Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνη εκτροπή στις ΗΠΑ – Η Καλιφόρνια ακολουθεί το παράδειγμα του Κολοράντο για αποκλεισμό του Trump από τις εκλογές (2024)

Επικίνδυνη εκτροπή στις ΗΠΑ – Η Καλιφόρνια ακολουθεί το παράδειγμα του Κολοράντο για αποκλεισμό του Trump από τις εκλογές (2024)
Η διοίκηση της Καλιφόρνιας ανακοίνωσε ότι κατέληξε στην απόφαση αυτή λόγω της υποτιθέμενης συμμετοχής του Trump στη λεγόμενη εξέγερση του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου 2021
Η αντικυβερνήτης της Καλιφόρνια Eleni Kounalakis απευθύνθηκε την Τετάρτη (20/12/2023) στην υπουργό Εσωτερικών, Shirley Weber, ζητώντας της να διερευνήσει «κάθε νόμιμη επιλογή» για να αποκλείσει τον πρώην πρόεδρο Donald Trump από τις προκριματικές εκλογές του 2024 στην πολιτεία στο δρόμο προς τον Λευκό Οίκο.
«Με βάση την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κολοράντο στην υπόθεση Anderson v. Griswold (2023 CO 63), σας προτρέπω (Weber) να διερευνήσετε κάθε νομική επιλογή για να αποκλείσετε τον πρώην Πρόεδρο Donald Trump από το προεδρικό ψηφοδέλτιο της Καλιφόρνια το 2024», έγραψε στην επιστολή της η Kounalakis.
Η Kounalakis είπε ότι κατέληξε στην απόφαση αυτή λόγω της υποτιθέμενης συμμετοχής του Trump στη λεγόμενη εξέγερση του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου 2021.
Σημείωσε επίσης ότι η απόφαση του Κολοράντο θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως βάση για μια παρόμοια απόφαση στην Καλιφόρνια.

Η απόφαση του Κολοράντο

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Κολοράντο αποφάσισε ότι ο Trump αποκλείεται από την προκριματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικάνων του 2024 λόγω του ρόλου του στα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, επικαλούμενο την 14η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ.
Η τροπολογία περιορίζει τα άτομα που συμμετέχουν σε εξέγερση από το να κατέχουν δημόσια αξιώματα.
O Trump έχει κάνει ήδη γνωστό πως θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Κολοράντο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης