Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ποιοι θα βγουν ωφελημένοι από το deal με τους Άραβες στην Τέρνα Ενεργειακή - Ποιοι θεσμικοί έχουν μετοχές

Ποιοι θα βγουν ωφελημένοι από το deal με τους Άραβες στην Τέρνα Ενεργειακή - Ποιοι θεσμικοί έχουν μετοχές
Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ΒΝ, οι Έλληνες θεσμικοί στο τέλος του 2023 κατείχαν κάτι περισσότερο από 5,5 εκατ. μετοχές της Τέρνα Ενεργειακής
Σχετικά Άρθρα
Έντονη ήταν η φημολογία για deal στην Τέρνα Ενεργειακή με αποτέλεσμα να κλείσει με μεγάλο άνοδο η μετοχή και σε υψηλό 8 μηνών (18,25 ευρώ).
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, η εξαγορά της Τέρνα Ενεργειακή, με δημόσια πρόταση θα απελευθερώσει κεφάλαια, τα οποία θα κατευθυνθούν ξανά σε ελληνικές μετοχές.
Εκτός από τα κεφάλαια που θα αποκομίσει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και θα βοηθήσουν άλλα projects (καζίνο, αεροδρόμιο, Εγνατία Οδό, Αττική Οδό κ.α.), όφελος αναμένεται να έχουν όσοι κατέχουν μετοχές.
Ειδικότερα, κεφάλαια που έχουν τοποθετηθεί από θεσμικούς επενδυτές, όπως αναφέρεται από στελέχη της αγοράς θα ελευθερωθούν με καλές υπεραξίες και θα συνεχίσουν να τοποθετούνται στην ενέργεια και σε άλλα βαριά χαρτιά του χρηματιστηρίου.
Η Τέρνα Ενεργειακή με αποτίμηση 2,15 δισ. ευρώ θα κάνει ένα από τα σημαντικότερα deals του Χ.Α., αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι έχει κλείσει στην περιοχή των 19-20 ευρώ.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ΒΝ, οι Έλληνες θεσμικοί στο τέλος του 2023 κατείχαν κάτι περισσότερο από 5,5 εκατ. μετοχές της Τέρνα Ενεργειακής, ή μετοχές συνολικής αξίας 110 εκατ. ευρώ αν γίνει η έξοδος στα 20 ευρώ.
Τη μεγαλύτερη θέση 1,57 εκατ. τεμάχια έχει ο αμοιβαίο των Ασφαλιστικών Οργανισμών (μικτό εσωτερικού).
Το Alpha Blue Chips Ελληνικό έχει 730 χιλ. μετοχές, 287 χιλ. έχει το Alpha Επιθετικής Στρατηγικής, 205 χιλ. το Alpha Trust Hellenic Equity Fund, το Δήλος Επιλεγμένων Αξιών έχει 234 χιλ. τεμάχια, το Τriton Αναπτυξιακό 228 χιλ. τεμάχια, το Πειραιώς Δυναμικών Επιχειρήσεων έχει 257 χιλ. τεμάχια και το Πειραιώς μετοχικό 889 χιλ. τεμάχια,
Υπενθυμίζεται πως βάσει μετοχολογίου που δημοσιεύει ο δικτυακός τόπος του Χρηματιστηρίου, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέχει το 37,93185, ο Γιώργος Περιστέρης το 11,0583% και η Atale το 6%.

Απάντηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο ΒΝ: Διαχρονικά αποδέκτης σημαντικού ενδιαφέροντος από μεγάλους διεθνείς επενδυτές η Τέρνα Ενεργειακή

Απάντηση στα δημοσιεύματα του BankingNews για deal της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ έδωσε εκ νέου η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
“Σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων αλλά και σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και με στόχο την επίσημη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, οι εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. σημειώνουν, πως, όπως κατ΄ επανάληψη έχει αναφερθεί από τις Διοικήσεις και των δύο εταιρειών στο πλαίσιο σειράς επίσημων τοποθετήσεων (πλέον πρόσφατη ανακοίνωση στις 21 Φεβρουαρίου 2024 Ανακοίνωση 21.02.2024), η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. αποτελεί διαχρονικά αποδέκτη σημαντικού ενδιαφέροντος από μεγάλους διεθνείς επενδυτές. Το ενδιαφέρον αυτό κάθε φορά αξιολογείται και εφόσον υπάρξει κάποια εξέλιξη προς ανακοίνωση, οι εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε., στο πλαίσιο της πάγιας τακτικής τους για διαφανή και υπεύθυνη επικοινωνία με το σύνολο της επενδυτικής κοινότητας, θα προχωρήσουν εγκαίρως σε ενημέρωση του επενδυτικού κοινού”, αναφέρει η εταιρεία.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης