Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματικό SOS από τον διευθυντή του πολιορκημένου νοσοκομείου Al Shifa στη Γάζα - Δεν έχουμε ρεύμα, οι ισραηλινοί πυροβολούν ό,τι κινείται

Δραματικό SOS από τον διευθυντή του πολιορκημένου νοσοκομείου Al Shifa στη Γάζα - Δεν έχουμε ρεύμα, οι ισραηλινοί πυροβολούν ό,τι κινείται
Άρχισαν να πεθαίνουν τα μωρά στις θερμοκοιτίδες...
Σχετικά Άρθρα
(upd 1). Ο διευθυντής του πολιορκημένου νοσοκομείο Al Shifa στη Γάζα δήλωσε στο Al  Jazeera ότι έμεινε χωρίς ρεύμα από τις 11 π.μ. ώρα Ελλάδας και τοπική ώρα, επειδή του τέλειωσαν τα καύσιμα, ενώ δέχεται διαρκείς επιθέσεις από αέρος και ξηράς.
Κατά τον διευθυντή, ο στρατός του Ισραήλ βρίσκεται απέξω πλέον πυροβολεί σε κάθε κίνηση των ανθρώπων. 
Σύμφωνα με τη Haaretz, η διοίκηση του ισραηλινού στρατού έστειλε μήνυμα στο διευθυντή του νοσοκομείου ζητώντας του την άμεση εκκένωση του κτιρίου, ωστόσο αυτό είναι αδύνατο καθώς ο ισραηλινός στρατός δεν επιτρέπει να εισέλθουν στην αυλή του νοσοκομείου αθενοφόρα για να παραλάβουν τους τραυματίες ενώ το νοσοκομείο είναι γεμάτο με χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες, βαριά ασθενείς που βρίσκονται στην εντατική, ακόμη και μωρά σε θερμοκοιτίδες.
«Ως αποτέλεσμα, το πρώτο νεογέννητο μωρό πέθανε μέσα στη θερμοκοιτίδα, όπου βρίσκονται 45 μωρά», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Asraf al Qintra, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας.
Το Ισραήλ απαντά ότι πλήττει τα νοσοκομεία και ιδίως το Al Shifa επειδή στα υπόγειά του βρίσκεται το αργηχείο της Hamas.
Καθώς
,όμως τα προαύλια των νοσοκομείων ήταν ο τόπος όπου κατέφυγαν τις προηγούμενες εβδομάδες δεκάδες χιλιάδες άμαχοι της βόρειας Γάζας, ο επικεφαλής της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου, καταλογίζει στον Netanyahu ότι χτυπά τα νοσοκομεία, με πρόθεση εθνοκαθαρσης.

Διεθνής Ερυθρός Σταυρός: Η κατάσταση στο νοσοκομείο Al Shifa δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι - Απαιτείται προστασία, βάσει των νόμων του πολέμου

Ο Fabrizio Carboni, περιφερειακός επικεφαλής της Μέσης και Εγγύς Ανατολής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, λέει ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο al-Shifa «δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι».
«Χιλιάδες τραυματίες, εκτοπισμένοι και ιατρικό προσωπικό κινδυνεύουν. Πρέπει να προστατεύονται σύμφωνα με τους νόμους του πολέμου», έγραψε στο X, χαρακτηρίζοντας τις πληροφορίες που προέρχονται από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, όπου δεν υπάρχει πια τροφή, νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα και οι άνθρωποι πεθαίνουν σιγά σιγά ένας - ένας».

Γιατροί χωρίς Σύνορα

Παρεμβαίνοντας από το Λονδίνο, η εκπρόσωπος των Γιατρών χωρίς Σύνορα Tanya Haj Hassan, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν πια λόγια για την κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα. 
«Εδώ και εβδομάδες προειδοποιούσαμε για μια ανθρωπιστική καταστροφή και κάθε μέρα οι κλήσεις μας γίνονται όλο και πιο απελπισμένες», είπε.
«Τι είναι αυτός ο κόσμος στον οποίο ζούμε;»
Σύμφωνα με την Hassan, χιλιάδες άνθρωποι φτάνουν στα νοσοκομεία σε «πολύ κρίσιμη κατάσταση».
«Καλώ τη διεθνή κοινότητα. Παρακαλώ τη διεθνή ιατρική κοινότητα που το ακούει αυτό. Παρακαλώ αντιδράστε».

Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε λευκό φώσφορο στo Al Shifa

Παράλληλα, ο Mai al Qaila, υπουργός Υγείας της Παλαιστίνης, κατηγόρησε τις ισραηλινές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν το νοσοκομείο al Shifa με βόμβες λευκού φωσφόρου.
«Αυτό είναι ένα διεθνώς απαγορευμένο όπλο. Αναρωτιόμαστε ποιος είναι υπεύθυνος για την καταδίκη του Ισραήλ για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου al-Shifa με λευκό φώσφορο», είπε σε συνέντευξη Τύπου στη Ramallah, προσθέτοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις διαπράττουν «γενοκτονία» στη Γάζα.
«Ο αναπόφευκτος θάνατος έχει γίνει η μοίρα των ασθενών στα νοσοκομεία της Γάζας – και θεωρούμε υπεύθυνο το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή κοινότητα για αυτό».
Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν κατηγορήσει το Ισραήλ ότι χρησιμοποίησε βόμβες λευκού φωσφόρου στη Γάζα και τον Λίβανο τον περασμένο μήνα - με το Ισραήλ να αρνείται την κατηγορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης