Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Με ώθηση από τη Wall Street κοιτάει προς τα υψηλά 13 ετών

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Με ώθηση από τη Wall Street κοιτάει προς τα υψηλά 13 ετών
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Τα νέα ιστορικά υψηλά στη Wall Street σπρώχνουν σε αντίστοιχα υψηλά τους ευρωπαϊκούς δείκτες. Ο DAX άνοιξε σε νέο ιστορικό υψηλό όπως και ο CAC 40. Δυνατό το άνοιγμα και της δικής μας αγοράς με το Γ.Δ. να είναι πάνω από τις 1.430 μονάδες και να κοιτάζει τα υψηλά 13 ετών. Ξεχωρίζουν ΟΤΕ και Πειραιώς από τα βαριά με την άνοδο να συνοδεύεται και από καλές συναλλαγές. Όλος όμως ο FTSE 25 έχει άνοδο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Επανέρχεται η Πειραιώς, όπως άλλωστε αναμενόταν μετά και όσα έγιναν με τις υπερεγγραφές που αποκάλυψε η στήλη αλλά και το τελευταίο rebalancing. Προς τα 4 ευρώ κινείται και πάλι. Προς νέα υψηλά η Εθνική και σήμερα ενώ καλή είναι η εικόνα και των άλλων δύο συστημικών.

ΟΤΕ: Ξεχωρίζει σήμερα, αλλά με μία μέρα καλή και δέκα κακές δε γίνεται δουλειά. Κάποια στιγμή πρέπει να δείξει τη δύναμή του.

ΕΥΔΑΠ: Δε βλέπουμε ενθουσιασμό… Ύπνος βαθύς.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε κάνει η εταιρεία θα δημοσίευε αποτελέσματα χθες, 20 Μαρτίου. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν σήμερα το πρωί και είναι καλά και μάλλον όπως τα περιμέναμε. Υπάρχει κάποια πίεση στα περιθώρια και η διοίκηση αναμένει πως η τάση θα συνεχιστεί. Η καθαρή κερδοφορία των 11,78 εκατ. ευρώ από 9,2 εκατ. ευρώ πάντως δίνει μονοψήφιο p/e. Μέρισμα 0,12 ευρώ. Στα 3,16 ευρώ και στο +2,27%.

AVE: Ακόμα πιο ψηλά η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών. Οι βασικοί μέτοχοι βάζουν ξανά το χέρι στην τσέπη (έχουμε χάσει τον αριθμό για το πόσες αυξήσεις έχουν γίνει) και 7 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη βάλει στην εταιρεία θα γίνουν μετοχές με τιμή διάθεσης τα 2 ευρώ. Η τιμή στο ταμπλό είναι 0,51 ευρώ σύμφωνα με το χθεσινό κλείσιμο! Θα τυπωθούν δηλαδή άλλα 3,5 εκατ. μετοχές και θα μπουν και οι τελευταίες προνομιούχες που υπήρχαν δηλαδή άλλα 17,14 εκατ. μετοχές. Το νέο σύνολο θα είναι 175,8 εκατ. μετοχές, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία από 155,15 εκατ. μετοχές που είναι σήμερα. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε αποφασιστεί άλλη μία ίδια αύξηση και οι μετοχές είχαν εισαχθεί αρχές Νοεμβρίου. Η αποτίμηση από 79 εκατ. ευρώ θα πάει στα 90 εκατ. ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ (απάντηση): Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στην συμπεριφορά της μετοχής στο ταμπλό. Προφανώς και αξίζει πολλά παραπάνω από 4,18 ευρώ, αλλά νομίζουμε πως την έχουν αφήσει στην τύχη της. Βλέπετε, στο ελληνικό χρηματιστήριο, αν δε βοηθήσουν και οι βασικοί μέτοχοι, δεν μπορούν να γίνουν πολλά. Εδώ μέχρι και οι αγορές ιδίων μετοχών με το ζόρι γίνονται, όταν γίνονται. Με απώλειες το άνοιγμα και χαμηλό όγκο.

EPSILON NET: Με μία πρώτη ανάγνωση βλέπουμε πως τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στη χρήση 2023 κατά 59% και στα 20,02 εκατ. ευρώ. Βλέπουμε επίσης πως τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν μόλις κατά 2,5 εκατ. ευρώ περίπου. Ο καθαρός δανεισμός είναι αρνητικός κατά 6,8 εκατ. ευρώ. Στα 10,50 ευρώ και στο +0,77%.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μέρισμα 0,26 ευρώ ανά μετοχή αναφέρει η Beta ΑΧΕΠΕΥ πως θα προταθεί στη γενική συνέλευση. Στα 9,78 ευρώ και στο +0,41%.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Δεν δίνει αφορμές για σχολιασμό, αλλά είναι δεδομένη η ελκυστικότητα της μετοχής στο ταμπλό.

INTRACOM: Καλό ξεκίνημα με άνοδο 2,12%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης