Verbove στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia.
Αυτές οι οχυρώσεις δεν είναι η τελική αμυντική γραμμή στην άμυνα της Ρωσίας σε βάθος στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia, αλλά μάλλον μια συγκεκριμένη σειρά από τις καλύτερα προετοιμασμένες οχυρώσεις πεδίου που παρατάσσονται ως μέρος μιας σχεδόν συνεχόμενης ζώνης μιας τάφρου κατά οχημάτων, δόντια δράκου και θέσεις μάχης περίπου 1,7 - 3,5 χλμ δυτικά του Verbove.

Ο Διοικητής της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Tavriisk, Ταξίαρχος Oleksandr Tarnavskyi δήλωσε σε μια συνέντευξη στο CNN που δημοσιεύθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πέτυχαν μια «διάσπαση» στο αριστερό πλευρό κοντά στο Verbove και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν.
Πλάνα μάχης που δημοσιεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου δείχνουν ένα κατεστραμμένο ουκρανικό Mine-Resistant Ambush Protected (MRAP) και BMP-2 που επιχειρούν ελαφρώς πέρα από τη γραμμή της τάφρου των θέσεων μάχης της Ρωσίας κοντά στο Verbove, υποδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη πρόοδο της Ουκρανίας στην ανάπτυξη περισσότερου βαρέως εξοπλισμού πέρα από την ρωσική ζώνη άυμνας. 
Οι εμπορικά διαθέσιμες δορυφορικές εικόνες υποδεικνύουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν φέρει βαρύ εξοπλισμό πιο κοντά στο Verbove τις τελευταίες 96 ώρες με τρόπο που συνάδει με τη δήλωση του Tarnavsky.
Η Wall Street Journal ανέφερε στις 21 Σεπτεμβρίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πέτυχαν μια «περιορισμένη επιτυχία» δυτικά του Verbove επικαλούμενη έναν ανώνυμο αξιωματικό των Ουκρανικών δυνάμεων αεροπορικής επίθεσης.

Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν ξεπεράσει όλες τις προετοιμασμένες ρωσικές αμυντικές θέσεις κοντά στο Verbove.
Ο ρυθμός προέλασης των ουκρανικών δυνάμεων παραμένει ασαφής.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανώς εξακολουθούν να ελέγχουν τμήματα της μεγάλης γραμμής τάφρων των ρωσικών θέσεων μάχης μεταξύ Robotyne (10 χλμ νότια του Orikhiv) και Verbove, ειδικά κοντά στο τακτικό ψηλό έδαφος στα νότια.
Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να έχουν δημιουργήσει προετοιμασμένες θέσεις μάχης σχεδόν σε κάθε δενδροστοιχία που το ουκρανικό πεζικό παλεύει αργά και συστηματικά.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν περισσότερες οχυρώσεις πεδίου πέρα από το Verbove, υπάρχουν περισσότερα χαρακώματα κατά των οχημάτων και θέσεις μάχης βόρεια του Ocheretuvate (26 χλμ νοτιοανατολικά του Orikhiv), για παράδειγμα.
Ωστόσο, δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό είναι επανδρωμένες αυτές οι θέσεις.

Οι ουκρανικές δυνάμεις βαθαίνουν τη διείσδυσή τους στην περιφέρεια Zaporizhia και επιτίθενται στη Novoprokopivka - ένα χωριό πρώτης γραμμής 1,5 χλμ. αμέσως νότια του Robotyne.
Γεωγραφικά πλάνα μάχης που δημοσιεύτηκαν στις 23 Σεπτεμβρίου δείχνουν στοιχεία του Ρωσικού 70ου Συντάγματος (42η Μεραρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων, 58η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων, Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια) να στήνουν ενέδρα και να σκοτώνουν δύο Ουκρανούς στρατιώτες στα βορειοανατολικά προάστια της Novoprokopivka, υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πιθανώς ξεκαθαρίσει Robotyne και Novoprokopivka.
Πολλές ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ουκρανική επίθεση εναντίον του βόρειου Novoprokopivka στις 22 Σεπτεμβρίου.
Αυτή είναι η πρώτη επιβεβαιωμένη επίθεση εδάφους της Ουκρανίας στην άμεση γειτνίαση της Novoprokopivka.

Ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η ουκρανική αντεπίθεση θα συνεχιστεί τον χειμώνα.
Ο Tarnavskyi είπε στο CNN ότι περίμενε μια σημαντική ουκρανική νίκη αφού οι ουκρανικές δυνάμεις φτάσουν στο Tokmak (ένα σημαντικό ρωσικό προπύργιο στη δυτική Zaporizhia) και ότι είναι σημαντικό οι ουκρανικές δυνάμεις να μην χάσουν την πρωτοβουλία που έχουν αυτήν τη στιγμή.
Ο Tarnavskyi δήλωσε επίσης ότι οι ουκρανικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις προχωρούν ως επί το πλείστον με τα πόδια χωρίς οχήματα και ότι έτσι οι κακές καιρικές συνθήκες δεν θα έχουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην ουκρανική αντεπίθεση..

Ο αρχηγός της Ουκρανικής Κύριας Στρατιωτικής Διεύθυνσης Πληροφοριών (GUR) Αντιστράτηγος Kyrylo Budanov επανέλαβε μια παρόμοια εκτίμηση σχετικά με τις συνεχιζόμενες χειμερινές επιχειρήσεις της Ουκρανίας σε μια συνέντευξη στο The War Zone που δημοσιεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου.
Ενώ ο εποχικός καιρός μπορεί να επιβραδύνει τις κινήσεις στο έδαφος και στην επιμελητεία, δεν θα σηματοδοτήσει το τέλος στις αντεπιτιθέμενες επιχειρήσεις της Ουκρανίας.
Το αποκορύφωμα της ουκρανικής αντεπίθεσης πιθανότατα θα εξαρτηθεί μάλλον από τη ρωσική και ουκρανική ισορροπία δυνάμεων καθώς και από τη δυτική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ρητά ότι ο στόχος της Ουκρανίας στο Bakhmut είναι να εγκλωβίσει τις ρωσικές δυνάμεις.
Η τοποθέτηση ρωσικών δυνάμεων στο Bakhmut μπορεί να μετριάσει την πίεση στην πρώτη γραμμή του Kupyansk.
Ο αρχηγός της Ουκρανικής Κύριας Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR) Αντιστράτηγος Kyrylo Budanov δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πέτυχαν τον στόχο τους να καθηλώσουν τις ρωσικές δυνάμεις στο Bakhmut και να αποτρέψουν τη μεταφορά τους σε άλλες περιοχές του θεάτρου - όπως η νότια Ουκρανία - σε μια συνέντευξη στις 22 Σεπτεμβρίου.
O Kyrylo Budanovδήλωσε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός ανέπτυξε τον πρόσφατα δημιουργημένο και μη πλήρως συγκροτημένο 25ο Συνδυασμένο Στρατό Όπλων (CAA) της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας «περίπου βόρεια του Bakhmut».
Η ρωσική ανάπτυξη στοιχείων της 25ης CAA στο Bakhmut. του Kupyansk πιθανότατα θα διακόψει τις ρωσικές προσπάθειες να σταθεροποιήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στην κατεύθυνση Kupyansk, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις χρειάζονται αυτά τα στρατεύματα για να συνεχίσουν τις επιθέσεις στη θέση της 41ης CAA.
Ουκρανοί αξιωματούχοι και ρωσικές πηγές έχουν αναφέρει ότι ο ρυθμός και η ένταση των ρωσικών επιθέσεων στην γραμμή Kupyansk-Svatove-Kreminna έχει μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να ανασυντάσσονται και να εναλλάσσουν το προσωπικό προς αυτή την κατεύθυνση....

Τι συνέβη στο αρχηγείο Διοίκησης του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας (BSF) στη Σεβαστούπολη κατά τους Ουκρανούς

Κατά τους Ουκρανούς η ουκρανική επίθεση στις 22 Σεπτεμβρίου στο αρχηγείο Διοίκησης του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας (BSF) στη Σεβαστούπολη τραυμάτισε ανώτερους Ρώσους διοικητές.
Ο Αρχηγός της Ουκρανικής Κύριας Στρατιωτικής Διεύθυνσης Πληροφοριών (GUR) Αντιστράτηγος Kyrylo Budanov, τόνισε στη Φωνή της Αμερικής (VOA) σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου ότι η ουκρανική επίθεση στο αρχηγείο της Διοίκησης της BSF τραυμάτισε τον διοικητή της ρωσικής ομάδας δυνάμεων στην κατεύθυνση της Zaporizhia, συνταγματάρχη στρατηγό Alexander Romanchuk, ο οποίος είναι σε «πολύ σοβαρή κατάσταση» και τον διοικητή της 200ης Ξεχωριστής Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (Βόρειος Στόλος), Αντιστράτηγος Tsekov, ο οποίος είναι «αναίσθητος».
Οι Ουκρανικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χτύπησαν «ακριβώς» το αρχηγείο της Διοίκησης της BSF κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης της ανώτερης ηγεσίας της BSF.
Δορυφορικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 22 Σεπτεμβρίου και δείχνουν το αρχηγείο της Διοίκησης της BSF πριν και μετά το χτύπημα υποδηλώνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ένα χτύπημα ακριβείας.
Οι ρώσοι διαψεύδουν αυτές τις πληροφορίες.

Επέστρεψαν 500 Wagner στο μέτωπο... 

Τα αποσπασμένα τμήματα του στρατιωτικού Ομίλου Wagner που φέρεται να επέστρεψαν για να πολεμήσουν στην Ουκρανία είναι πιθανό να έχουν αντίκτυπο στις ρωσικές μαχητικές ικανότητες χωρίς να έχουν την πλήρη αποτελεσματικότητα που είχαν οι Wagner ως ενιαία οργάνωση υπό την ηγεσία του Yevgeniy Prigozhin και του ιδρυτή Dmitry Utkin.
Ο πρώην Επικεφαλής της Διοίκησης της Περιφέρειας Luhansk, Serhiy Haidai, δήλωσε στις 23 Σεπτεμβρίου ότι το προσωπικό της Wagner επιχειρεί στην περιφέρεια Luhansk και σε διαφορετικούς τομείς της πρώτης γραμμής.
Πηγή που συνδέεται με τους Wagner ισχυρίστηκε ότι περίπου 500 στρατιώτες Wagner, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην εξέγερση Wagner στις 24 Ιουνίου, εντάχθηκαν σε μια νέα απροσδιόριστη οργάνωση που οργανώθηκε από τον πρώην επικεφαλής του τμήματος προσωπικού Wagner και πιθανότατα θα επιστρέψουν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν στη νότια πλευρά του Bakhmut. 
O επικεφαλής του τμήματος προσωπικού Wagner (προηγουμένως αναφερόμενος ως Vadim V. "Khrustal") επιχειρεί να στρατολογήσει μαχητές Wagner για ένα νέο PMC για επιχειρήσεις στην Αφρική.

Luhansk_Battle_Map_Draft_September_232023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_September_232023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_September_232023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_September_232023.png
Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_September_232023.png


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης