Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ήπια διολίσθηση λόγω τραπεζών – Ποιες μετοχές τράβηξαν επενδυτικά βλέμματα

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ήπια διολίσθηση λόγω τραπεζών – Ποιες μετοχές τράβηξαν επενδυτικά βλέμματα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Παρά την άνοδο των αγορών του εξωτερικού, ούτε σήμερα ακολούθησε η δική μας αγορά. Στις τράπεζες ασκήθηκε πίεση, αλλά επηρέασαν και άλλα βαριά χαρτιά, όπως Motor Oil και λιγότερο η ΔΕΗ με τα ΕΛΠΕ. Στήριξη πρόσφερε η Coca Cola, καλά έκλεισε η Viohalco, εξαιρετική η εικόνα και πάλι της Σαράντης και με τη μεγαλύτερη άνοδο στον FTSE 25 ήταν η Ελλάκτωρ. Με τζίρο 100 εκατ. ευρώ περίπου υποχώρησε 0,35%.

COCA COLA: Μπροστά σε μία μεγάλη διάσπαση. Αυτό μας δείχνει το διάγραμμα. Αν την κάνει τότε νομίζουμε πως θα δούμε μεγάλη κίνηση. Ακόμα δεν έχει γράψει τα προ πανδημίας ή προ πολέμου επίπεδα. Στα 29,37 ευρώ και στο +0,96%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνεχίζεται η διορθωτική κίνηση και ουσιαστικά αυτές ευθύνονται που η αγορά δεν μπορεί να ακολουθήσει πάλι τις ξένες αγορές. Η Alpha Bank στο -1,57%, η Εθνική στο -1,48%, η Πειραιώς στο -1,29% και η Eurobank στο -0,67%. Εκτός από τον κ.Ψάλτη και άλλο στέλεχος της Alpha Bak πούλησε μετοχές που έλαβε σε τιμή 0,30 ευρώ λόγω του stock option. Συνολικά πούλησε 27 χιλ. περίπου μετοχές από τις 34 χιλ. περίπου που είχε λάβει.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Και νέα ιστορικά υψηλά. Στα 11,60 ευρώ και στο +1,75%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με καλό όγκο αφού μαζεύτηκαν και κάτι «τούβλα» που είχαν μπει πάλι στα ψηλά. Στα 2,64 ευρώ και στο +3,53% με δυνατό όγκο πάνω από 680 χιλ. τεμάχια.

EPSILON NET: Μετά από 5 συνεχόμενες πτωτικές έβγαλε αντίδραση. Στα 9,50 ευρώ και στο +4,63%.

ΟΛΘ: Μέσω και κάτι μικροπακέτων αύξησε σήμερα συναλλαγές, είδαμε και μία μικρή ανοδική κίνηση. Καιρό έχει να μας δώσει λόγο να ασχοληθούμε μαζί της η συγκεκριμένη μετοχή. Στα 22,70 ευρώ και στο +3,65% με όγκο 26 χιλ. τεμάχια.

ΟΛΠ: Εξαιρετικός όπως εδώ και καιρό με κλείσιμο σήμερα στα 28 ευρώ.

Q&R: Άνοιξε στο χθεσινό κλείσιμο και πήγε μέχρι το +15,71%. Μετά έχασε όλη την άνοδο και γύρισε και μέχρι το -4,29%. Μετά ξαναγύρισε υψηλότερα και τελικά έκλεισε με οριακή άνοδο 0,71% και συνολικό όγκο 1,06 εκατ. τεμάχια!! Προφανώς και δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά που βλέπουμε να εξελίσσονται στη μετοχή.

CPI: Επιβεβαιώνεται αυτό που έγραψε η στήλη χθες και ανακοινώθηκε σήμερα πως ο κ.Πικούνης μείωσε περαιτέρω τη συμμετοχή του. Σύμφωνα με το μετοχολόγιο του Χ.Α. είχε 24,617% και με τον ισολογισμό της εταιρείας είχε 23,7%, άρα είχε κάνει πωλήσεις το προηγούμενο διάστημα αφού φάνηκε πως είχε 21,781%. Τώρα πούλησε 233 χιλ. μετοχές και υποχώρησε περαιτέρω στο 19,576%. Δεν είδαμε κάποια ανακοίνωση για τον αγοραστή των μετοχών.

Μεγάλη βουτιά σήμερα και με όγκο πάλι. Υποχώρησε 8,41% με 591 χιλ. τεμάχια. Το θέμα εδώ είναι αν επιθυμεί περαιτέρω μείωση του ποσοστού του και αν υπάρχουν πρόθυμοι αγοραστές. Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος εμφάνισε ζημιά 122 χιλ. ευρώ στη χρήση που έληξε 30 Ιουνίου 2023 μετά από τζίρο 18,5 εκατ. ευρώ. Είχε ίδια κεφάλαια 3,06 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο ισολογισμός η διοίκηση έχει θέσει στόχο την ταυτόχρονη και σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών όσο και των κερδών της, όπως επίσης τη δημιουργία θετικών ταμειακών ροών ώστε να ενισχυθεί η εμπορική και ταμειακή της ευρωστία. Παράλληλα θα ενισχύσει σημαντικά το ανθρώπινο δυναμικό της, θα επενδύσει στην εκπαίδευση του στις νέες τεχνολογίες και σε εργαλεία που αυξάνουν την παραγωγικότητα, θα δημιουργήσει νέα Business lines και θα αναπτύξει νέα προϊόντα με σκοπό την προώθηση τους στην ελληνική και παγκόσμια αγορά.

INTRALOT: Έχει κάνει μία υποχώρηση η μετοχή το τελευταίο διάστημα. Νομίζουμε πως είναι δικαιολογημένη, αφού από την αύξηση κεφαλαίου έκανε ένα μεγάλο ράλι με απόδοση 100%. Κάποιοι είναι λογικό να παίρνουν τα κέρδη τους.

INTRACOM: Και εδώ είναι μεγάλη η κίνηση το προηγούμενο διάστημα, επομένως λογική και εδώ η στάση και η ήπια διολίσθηση. Τον Νοέμβριο ήταν στα 2 ευρώ και προς τα τέλη Φεβρουαρίου πήγε πάνω από τα 4 ευρώ. Σήμερα έκλεισε στα 3,68 ευρώ και στο -0,14%.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Βάζουν «τάπες» να μην πάει προς τα 3 ευρώ η μετοχή.

ΜΑΣΤΙΧΑ: Χθες την πήγαν στο -10% με λίγα κομμάτια και σήμερα στο +10% με αρκετά κομμάτια, για τα δεδομένα της.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Εκτός την πρόσφατη αποκοπή της επιστροφής κεφαλαίου, σύμφωνα με το οικονομικό ημερολόγιο θα δοθεί και μέρισμα για τη χρήση 2023.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης