Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μην ξεγελιέστε, το χρηματιστήριο είναι για κάτω – Πάγωσε η DGComp τα σχέδια για αναβαλλόμενες απαιτήσεις στις τράπεζες

Μην ξεγελιέστε, το χρηματιστήριο είναι για κάτω – Πάγωσε η DGComp τα σχέδια για αναβαλλόμενες απαιτήσεις στις τράπεζες
Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί μπλοκάρουν τα σχέδια για την αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση στις ελληνικές τράπεζες
Οι επενδυτές δεν πρέπει να παρασυρθούν…
Το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται στις 1.422 μονάδες παραμένει στα υψηλά ετών αλλά τις τελευταίες εβδομάδες έχει κολλήσει, αδυνατεί να πάει υψηλότερα αλλά και δεν διορθώνει…
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι συσσωρεύει για υψηλότερα και ελάχιστοι – μεταξύ αυτών και το BN (bankingnews) – υποστηρίζουν ότι απαιτείται μεγάλη διόρθωση στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Οι επενδυτές που τοποθετήθηκαν τελευταία γράφουν κέρδη αλλά εάν δούμε την ποιότητα των νέων επενδυτών π.χ. που προήλθαν από τα placement των τραπεζών ελάχιστοι είναι οι πραγματικά νέοι και πραγματικά μακροπρόθεσμοι.
Οι περισσότεροι είναι ευκαιριακοί κερδοσκόποι.
Η θέση του BN που δεν έχει αλλάξει είναι ότι το ελληνικό χρηματιστήριο είναι για κάτω… στο καλό σενάριο -250 μονάδες στο κακό σενάριο -450 με -500 μονάδες χαμηλότερα.
Στο καλό σενάριο το χρηματιστήριο θα υποχωρήσει προς τις 1.150 μονάδες και στο κακό σενάριο θα υποχωρήσει προς τις 950 μονάδες σε περίπτωση άμεσης στρατιωτικής εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Δεν πιστεύουμε στο ανοδικό σενάριο πλέον.
Να σημειώσουμε ότι θεωρούμε τον Μάιο 2024 τον πιο επικίνδυνο μήνα όπου θα κλείσει βίαια το παράθυρο ευκαιρίας.
Πάντως μετά το placement της Πειραιώς η αγορά έδειξε… ότι δεν έχει δυνάμεις…
Το BN είναι από τα ελάχιστα μέσα ενημέρωσης που γράφει όχι ήξεις αφήξεις αλλά πάντα ξεκάθαρα την θέση του.
Οι επενδυτές πρέπει να εμπιστεύονται την απλή λογική τους και να κατανοούν γρήγορα τα σήματα της χρηματιστηριακής αγοράς.

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί μπλοκάρουν τα σχέδια για την αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση στις ελληνικές τράπεζες

Τα σχέδια να υποστηριχθούν οι τράπεζες σε μια λύση για το DTC την αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση ύψους 12 δισεκ. ευρώ προσκρούει στους θεσμούς της ΕΕ ειδικά στην DGComp… επικρατεί η άποψη ότι άπαξ και οι ελληνικές τράπεζες είναι τόσο κερδοφόρες μπορούν να μειώνουν με άνεση το DTC κατά το ύψος του φορολογικού συντελεστή κάθε χρόνο…
Π.χ. εάν ο φορολογικός είναι 22% και μια τράπεζα έχει 1 δισεκ. κέρδη σημαίνει ότι μειώνει την αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση κατά 220 εκατ ευρώ ετησίως…
Μέχρι τώρα ωστόσο δεν έχουν υπάρξει ουσιώδεις συζητήσεις για το θέμα αυτό…σκέψεις, θεωρητικές προτάσεις αλλά η ΕΕ λέει προσέξτε το θέμα αυτό αφορά πολλές χώρες και εάν δοθεί ένα bonus στην Ελλάδα… θα το ζητήσουν και άλλες Ιταλία, Ισπανία κ.α. οπότε η Επιτροπή Ανταγωνισμού DGComp δεν είναι θετική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης