Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Πτωτικό ξεκίνημα λόγω ευρωπαϊκών αγορών – Αποτελέσματα και Πειραιώς στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Πτωτικό ξεκίνημα λόγω ευρωπαϊκών αγορών – Αποτελέσματα και Πειραιώς στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Διατήρηση της συσσώρευσης περιμένουν οι αναλυτές. Πτωτικά άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης και ίσως μας επηρεάσει η πορεία τους. Τα βλέμματα στην Τράπεζα Πειραιώς, καθώς έχει και rebalancing σήμερα. Τα αποτελέσματα θα συνεχίσουν να δίνουν αφορμές για επιλεκτικές τοποθετήσεις. Αύριο δημοσιεύει η Εθνική και η Aegean Airlines. Με μικρές απώλειες κινείται ο Γ.Δ. μετά τα πρώτα λεπτά.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Δέχθηκε σημαντική πίεση στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, αλλά εξομαλύνεται μάλλον η εικόνα. Γράψαμε αναλυτικά το Σάββατο. Ήπια ανοδικά ξεκίνησε η μετοχή, αλλά βγαίνουν κομμάτια λόγω της γενικότερης εικόνας της αγοράς. Η αύξηση του free float αυξάνει τη στάθμιση στους δείκτες MSCI και FTSE Russell. Στα 4,0620 ευρώ και στο +0,30%. Σημειώνεται πως οι μετοχές θα είναι διαθέσιμες στους Έλληνες επενδυτές μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης.

JUMBO: Μειωμένες κατά 3% είναι οι πωλήσεις τον Φεβρουάριο, επειδή οι απόκριες φέτος πέφτουν Μάρτιο και πέρυσι ήταν το Φεβρουάριο. Διψήφιο ποσοστό αύξησης σημειώνει η αγορά της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας. Διατηρεί η διοίκηση την εκτίμηση για αύξηση τζίρου 8-10% φέτος. Στο δίμηνο οι ενοποιημένες πωλήσεις είναι αμετάβλητες. Με χαμηλό όγκο και οριακές απώλειες η μετοχή στα πρώτα λεπτά.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Σήμερα μπαίνουν τα 6 εκατ. νέες μετοχές. Υπενθυμίζεται ο κ.Περιστέρης είχε δανείσει την εταιρεία με 6 εκατ. μετοχές, τις οποίες διέθεσε σε επενδυτές. Θα πάρει τώρα τις μετοχές, θα κλείσει το short η Πειραιώς η οποία μεσολάβησε και τις δανείστηκε για να τις δώσει στους επενδυτές και θα ακυρωθούν οι ίδιες μετοχές. Τώρα, μη μας ρωτάτε, γιατί δεν έδωσε η εταιρεία απευθείας τις ίδιες μετοχές και έκανε όλη αυτή τη διαδικασία. Μάλλον παίζουν και φορολογικοί λόγοι, ή δεν είχε προβλεφθεί από την απόφαση της Γ.Σ. Η μετοχή είναι σε πολυετή υψηλά και με εξαιρετική συμπεριφορά.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Σήμερα τα δικά του αποτελέσματα, μετά το κλείσιμο της αγοράς. Η Eurobank Equities περιμένει κέρδη προ φόρων και τόκων 46 εκατ. ευρώ περίπου πάνω από την εκτίμηση της διοίκησης για 43 εκατ. ευρώ και πάνω από την προ-Estee Lauder περίοδο. Το μέρισμα αναμένεται στα 0,21 ευρώ ανά μετοχή.

AEGEAΝ: Αύριο τα δικά της αποτελέσματα και η Eurobank Equities περιμένει μέρισμα 0,35 ευρώ και καθαρά κέρδη 160 εκατ. ευρώ.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Η μέση εκτίμηση των αναλυτών για το τέταρτο τρίμηνο είναι στα 295 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη και η Euroxx περιμένει 282 εκατ. ευρώ. Η Piraeus Sec. περιμένει μέρισμα 0,29 ευρώ και κέρδη στο τελευταίο τρίμηνο 308 εκατ. ευρώ και 1,16 δισ. ευρώ στη χρήση 2023. Οριακά υψηλότερα κινείται η μετοχή.

QUEST: Από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε να δει τιμές πάνω από τα 6 ευρώ. Προφανώς και η αγορά έχει υποεκτιμήσει την αξία της. Δεν μπορεί να τιμολογεί άλλες 30 φορές τα κέρδη ή δεν ξέρουμε και εμείς πόσες φορές τις πωλήσεις και αυτή να έχει τόσες δραστηριότητες και να μένει με αποτίμηση κάτω από 650 εκατ. ευρώ. Νομίζουμε πως αν τελικά πουλήσει την ACS θα δώσει ένα μεγάλο έκτακτο μέρισμα.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Έχουν γίνει κρούσεις στους βασικούς μετόχους κατά καιρούς, αλλά δεν υπάρχει κάποια συμφωνία. Υπήρξαν διάφορα δημοσιεύματα τις προηγούμενες μέρες που έλεγαν ότι ακόμα και σήμερα θα γίνει ανακοίνωση της εξαγοράς. Η εταιρεία διαψεύδει ότι υπάρχει συμφωνία με fund.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Ακούραστη… Νέα υψηλά με το ξεκίνημα της συνεδρίασης.

INTRACOM: Με διάθεση διόρθωσης το τελευταίο διάστημα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στα 4,1150 ευρώ και με απώλειες 1,32%. Συνεχίζει να μην μπορεί να ξεκολλήσει η μετοχή και να μην μπορεί να ακολουθήσει το πάρτι. Περιμένουμε τα αποτελέσματα και κυρίως τις εκτιμήσεις που θα δώσει η διοίκηση για τη συνέχεια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης