Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάζα: Τι είναι η Ισλαμική Τζιχάντ - Σε τι διαφέρει από τη Hamas - Πιο ακραία οργάνωση, υποστηρίζεται από το Ιράν

Γάζα: Τι είναι η Ισλαμική Τζιχάντ - Σε τι διαφέρει από τη Hamas - Πιο ακραία οργάνωση, υποστηρίζεται από το Ιράν
Η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μαχητική ομάδα στη Λωρίδα της Γάζας και υποστηρίζεται από το Ιράν
Την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέπτεται το Ισραήλ, η διεθνής κοινότητα είναι μουδιασμένη από την είδηση της επίθεσης που δέχθηκε χθες νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας. Η επίθεση άφησε εκατοντάδες νεκρούς, ενώ Ισραήλ και Hamas αλληλοκατηγορούνται.
Η Hamas, η οποία διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας, κατηγορεί τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές για την επίθεση, ενώ ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι η έκρηξη προκλήθηκε από αποτυχημένη εκτόξευση ρουκετών της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Ποια είναι η Ισλαμική Τζιχάντ

Η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μαχητική ομάδα στη Λωρίδα της Γάζας και υποστηρίζεται από το Ιράν.
Είναι «κοντά» με τη Hamas όσον αφορά την ισλαμιστική ιδεολογία. Έχει επίσης ως στόχο την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ.
Θεωρείται πιο ακραία οργάνωση από τη Hamas, σχολιάζει το BBC, εξηγώντας ότι η οι ενέργειες της Hamas στο παρελθόν έχουν μετριαστεί λόγω του γεγονότος ότι φέρει ευθύνες ως κυβερνητική δύναμη.
Λειτουργεί ανεξάρτητα από τη Hamas. Ωστόσο, η κυρίαρχη ένοπλη ομάδα της Γάζας είναι συνήθως σε θέσει να την περιορίσει, όταν το κρίνει απαραίτητο.
Όπως η Hamas, έχει χωριστή μαχητική πτέρυγα, την Ταξιαρχία Αλ Κουντς, και οπλοστάσιο ρουκετών.
Από νωρίς στο νέο κύκλο βίας στη Μέση Ανατολη, που ξεκίνησε με την εισβολή της Hamas στο έδαφος του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, έχει δηλώσει στο πλευρό της ένοπλης ομάδας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης