Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μετά το net metering έρχεται το net billing - Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση του ΥΠΕΝ

Μετά το net metering έρχεται το net billing - Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση του ΥΠΕΝ

Μετά τη δημοσίευση της Απόφασης όσα νέα οικιακά φωτοβολταϊκά θα δανειοδοτούνται θα αμείβονται με την τιμή αγορά την ώρα παραγωγής της ενέργειας

Ίσως και εντός της επόμενης εβδομάδας να έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία ώστε να υπογραφεί η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρου Σκυλακάκη για την υιοθέτηση της νέας μορφής ενεργειακού συμψηφισμού που θα εφαρμόζεται στο εξής για τα οικιακά φωτοβολταϊκά. Ο λόγος για το net billing, δηλαδή για την αμοιβή της ενέργειας που παράγεται από μικρά φωτοβολταϊκά με την τιμή που διαμορφώνεται στην αγορά χονδρικής και όχι με ετεροχρονισμό, δηλαδή με τη μέθοδο του net metering που ισχύει σήμερα και αμείβει την ενέργεια με την τιμή που διαμορφώνεται τη νύχτα. 

Πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να περιορίσει τις επιδοτήσεις της πράσινης ενέργειας και παράλληλα να αποσυμφορήσει τα δίκτυα. Μάλιστα όπως κατ΄επενάληψη έχει δηλώσει ο υπουργός ΠΕΝ Θόδωρος Σκυλακάκης η εφαρμογή του net metering έχει επικριθεί και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που ζητεί την κατάργηση του. 

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης