Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Βουτιά» άνω του 3% στο πετρέλαιο – Κάτω από 90 δολάρια το Brent

«Βουτιά» άνω του 3% στο πετρέλαιο – Κάτω από 90 δολάρια το Brent
Το αμερικανικό αργό υποχωρεί ολοένα και πιο κοντά στα 80 δολάρια
Σχετικά Άρθρα
Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν σήμερα 17/4 οι τιμές πετρελαίου, καθώς τα αυξημένα αποθέματα των ΗΠΑ γεννούν φόβους για υπερπροσφορά εντός του 2024.
Τα στοιχεία από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API) έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,09 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 12 Απριλίου, πολύ περισσότερο από τις προσδοκίες για αύξηση 600.000 βαρελιών. Αυτό προήλθε μετά από άνοδο 3,03 εκατομμυρίων βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην παραγωγή των ΗΠΑ που παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ πάνω από τα 13 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στη Μέση Ανατολή και αναμένουν τα επόμενα βήματα του Ισραήλ στη σύγκρουση με το Ιράν. Βέβαια, οι αναλυτές της Goldman Sachs δεν θεωρούν τα τελευταία γεγονότα μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ καθοριστικό παράγοντα που θα επηρεάσει ανοδικά τις τιμές πετρελαίου και επικαλούνται την πιθανή αντιστάθμιση κινδύνου από τους παραγωγούς. «Οι στρατηγικοί μας αναλυτές για τα εμπορεύματα δεν αναμένουν σημαντική περαιτέρω άνοδο στις τιμές του πετρελαίου», ανέφερε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα. Ωστόσο, ένα ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν θα ωθούσε σίγουρα τις τιμές του πετρελαίου υψηλότερα, δεδομένης της θέσης της χώρας ως τέταρτου μεγαλύτερου παραγωγού του ΟΠΕΚ. Εάν δε η κατάσταση κλιμακωθεί περαιτέρω από εκεί και πέρα, όλα τα στοιχήματα είναι εκτός και το Brent μπορεί κάλλιστα να φτάσει τα 100 δολάρια.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Ιουνίου κατέγραψε απώλειες 2,73 δολ. ή 3,03% και έκλεισε στα 87,29 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Μαΐου έκλεισε με πτώση 2,67 δολ. ή 3,13%, στα 82,69 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης