Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Γάζα: Προτιμούμε να πεθάνουμε με αξιοπρέπεια παρά να εγκαταλείψουμε τις εστίες μας, λένε οι κάτοικοι

Βόρεια Γάζα: Προτιμούμε να πεθάνουμε με αξιοπρέπεια παρά να εγκαταλείψουμε τις εστίες μας, λένε οι κάτοικοι
«Είμαστε ριζωμένοι στα εδάφη μας. Προτιμούμε να πεθάνουμε με αξιοπρέπεια και να αντιμετωπίσουμε τη μοίρα μας», δηλώνουν οι κάτοικοι
H ανθρωπιστική κρίση επεκτείνεται μετά τον αποκλεισμό των περίπου 2 εκατ. Παλαιστίνιων από ρεύμα, τρόφιμα και φάρμακα.
«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι τράπηκαν σε φυγή – και ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι εκτοπίστηκαν συνολικά σε μια εβδομάδα», δήλωσε η Julliet Martine, εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.
Ο κάτοικος της Γάζας Rami Swailem είπε ότι αυτός και τουλάχιστον πέντε οικογένειες στο κτήριο του αποφάσισαν να μείνουν στο διαμέρισμά του κοντά στην πόλη της Γάζας.
«Είμαστε ριζωμένοι στα εδάφη μας. Προτιμούμε να πεθάνουμε με αξιοπρέπεια και να αντιμετωπίσουμε τη μοίρα μας».
Υπολογίζεται ότι 35.000 εκτοπισμένοι πολίτες έχουν στριμωχτεί στους χώρους του κεντρικού νοσοκομείου της Πόλης της Γάζας, καθισμένοι κάτω από δέντρα στους άδειους χώρους, καθώς και μέσα στο λόμπι και τους διαδρόμους του κτιρίου, ελπίζοντας ότι θα προστατεύονται από τις επιθέσεις.
«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτός είναι ο μόνος ασφαλής χώρος αφού τα σπίτια τους καταστράφηκαν και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν», δήλωσε ο Δρ Mehtan Abbas, στέλεχος του υπουργείου Υγείας. «Η πόλη της Γάζας είναι μια τρομακτική σκηνή καταστροφής».
Πάντως, η ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα απηύθυνε την τελευταία έκκλησή της καθώς λήγει η προθεσμία που έδωσε το Ισραήλ στους αμάχους να εγκαταλείψουν τα βόρεια της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης