Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο κύβος ερρίφθη: Ο Χαρίτσης πρόεδρος της νέας Κ.Ο. των «11» - Εκπρόσωποι Ηλιόπουλος, Τσακαλώτος - Στις 4/12 το όνομα

Ο κύβος ερρίφθη: Ο Χαρίτσης πρόεδρος της νέας Κ.Ο. των «11» - Εκπρόσωποι Ηλιόπουλος, Τσακαλώτος - Στις 4/12 το όνομα
Κοινοβουλευτικοί εκρόσωποι οι Νάσος Ηλιόπουλος και Ευκλείδης Τσακαλώτος
Συνεδρίασαν σήμερα (28/11) οι 9 της ομάδας Ηλιόπουλου-Αχτσιόγλου και οι 2 της Ομπρέλας, ήτοι οι αποχωρήσαντες βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο τη δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία, όπως λένε θέλει να εκφραστεί μία σύγχρονη, ριζοσπαστική, αλλά και προγραμματική Αριστερά.
Η ομάδα των 11 αποφάσισε τον ορισμό του βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση ως προέδρου της νέας ΚΟ, των Νάσου Ηλιόπουλου και Ευκλείδη Τσακαλώτου ως Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων και της Πέτης Πέρκας ως Γραμματέα της ΚΟ.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα στο πολιτικό Γραφείο της Θεανώς Φωτίου αποφασίστηκε μια σειρά δημοσίων εκδηλώσεων που -στο πλαίσιο και της συζήτησης του προϋπολογισμού- θα αποτυπώσουν ένα συνεκτικό σχέδιο για μια προοδευτική, οικολογική, αριστερή εναλλακτική πρόταση για την Ελλάδα.

H Κοινοβουλευτική Ομάδα

Η σύνθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας περιλαμβάνει αφενός του 9 της κίνησης 6+6 και αφετέρου τους 2 της Ομπρέλας.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Αναγνωστόπουλου Σία
Αχτσιόγλου Έφη
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Ηλιόπουλος Νάσος
Τζανακόπουλος Δημήτρης
Τζούφη Μερόπη
Φερχάτ Οζγκιουρ
Φωτίου Θεανώ
Χαρίτσης Αλέξης
Ευκλείδης Τσακαλώτος
Πέτη Πέρκα

Το όνομα

Στην κοινή τους συνεδρίαση που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο οι δύο ομάδες συζήτησαν μεταξύ άλλων και για το όνομα της νέας ΚΟ, που ενδέχεται να μείνει ως ... προίκα και στον νέο κομματικό σχηματισμό.
Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι περιγραφικό και προβλέπεται να έχει αναφορές στην προοδευτική, την οικολογική και την σοσιαλιστική Αριστερά.
Σε κάθε περίπτωση η έννοια «Αριστερά» αναμένεται να κατέχει περίοπτη θέση στον τίτλο του νέου φορέα, παραπέμποντας στις ρίζες του ιδεολογικού χώρου.
Πάντως, στη Βουλή η υπό ίδρυση ΚΟ θα προσφωνείται με μία ή δύο κωδικές λέξεις.
Όπως έγινε γνωστό μετά τη σημερινή σύσκεψη, το όνομα του υπό διαμόρφωση φορέα θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα (4/12). 

Οι ρόλοι στη νέα ΚΟ και η στάση της Αχτσιόγλου

Πρόεδρος της υπό ίδρυση Κοινοβουλευτικής Ομάδας ορίστηκε, όπως αναμενόταν, ο βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.
Ο νέος ρόλος του άλλοτε Υπουργού Εσωτερικών καταδείχθηκε γλαφυρά και από τις σημερινές του δηλώσεις, αναφορικά με την ακύρωση της συνάντησης Sunak - Μητσοτάκη, για την οποία τόνισε πως «όταν μετατρέπεις ένα τόσο σοβαρό ζήτημα σε παιχνίδι εντυπωσιασμών, κινδυνεύεις να βρεθείς αντιμέτωπος με την ίδια συνταγή».
Στις θέσεις των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων έχουμε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Νάσο Ηλιόπουλο, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου φαίνεται πως για την ώρα παραμερίζει από τα κοινοβουλευτικά αξιώματα.
Ενδεικτική ως προς τη στάση της ήταν και η δήλωση του Νίκου Μπίστη στην κρατική τηλεόραση, σχολιάζοντας για την πρώην υπουργό Εργασίας πως «δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποιο ρόλο να της αποδοθεί. Είναι ένα κεντρικό πρόσωπο της πολιτικής ζωής και του υπό διαμόρφωση χώρου»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης