Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία νίκησε, λένε οι ΗΠΑ και προειδοποιούν για σύγκρουση με ΝΑΤΟ - Οι Ρώσοι ετοιμάζουν κάτι μεγάλο, με 1.000 πυραύλους

Η Ρωσία νίκησε, λένε οι ΗΠΑ και προειδοποιούν για σύγκρουση με ΝΑΤΟ - Οι Ρώσοι ετοιμάζουν κάτι μεγάλο, με 1.000 πυραύλους
Anatoly Antonov (Ρώσος Πρέσβης): Προπαγάνδα οι αναφορές των αμερικανών ότι έρχεται σύγκρουση μεταξύ αμερικανών και ρωσικών στρατευμάτων - Roland Kater (Γερμανός στρατηγός): Ο Ουκρανικός στρατός βράζει… υπάρχει οργή, το ηθικό εξασθενεί
(upd 31) Η δήλωση του αμερικανού προέδρου Biden ότι η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία θα την οδηγήσει σε νέους πολέμους κατά χωρών του ΝΑΤΟ αποτελεί επικίνδυνη ρητορική
Ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου John Kirby χαρακτήρισε πολύ πιθανό ο αμερικανικός στρατός να συμμετάσχει στην αντιπαράθεση με τα ρωσικά στρατεύματα εάν κερδίσουν στη Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια…
Ωστόσο η πολεμική ρητορική μπορεί να αποσκοπεί τελικώς στην έγκριση νέας χρηματοδότησης, η Ρωσία δεν έχει άλλες στρατιωτικές βλέψεις πλην της Ουκρανίας, οπότε αυτά που αναφέρουν είναι προπαγάνδα…
Οι ρώσοι κατά ορισμένες πολωνικές πηγές ετοιμάζουν κάτι μεγάλο ενώ ο Scott Ritter των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αναφέρει ότι η σύγκρουση δεν θα τελειώσει εάν η Ρωσία δεν καταλάβει την Οδησσό…
Εν των μεταξύ οι Ουκρανοί ζήτησαν αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα ενώ τα F-16 έρχονται… οι ρώσοι έχουν δηλώσει ότι θα χρειαστούν 20 ημέρες για να καταρρίψουν όλα τα F-16
Στον Ουκρανικό στρατό επικρατεί αναβρασμός και ενόχληση με την πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας, προειδοποιούν Γερμανοί στρατιωτικοί
Σε στρατιωτικό επίπεδο η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση με 50 Shahed-131/136 από την περιφέρεια Kursk και το ακρωτήριο Chauda σε διάφορες Ουκρανικές πόλεις...

Anatoly Antonov (Ρώσος Πρέσβης): Προπαγάνδα οι αναφορές των αμερικανών ότι έρχεται σύγκρουση μεταξύ αμερικανών και ρωσικών στρατευμάτων

Οι ΗΠΑ έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, μιλώντας για την πιθανότητα μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ του ρωσικού και του αμερικανικού στρατού, μια τέτοια ρητορική είναι απαράδεκτη για μια πυρηνική δύναμη, δήλωσε ο ρώσος πρέσβης στην αμερικανική πρωτεύουσα Anatoly Antonov.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία φέρεται να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ μετά τη νίκη της στην Ουκρανία.
Ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου John Kirby χαρακτήρισε πολύ πιθανό ο αμερικανικός στρατός να συμμετάσχει στην αντιπαράθεση με τα ρωσικά στρατεύματα εάν κερδίσουν στη Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια.
«Τέτοιες «ιστορίες τρόμου» κατασκευάζονται για να δικαιολογήσουν στους φορολογούμενους και τις νηφάλιες πολιτικές δυνάμεις τα υπέρογκα έξοδα για την «συγκράτηση» της Ρωσικής Ομοσπονδίας» τόνισε ο Anatoly Antonov.
Σε μια προσπάθεια να «ρίξουν λάδι» στη φωτιά του ουκρανικού πολέμου «δι' αντιπροσώπου», οι Ηνωμένες Πολιτείες «έχασαν εντελώς την επαφή με την πραγματικότητα, μιλώντας εύκολα για την πιθανότητα μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των χωρών μας».
«Αυτό το είδος προκλητικής ρητορικής είναι απαράδεκτο για μια υπεύθυνη πυρηνική δύναμη», τόνισε ο διπλωμάτης.
Ο πρεσβευτής αποκάλεσε την Ουάσιγκτον και το «ακόρεστο στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα» της τους άμεσους ωφελούμενους της αιματοχυσίας στην Ουκρανία.
Η επιβεβαίωση αυτού είναι ένα άλλο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ για τους «τρελούς νεοναζί στο Κίεβο».
Ο Anatoly Antonov κάλεσε τις αμερικανικές αρχές «να συνέλθουν και να σταματήσουν να προκαλούν όλεθρο σε όλο τον κόσμο» σε μια προσπάθεια να σώσουν την ηγεμονία των ΗΠΑ από την παρακμή.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν αποτελεί απειλή για καμία από τις χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά δεν θα αγνοήσει ενέργειες που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τα συμφέροντά της.
Ταυτόχρονα, παραμένει ανοιχτή στο διάλογο, αλλά σε ισότιμη βάση, και η Δύση πρέπει να εγκαταλείψει την πορεία στρατιωτικοποίησης της Ανατολικής Ευρώπης.

Scott Ritter (Πρώην CIA): Οι Ρώσοι έχουν τελικό σχέδιο – Ο πόλεμος δεν θα σταματήσει εάν η Ρωσία δεν καταλάβει την Οδησσό

Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει μόνο εφόσον η Οδησσός περάσει σε ρωσικό έλεγχο προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια της Κριμαίας, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter.
«Η Ρωσία έχει αρκετά στρατεύματα για να καταστρέψει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, αυτό που κάνουν τώρα, και καταστρέφοντάς τις, πετυχαίνουν την πολιτική κατάρρευση της Ουκρανίας.
Αυτό θέλουν.
Μην πιστεύετε ότι η Ρωσία θα τερματίσει αυτή τη σύγκρουση, χωρίς να εξασφαλίσει την Οδησσό ή την ακτή της Μαύρης Θάλασσας και χωρίς να αποκόψει την Ουκρανία, επειδή το Κίεβο και η συλλογική Δύση τα χρησιμοποιούν για να απειλήσουν την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη», ισχυρίζεται ο Scott Ritter
Επίσης προειδοποίησε επίσης ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία εισέρχεται στο τελικό της στάδιο και οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα εντείνουν τις μάχες τους λόγω της απελπισίας που προκαλείται από το τέλος της δυτικής υποστήριξης.
«Είμαστε μάρτυρες του τελευταίου σταδίου αυτής της σύγκρουσης», λέει ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών.
Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Economist, αναγνώρισε το αδιέξοδο στη σύγκρουση και είπε ότι «πιθανότατα δεν θα υπάρξει μια βαθιά και όμορφη νίκη».
Σύμφωνα με τον Zaluzhny,  με βάση τα «εγχειρίδια του ΝΑΤΟ», οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα έπρεπε ήδη να «πολεμούν» στην Κριμαία.
Ο Zelensky διέψευψε ότι «υπάρχει αδιέξοδο στην πρώτη γραμμή».
Η Washington Post, επικαλούμενη συνομιλίες με περισσότερους από 30 ανώτερους αξιωματούχους από την Ουκρανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες, ανέφερε ότι οι αποτυχίες της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης οδήγησαν Ουκρανία και ΗΠΑ να αλληλοκατηγορούνται για αμοιβαία λάθη και λανθασμένους υπολογισμούς.

Weichert (ΗΠΑ): Η Ρωσία θα συντρίψει την Ουκρανία με περισσότερους από 1.000 πυραύλους - Οι ΗΠΑ θα ευθύνονται

Ο Brandon Weichert, πρώην στέλεχος του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, μίλησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα σχέδια της Ρωσίας να χτυπήσει βασικές υποδομές στην Ουκρανία.
Κατά τη γνώμη του, είναι ακριβώς τέτοιες ενέργειες που θα επιτρέψουν στη Ρωσία να «συντρίψει την Ουκρανία».
"Η Ρωσία σχεδιάζει να συγκεντρώσει περισσότερους από 1.000 πυραύλους για να χτυπήσει βαθιά στην Ουκρανία.
Οι πύραυλοι θα στοχεύουν στη βασική υποδομή της χώρας, τόνισε ο Brandon Weichert
Ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να είχε αποτραπεί εάν οι εκπρόσωποι της Ουάσιγκτον είχαν παρέμβει ενεργά για να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός πριν από ενάμιση χρόνο.
Ο ειδικός υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης και προτείνει ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει μαζικές πυραυλικές επιθέσεις ως στρατηγικό εργαλείο για να ασκήσει πίεση στην Ουκρανία.

Washington Post: Ο Zaluzhny αποδέχθηκε την ήττα της Ουκρανίας, όταν είδε τον αποτεφρωμένο εξοπλισμό του ΝΑΤΟ

H Washington Post υποστηρίζει ότι η ήττα της Ουκρανίας στην αιματηρή αντεπίθεση, που άρχισε στις 4/6/2023 φάνηκε από πολύ νωρίς.
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας, που βασίζεται σε πολεμικές ανταποκρίσεις, στόχος των Ουκρανών το πρώτο 24ωρο ήταν να προχωρήσουν 15 χιλιόμετρα, φτάνοντας στο χωριό Rabotino και στη συνέχεια στη Μελιτόπολη, κόβοντας τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού.
Τα ναρκοπέδια, το λασπώδες έδαφος, οι ρωσικές επιχειρήσεις και η σε βάθος άμυνα συνέβαλαν στην ταπεινωτική αποτυχία της πολυδιαφημισμένης αντεπίθεσης.Ρωσικό πυροβολικό, ATGM (αντιαρματικοί κατευθυνόμενοι πύραυλοι), ελικόπτερα και drones εξαφάνιζαν συνεχώς ίλες αρμάτων μάχης, που υποτίθεται ότι θα τους νικούσαν σε 24 ώρες.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, την τέταρτη ημέρα της αντεπίθεσης, ο αρχιστράτηγος των Ουκρανών Valery Zaluzhny «είχε δει αρκετά».
Ο αποτεφρωμένος εξοπλισμός του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών «Bradley» και των γερμανικών «Leopards», τον στρίμωξε το πεδίο της μάχης.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει επίσης ότι «ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών έριξε το ηθικό των Ουκρανών», αναγκάζοντας τον Zaluzhny να σταματήσει.

Στη Γαλλία λένε ανοιχτά ότι η Ουκρανία συνετρίβη στον πόλεμο με τη Ρωσία

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πλέον ανοιχτά ότι η κατάσταση για την Ουκρανία στην πρώτη γραμμή επιδεινώνεται ολοένα και περισσότερο και δεν διστάζουν να συζητήσουν ανοιχτά αυτό το θέμα, δήλωσε στο TASS ο ηγέτης του γαλλικού κόμματος «Patriots», Florian Philippot.
«Στη Γαλλία και νομίζω ότι παρόμοια πράγματα συμβαίνουν και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, τα ίδια τα μέσα ενημέρωσης άλλαξαν εντελώς την προσέγγισή τους στην ουκρανική ατζέντα.
Αυτό είναι πολύ σαφές εδώ και αρκετές εβδομάδες.
«Αναγνωρίζεται ότι η Ουκρανία οδεύει προς ήττα και πως ο Ουκρανός Volodymyr Zelensky αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα όχι μόνο στη διεθνή σκηνή, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας», είπε ο Philippot, προσθέτοντας ότι αναφέρεται συγκεκριμένα στην κριτική κατά του Ουκρανού προέδρου από τον δήμαρχο του Κιέβου Vitali Klitschkο.

Jared Moskowitz (Αμερικάνος γερουσιαστής): O Putin γελάει μαζί μας

Ο Putin γελάει μαζί μας υποστήριξε ο Αμερικάνος γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Jared Moskowitz αναφερόμενος στην εμπλοκή που καταγράφεται στις ΗΠΑ σχετικά με την έγκριση της βοήθειας προς την Ουκρανία.
«Ο Putin γελάει μαζί μας.
Του αρέσει το χάος ανάμεσα στους Ρεπουμπλικάνους, γιατί σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί πλήρως το γεγονός ότι μετά το τέλος του χειμώνα, η Ουκρανία μπορεί να μην έχει όπλα και πόρους» υποστήριξε μιλώντας στο NBC News ο Moskowitz.
Όπως υποστήριξε, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αναπληρώσουν τα αποθέματα όπλων τους, τα οποία εξαντλούνται λόγω της βοήθειας στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, παρά το γεγονός ότι οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.
«Όλα οδηγούνται στο χάος» υπογράμμισε ο Αμερικάνος γερουσιαστής.

Naryshkin (Ρωσία): Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν με ένα δεύτερο Βιετνάμ… στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωπες με ένα δεύτερο Βιετνάμ στην Ουκρανία υποστήριξε ο Sergei Naryshkin, ο επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσίας.
Σε άρθρο του στο περιοδικό «Razvedchik» ο Naryshkin υποστήριξε ότι η Ουκρανία εξελίσσεται σε μια μαύρη τρύπα.
«Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ότι η περαιτέρω στήριξη στην χούντα του Κιέβου, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη την αυξανόμενη «τοξικότητα» του ουκρανικού θέματος για την υπερατλαντική ενότητα και τη δυτική κοινωνία, θα επιταχύνει την πτώση της διεθνούς κυριαρχίας της Δύσης.
Η ίδια η Ουκρανία εξελίσσεται σε μια μαύρη τρύπα που απορροφά υλικούς και ανθρώπινους πόρους» λέει ο Naryshkin.
«Σε τελική ανάλυση οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να δημιουργήσουν ένα «δεύτερο Βιετνάμ» για τις ίδιες, με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθεί κάθε αμερικανική κυβέρνηση μέχρι να βρεθεί ένας περισσότερο ή λιγότερο λογικός πρόεδρος, ο οποίος θα έχει αρκετό κουράγιο και αποφασιστικότητα να κλείσει αυτό το «στόμα» υπογράμμισε ο Naryshkin.
Όπως είπε ο Naryshkin, η Δύση συνειδητοποιώντας ότι δεν μπορεί να επιτύχει μια στρατιωτική νίκη κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία, θα προσπαθήσει να παρατείνει τις μάχες όσο το δυνατόν περισσότερο και να μετατρέψει την ουκρανική σύγκρουση σε ένα … «δεύτερο Αφγανιστάν», ευελπιστώντας στη σταδιακή μας εξάντληση.
Σε αυτήν την προσπάθεια τους οι Δυτικοί, όπως υποστηρίζει ο Naryshkin, θα χρησιμοποιήσουν οικονομικά, στρατιωτικά και διπλωματικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων της επιβολής κυρώσεων.

Stoltenberg: Η βοήθεια στην Ουκρανία είναι μία καλή ευκαιρία για τα κράτη του ΝΑΤΟ να ξοδέψουν τα χρήματά τους

Σε μία δήλωση, που προκαλεί ήδη έντονες συζητήσεις στους κόλπους του ΝΑΤΟ, προχώρησε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Jens Stoltenberg.
Είπε ότι η βοήθεια προς την Ουκρανία είναι μια καλή ευκαιρία για τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ να ξοδέψουν τα χρήματά τους.
Όταν ρωτήθηκε πώς οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να ξοδεύουν το 2% του ΑΕΠ τους για την άμυνα, κάτι που απαιτεί η συμμαχία από τα μέλη της, ο γενικός γραμματέας είπε χαρακτηριστικά: «Αν το πρόβλημα είναι ότι είναι δύσκολο να ξοδέψετε το 2% του ΑΕΠ, μπορώ να σας βοηθήσω».
«Έχουμε πολλούς καλούς σκοπούς στο ΝΑΤΟ.
Έχουμε ένα μεγάλο ταμείο βοήθειας για την Ουκρανία» είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Luc Frieden.
«Αν έχετε πλεονάζοντα χρήματα, μπορείτε να τα βάλετε εκεί», συνέχισε.

McGregor (Αμερικάνος συνταγματάρχης): Ακόμα και αν ο Zelensky δραπετεύσει, θα τον βρουν και θα τον σκοτώσουν

Η Δύση μετατρέπει σε … ακραία φιγούρα τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει τελικά στην εξόντωση του υποστηρίζει ο Αμερικάνος συνταγματάρχης και πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου των ΗΠΑ, Douglas McGregor.
«Δεν επιτρέπουμε να τελειώσει αυτή η σύγκρουση και λέμε στον Zelensky να αναλάβει την ευθύνη για αυτήν την καταστροφή, αν και ήμασταν εμείς αυτοί που του δίναμε εγγυήσεις ότι το Κίεβο θα νικήσει» αναφέρει σε αναρτήσεις του στο Χ ο McGregor, ο οποίος επισημαίνει πως ακόμα και αν ο Zelensky καταφέρει να δραπετεύσει, θα τον βρουν και θα τον σκοτώσουν.
«Την ίδια στιγμή κανείς δεν θα στενοχωρηθεί για τη μοίρα του ουκρανικού λαού» υποστήριξε ο McGregor.

McGregor για Biden: Δυστυχώς τους Αμερικανούς τους κυβερνούν πραγματικά ηλίθιοι

«O εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου John Kirby είπε ότι ο αμερικανικός στρατός πιθανότατα θα παρέμβει εάν η Ρωσία πετύχει τη νίκη στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Ο αμερικανικός στρατός πολύ πιθανόν θα πρέπει να εμπλακεί εάν ο Putin πετύχει μια στρατηγική νίκη στην Ουκρανία.
Νωρίτερα, ο Biden εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο ΝΑΤΟ μετά τη νίκη της Ρωσίας στην υπάρχουσα σύγκρουση.
Εάν ο Putin καταλάβει την Ουκρανία, δεν θα σταματήσει... θα συνεχίσει να κινείται για να επιτεθεί σε κράτος - μέλος του ΝΑΤΟ.
Αυτή η δήλωση επιβεβαιώνει ότι οι Αμερικανοί κυβερνώνται από ηλίθιους», σημείωσε ο McGrergor.

Rustem Umerov (Ουκρανός υπουργός άμυνας): Έχουμε σχέδιο το 2024 να απελευθερώσουμε το 50% των εδαφών που κατέλαβαν οι ρώσοι

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Rustem Umerov εστιάζει στη δυτική βοήθεια ασφαλείας για την ενδυνάμωση των ουκρανικών δυνάμεων να απελευθερώσουν το ήμισυ του εδάφους που κατέλαβε η Ρωσία από τις 24 Φεβρουαρίου 2022  και δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν σχέδιο για το 2024.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε στις 8 Νοεμβρίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν σχεδιάσει πολλά μονοπάτια μελλοντικής προέλασης το 2024 για να απελευθερώσουν περισσότερα από τα κατεχόμενα εδάφη.
Ο Umerov δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει όλους τους υπολογισμούς για προμήθεια, απόκτηση, σχεδιασμό και λειτουργίες σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ και ότι η πρώτη προτεραιότητα του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας (MoD) είναι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Η υιοθέτηση των προτύπων του ΝΑΤΟ σε ολόκληρο το ουκρανικό στρατιωτικό και αμυντικό κατεστημένο θα διευκολύνει την επίβλεψη του ΝΑΤΟ της τρέχουσας και μελλοντικής δυτικής βοήθειας για την ασφάλεια στην Ουκρανία.

Konrad Muzyka (Πολωνός Αναλυτής): Η Ρωσία και η Ουκρανία μπορεί να προετοιμάζουν μεγάλες επιχειρήσεις στο μέτωπο

Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία, η καθεμία για τους δικούς της λόγους, μπορούν να ξεκινήσουν μια μεγάλη επιθετική επιχείρηση, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο στρατιωτικός αναλυτής Konrad Muzyka σε συνέντευξή του στην πολωνική έκδοση Forsal.
«Οι Ρώσοι έχουν δείξει πολλές φορές ότι είναι πολύ άνετοι τον χειμώνα και συχνά το χρησιμοποιούν για επιθετικές ενέργειες.
Περιμένω ότι οι επιθέσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή θα συνεχιστούν και είναι πιθανό να υπάρξει κάποιου είδους σοβαρή χειρουργική επέμβαση».
Σύμφωνα με τον Muzyka, μετά την ανεπιτυχή αντεπίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την πρωτοβουλία σε όλο το μέτωπο από την περιοχή του Kharkiv μέχρι την Zaporizhia.
Η ικανότητα της Ρωσίας να πραγματοποιήσει επίθεση μεγάλης κλίμακας υποστηρίζεται από μια σημαντική αύξηση της στρατιωτικής παραγωγής, η οποία, σύμφωνα με τον ειδικό, θα κορυφωθεί το 2024.
Η Ουκρανία, με τη σειρά της, περνά δύσκολες στιγμές όχι μόνο λόγω στρατιωτικών αποτυχιών, αλλά και λόγω της φθίνουσας δυτικής υποστήριξης, πιστεύει ο Konrad Muzyka.
«Έτσι θα πρέπει να πολεμήσουν για να διατηρήσουν το ενδιαφέρον της Δύσης να στηρίξει την Ουκρανία.
Γι' αυτόν τον λόγο μπορεί να θέλουν να πραγματοποιήσουν μια μεγαλύτερη επιχείρηση χρησιμοποιώντας τα υπόλοιπα όπλα και πυρομαχικά που έχουν συγκεντρώσει ανέφερε ο Konrad Muzyka.
Ο εμπειρογνώμονας δήλωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή οι επιθετικές δυνατότητες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν εξαντληθεί και για επιθέσεις σε ρωσικές θέσεις η διοίκηση είναι σε θέση να διαθέσει μονάδες όχι μεγαλύτερες από μια διμοιρία.
«Προς το παρόν, η Ουκρανία δεν είναι ικανή να νικήσει τη Ρωσία στη μάχη», κατέληξε ο αναλυτής.
Νωρίτερα, η Washington Post ανέφερε ότι επικρατεί αβεβαιότητα σε όλα τα μέτωπα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και το ηθικό εξασθενεί

Declassified UK: Ο Πολωνός υπουργός συνάντησε κατά λάθος βρετανικές ειδικές δυνάμεις στην Ουκρανία

Ένας από τους Πολωνούς υπουργούς, μετακινούμενος στην Ουκρανία τον Μάρτιο του 2022, συνάντησε βρετανικές ειδικές δυνάμεις, γράφει σχετικά το Declassified UK, επικαλούμενο τον δημοσιογράφο Zbigniew Parafianovich.
Όπως σημειώνει το βρετανικό δημοσίευμα, ο Πολωνός δημοσιογράφος Zbigniew Parafianovich έχει πρόσβαση σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους, τόνισε στο βιβλίο του, «Η Πολωνία σε πόλεμο».
Τον Μάρτιο του 2022, ένας Πολωνός αξιωματούχος κινούνταν «μέσα από τη γκρίζα ζώνη» μεταξύ Κιέβου και Ζιτομίρ όταν πέρασε το τελευταίο ουκρανικό σημείο ελέγχου, μετά το οποίο, σύμφωνα με στρατιώτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων , μπορούσε να συνεχίσει μόνο «με δικό του ρίσκο», γράφει ο δημοσιογράφος.
Και ποιον συναντήσαμε μετά;
Ουκρανοί στρατιώτες και... Βρετανικές ειδικές δυνάμεις.
Με στολή, με όπλα.
Κινούνταν με τους Ουκρανούς, με φορτηγά και SUV με ραντάρ» τόνισε ο Zbigniew Parafianovich.
Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι ο συνομιλητής του αναφέρθηκε και στις πολωνικές ειδικές δυνάμεις, οι οποίες φέρεται να ήταν παρούσες στην Ουκρανία από την αρχή της σύγκρουσης.
«Την πρώτη κιόλας ημέρα των εχθροπραξιών, συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχαν Πολωνοί κομάντος στο Brovary κοντά στο Κίεβο - από το στρατιωτικό απόσπασμα σαμποτάζ Lubliniets».
Με βάση το Declassified UK επικοινώνησε με το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ζητώντας να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες, αλλά αρνήθηκαν να απαντήσουν.
«Ήταν η μακροχρόνια πολιτική των διαδοχικών κυβερνήσεων να μην σχολιάζουν εικασίες για ειδικές δυνάμεις», ανέφερε το υπουργείο.
Νωρίτερα, η εφημερίδα The Telegraph ανέφερε, επικαλούμενη τον επικεφαλής του βρετανικού υπουργείου Άμυνας Grant Shapps, ότι το Λονδίνο εξετάζει το ενδεχόμενο ανάπτυξης του στρατού του στην Ουκρανία για την εκπαίδευση στρατιωτών των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο υπουργός σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι αυτό αφορά ιδιαίτερα τα δυτικά της χώρας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βρετανία θα μπορούσε να κάνει «περισσότερα» σε αυτά τα εδάφη από το να εκπαιδεύει απλώς ουκρανικές μονάδες.
Ο Shapps τόνισε ότι μιλάμε και για τοποθέτηση στρατιωτικής δύναμης.

Advance: Φατρίες αντίστασης κατά του Zelensky σχηματίζονται ήδη στην Ουκρανία

Στο Κίεβο στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, στο πλαίσιο των αποτυχιών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και των προβλημάτων με την υποστήριξη από τη Δύση, έχει δημιουργηθεί μια «αβέβαιη κατάσταση», ενώ έχουν ήδη σχηματιστεί «φατρίες αντίστασης» στον Zelensky αναφέρει το Advance.
Όπως αναφέρεται, η κατάσταση στην Ουκρανία εισέρχεται σταδιακά στη φάση που είχε προβλεφθεί εάν οι ΗΠΑ και άλλοι σύμμαχοι του Κιέβου αρχίσουν να αμφιταλαντεύονται.
«Το καλοκαίρι, κατέστη σαφές ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπόρεσαν να επιτύχουν τους στόχους τους κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης και ολόκληρη η δομή της δυτικής βοήθειας κλονίστηκε επικίνδυνα.
Επιπλέον, ένας ακόμη πιο σημαντικός νέος πόλεμος ξεκίνησε στη Μέση Ανατολή μεταξύ Ισραήλ και της Hamas, που τράβηξαν όλη την προσοχή, και ίσως χρήματα και όπλα».
Ως αποτέλεσμα, το Advance αποκαλεί την τρέχουσα κατάσταση στο Κίεβο «αβέβαιη».
«Όλοι όσοι υποστήριξαν τον Zelensky, ειλικρινά ή έχοντας συμφέρον, χάνουν τώρα το ενδιαφέρον τους γιατί δεν υπάρχει κίνητρο.
Ο ίδιος ο Zelensky καταλαβαίνει ότι αν οι πόροι εξαντληθούν, ο μόνος τρόπος για να παραμείνει στην εξουσία είναι να κυβερνήσει πιο σκληρά. .. ή να φύγει αν αυτό είναι ακόμα δυνατό», τονίζει το Advance.
Έτσι, ο δήμαρχος του Κιέβου, Vitaliy Klitschko, κατηγόρησε πρόσφατα τον Zelensky ότι είπε ψέματα για την πραγματική κατάσταση στην Ουκρανία, ενώ ο πρώην πυγμάχος, «φυσικά», είχε προηγουμένως καταλάβει ότι ο Zelensky έλεγε ψέματα, αλλά τότε δεν ήταν προς το συμφέρον του να μιλήσει.
«Τώρα ο δήμαρχος του Κιέβου είδε την ευκαιρία για τον εαυτό του να χτυπήσει τον πρόεδρο, καθώς υπήρχε η αίσθηση ότι είχε έρθει η ώρα για αυτό», ανέφερε το Advance.
Επιπλέον, πρόσφατα, ο γενικός διοικητής των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valeriy Zaluzhny, παραδέχτηκε ότι η σύγκρουση θα μπορούσε «να συνεχιστεί για χρόνια και να εξουθενώσει το ουκρανικό κράτος», ενώ ο Klitschko επαίνεσε τον στρατηγό για τις «αλήθειες που είπε».
«Έτσι, σχηματίζονται ήδη φατρίες αντίστασης ενάντια στον πρόεδρο.
Ο Vitali Klitschko προβλέπει προσεκτικά ποιες από αυτές μπορούν τελικά να επιβιώσουν όταν η Ουκρανία βυθιστεί σε μια πολύ βαθιά κρίση, και σίγουρα θα βυθιστεί όταν γίνει σαφές ότι η βοήθεια της Δύσης τελείωσε ...».
Ως αποτέλεσμα, η «μόνη σωτηρία» για την Ουκρανία μπορεί να είναι μια εξέγερση εναντίον του Zelensky και μια συμφωνία για τον τερματισμό της σύγκρουσης με τη Ρωσία , αλλά «κάποιοι άνθρωποι» αντιστέκονται απεγνωσμένα σε αυτό, αναφέρει το Advance.
«Η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θέλει ειρήνη.
Ίσως οι Αμερικανοί πείσουν τον Zelensky να απαλλαγεί από τον Valeriy Zaluzhny, αν και αυτό δεν είναι τόσο εύκολο.
Φυσικά, όταν καταστεί σαφές ότι όλες οι περαιτέρω ενέργειες είναι μάταιες, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εγκαταλείψουν τον Zelensky, γιατί σε κανέναν δεν άρεσαν πραγματικά ότι έκανε πέραν από ορισμένους χαμηλόβαθμους αξιωματούχους των ΗΠΑ και τα μέσα ενημέρωσης».

Roland Kater (Γερμανός στρατηγός): Ο Ουκρανικός στρατός βράζει… υπάρχει οργή, το ηθικό εξασθενεί

Αναβρασμός επικρατεί μεταξύ των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς έχουν συσσωρεύσει πολλά παράπονα εναντίον των αρχών, δήλωσε ο απόστρατος Αντιστράτηγος των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων Roland Kater στο κανάλι Welt.
Ο Roland Kater σημείωσε επίσης ότι οι μαχητές των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται στα όρια της εξάντλήσης, επειδή πρέπει να πολεμούν όλο το εικοσιτετράωρο και συνεχώς.
«Ακούω όλο και περισσότερο από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ότι οι στρατιώτες είναι πολύ κουρασμένοι», σημείωσε ο στρατηγός.
Νωρίτερα, η Washington Post ανέφερε ότι επικρατεί αβεβαιότητα σε όλα τα μέτωπα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και το ηθικό εξασθενεί.
Για έκτο μήνα, τα ουκρανικά στρατεύματα προσπαθούν να προχωρήσουν στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artemovsk και Zaporozhye, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με ξένο εξοπλισμό.
Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, ο Ουκρανικός στρατός έχασε περισσότερους από 125.000 στρατιώτες κατά τη διάρκεια της εξάμηνης αντεπίθεσης.

Strana (Ουκρανικό μέσο ενημέρωσης): Οι καθυστερήσεις σε οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία μήνυμα Zelensky να παραιτηθεί

Οι καθυστερήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης στην παροχή οικονομικής στήριξης στο Κίεβο καθιστά σαφές στον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky ότι είναι καιρός να αποχωρήσει από τη θέση του, γράφει το Ουκρανικό Strana.ua.
«Υπάρχουν εκδοχές ότι με αυτόν τον τρόπο η Ουάσιγκτον φέρεται να προσπαθεί να ωθήσει το Κίεβο σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για εκεχειρία ή δίνει ένα σημάδι ότι ήρθε η ώρα να φύγει ο Zelensky».
Τα προβλήματα με την κατανομή της δυτικής βοήθειας αποδυναμώνουν σαφώς τις πολιτικές θέσεις του Zelensky και δημιουργούν επίσης μια σειρά από στρατιωτικά και οικονομικά προβλήματα για την Ουκρανία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden ζήτησε από το Κογκρέσο 106 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει το Ισραήλ και την Ουκρανία, αλλά δεν έλαβε ξεκάθαρη υποστήριξη.
Η Βουλή με την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων ψήφισε υπέρ μόνο του Τελ Αβίβ, αλλά η ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Γερουσία μπλόκαρε την πρωτοβουλία.
Ο Biden δήλωσε ότι δεν θα υπέγραφε νομοσχέδιο που χορηγεί βοήθεια μόνο στο Ισραήλ χωρίς την Ουκρανία, εάν το Κογκρέσο εγκρίνει ένα τέτοιο νόμο.
Εάν το Κογκρέσο δεν καταφέρει να συμφωνήσει για βοήθεια προς την Ουκρανία τώρα, θα πρέπει να γίνει μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 14 Δεκεμβρίου για τους βουλευτές και στις 15 Δεκεμβρίου για τους γερουσιαστές.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στις 9 Ιανουαρίου και η Γερουσία στις 8 Ιανουαρίου.

Tucker Carlson (Αμερικανός Δημοσιογράφος): Οι πολιτικοί των ΗΠΑ κατηγορούνται ότι δουλεύουν για τον Putin εάν είναι εναντίον της Ουκρανίας

Προσπαθούν να φιμώσουν τους Αμερικανούς πολιτικούς που μιλούν εναντίον της συνεχιζόμενης υποστήριξης προς την Ουκρανία, κατηγορώντας τους ότι έχουν δεσμούς με τη Ρωσία, δήλωσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Tucker Carlson στο πρόγραμμά του στο κοινωνικό δίκτυο X.
«Το Κογκρέσο των ΗΠΑ θέλει αυτή η σύγκρουση στην Ουκρανία να συνεχιστεί σε κάθε περίπτωση.
Πιστεύετε ότι κάποιος θα πει:
"Αυτό είναι τρομερό";
Αλλά σχεδόν κανείς δεν το έκανε.
Γιατί;
Αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης «ότι αν δεν θέλετε να στείλετε άλλα 60 δισεκατομμύρια δολάρια στους ολιγάρχες στην Ουκρανία, τότε εργάζεστε για τον Putin».
Ο Tucker Carlson τόνισε ότι υποστηρίζοντας τη σύγκρουση στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποδυναμώσει τη δική τους θέση.
Επιπλέον, πρόσθεσε, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα μπορέσουν να κερδίσουν στο πεδίο της μάχης, επομένως δεν έχει νόημα να στέλνουμε νέους στρατιώτες στο μέτωπο για να αντιμετωπίσουν βέβαιο θάνατο.

Reuters: H Ουκρανία συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας THAAD, ελικόπτερα Apache και μαχητικά αεροσκάφη

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, (όπου ακόμη δεν μπορούν να συνεχίσουν την οικονομική τους βοήθεια), να τους δοθεί το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας THAAD, μαχητικά F/A-18 Hornet, ελικόπτερα Apache και Black Hawk, αναφέρει το Reuters.
«Αξιωματούχοι του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας παρουσίασαν σε μια κλειστή συνεδρίαση της διάσκεψης στην Ουάσιγκτον έναν κατάλογο όπλων που είναι απαραίτητα για την κάλυψη των αναγκών των ουκρανικών αμυντικών δυνάμεων».
Ο κατάλογος περιλαμβάνει συστήματα πυραυλικής άμυνας THAAD, μαχητικά αεροσκάφη F/A-18 Hornet, ελικόπτερα Apache και Black Hawk, καθώς και στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη C-130 Hercules και C-17 Globemaster.
Στις 6/12/2023, ένα νομοσχέδιο για τη χορήγηση βοήθειας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν δεν πέρασε από ψηφοφορία στη Γερουσία των ΗΠΑ και η εξέταση του έργου μπλοκαρίστηκε.

The National Interest: Η Ουκρανία ζήτησε άμεσα F-16 λόγω των ρωσικών Su-35, είναι αεροσκάφος κορυφαίας κλάσης

Η Ουκρανία ζήτησε από τους δυτικούς συμμάχους της αεροσκάφη F-16 λόγω της ανωτερότητας των ρωσικών Su-35 στη Βορειοανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια, αναφέρει το The National Interest.
Τα Su-35 ελέγχουν πλήρως τον Ουκρανικό Ουρανό στο πλαίσιο της ρωσικής ειδικής επιχείρησης.
Η ανωτερότητα του ρωσικού μαχητικού έναντι των ουκρανικών αεροσκαφών είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι Ουκρανοί ζητούν από τους συμμάχους τους δυτικά μαχητικά όπως το F-16».
Το The National Interest επεσήμανε ότι το ρωσικό μαχητικό Su-35 στην Ουκρανία καταστρέφει επιτυχώς τόσο εχθρικά αεροσκάφη όσο και ελικόπτερα και με τη βοήθεια της υπερ-ελιγμών του μπορεί να εκτελέσει ελιγμούς σε υπερκρίσιμες γωνίες επίθεσης.
Νωρίτερα, ο Stephen Bryan πρώην Βοηθός του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ αποκάλεσε το μαχητικό Su-35 που χρησιμοποιείται στην Ουκρανία «αεροσκάφος κορυφαίας κλάσης».
Η Ολλανδία και η Δανία ήταν οι πρώτες που συμφώνησαν να δώσουν στην Ουκρανία μαχητικά F-16.
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι η Ουκρανία θα λάβει μαχητικά αεροσκάφη από τρίτες χώρες μόλις οι πιλότοι της ολοκληρώσουν την εκπαίδευση.

Τα Ουκρανικά F-16 θα καταρριφθούν με μοναδικούς πυραύλους40N6 S-400 – Σε 20 ημέρες τέλος τα F-16

Ένα από τα κύρια μέσα καταστροφής των μαχητικών F-16 πρώτης γραμμής, τα οποία η Δύση σχεδιάζει να προμηθεύσει στην Ουκρανία, θα είναι οι πιο προηγμένοι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς στα συστήματα αεράμυνας της κατηγορίας 40N6 S-400, που χρησιμοποιούνται ήδη με επιτυχία κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu στις αρχές Νοεμβρίου 2023, το ρωσικό σύστημα αεράμυνας θα χρειαστεί μόνο περίπου 20 ημέρες για να καταρρίψει όλα τα F-16 που θα παραλάβουν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
«Στην Ουκρανία το S-400 χρησιμοποιεί τον κατευθυνόμενο αντιαεροπορικό πύραυλο υπερμεγάλου βεληνεκούς 40N6, ο οποίος είναι ο πιο προηγμένος στην κατηγορία του στον κόσμο και είναι εξοπλισμένος με κεφαλή με μοναδικές δυνατότητες.
Χάρη σε αυτόν τον πύραυλο, το S-400, σε συνδυασμό με το αεροσκάφος ανίχνευσης ραντάρ μεγάλης εμβέλειας A-50U, πλήττει στόχους πάνω από τον ορίζοντα, συμπεριλαμβανομένων ελιγμών υψηλής ταχύτητας σε χαμηλό ύψος».
Δυνητικά, το S-400 θα είναι σε θέση να χτυπήσει F-16 με πυραύλους 40N6 αμέσως μετά την απογείωση.
«Αναμένεται ότι αυτοί οι πύραυλοι θα γίνουν ένα από τα κύρια μέσα, μαζί με τα μαχητικά αεροσκάφη, για την καταστροφή των F-16».
Το F-16 «κατ' αρχήν δεν δημιουργεί καμία δυσκολία για τον εντοπισμό και την καταστροφή από τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας».
Χαρακτήρισε προπαγάνδα την προσπάθεια του Κιέβου να παρουσιάσει αυτά τα αεροσκάφη ως σημαντικό παράγοντα για την αύξηση της ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Μέχρι σήμερα, η Ολλανδία και η Δανία έχουν συμφωνήσει να μεταφέρουν F-16 στην Ουκρανία.

WION: Η πρόβλεψη του Putin για την κούραση της Δύσης με την Ουκρανία αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα

 Ο Ρώσος πρόεδρος Putin έβαλε το σωστό στοίχημα στην αυξανόμενη κόπωση της Δύσης με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, γράφει το WION.
«Η πρόβλεψή του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη θα «κουραστούν» έχει ήδη αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα», αναφέρει το WION.
Το WION σημειώνει ότι στο πλαίσιο των εσωτερικών διαφωνιών στην Ουάσιγκτον, το ερώτημα εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Κίεβο για όσο διάστημα είναι απαραίτητο, ενώ ο προϋπολογισμός που διατίθεται για αυτό έχει σχεδόν εξαντληθεί, γίνεται όλο και πιο οξύ.
«Και ακόμη και πριν γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2024 στις Ηνωμένες Πολιτείες, γίνεται απολύτως σαφές: δεν υπάρχουν πλέον εγγυήσεις ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να διαθέτει χρήματα στο Κίεβο, ανεξάρτητα από το πόσο διαρκεί αυτή η σύγκρουση»....

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Σύντομα πέφτει στα χέρια των ρώσων η πόλη Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Avdiivka στις 6 Δεκεμβρίου και πραγματοποίησαν επιβεβαιωμένη προέλαση.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 6 Δεκεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν οριακά στη βιομηχανική ζώνη νοτιοανατολικά της Avdiivka.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τουλάχιστον 25 επιθέσεις ανατολικά της Novobakhmutivka (7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Avdiivka), βορειοανατολικά του Berdychi (4 χιλιόμετρα βόρεια της Avdiivka) και κοντά στην Avdiivka, Stepove (3 χιλιόμετρα βόρεια της Avdiivka), Sieverne (6 χιλιόμετρα δυτικά της Avdiivka), Tonenke (5 χλμ δυτικά της Avdiivka) και Pervomaiske (11 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka).
Ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν νότια του σωρού απορριμμάτων της Avdiivka (ακριβώς βορειοανατολικά της Avdiivka), κοντά στο εργοστάσιο οπτάνθρακα της Avdiivka (βορειοδυτικά της Avdiivka), κοντά στο Pervomaiske και ανατολικά της Avdiivka, αν και το ISW δεν έχει παρατηρήσει οπτική επιβεβαίωση αυτών των ισχυρισμών. 
Πλάνα που δημοσιεύτηκε στις 5 Δεκεμβρίου υποτίθεται ότι δείχνει στοιχεία του ρωσικού 87ου και 1487ου συντάγματος (1ο Σώμα Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk), του 10ου Συντάγματος Αρμάτων (3ο Σώμα Στρατού, Δυτική Στρατιωτική Περιοχή) και της Ταξιαρχίας Σαμποτάζ και Εφόδου «Βετεράνων» που επιχειρούν στη βιομηχανική ζώνη νοτιοανατολικά της Avdiivka.

Luhansk_Battle_Map_Draft_December_6_2023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_December_6_2023.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_December_12062023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_December_6_2023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_December_6_2023.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_December_6_2023.png


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης