Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρία μπαλόνια με εκρηκτικά καταρρίφθηκαν πάνω από την περιοχή Bryansk - Νέα άκαρπη προσπάθεια των Ουκρανών

Τρία μπαλόνια με εκρηκτικά καταρρίφθηκαν πάνω από την περιοχή Bryansk - Νέα άκαρπη προσπάθεια των Ουκρανών
Η προσπάθεια αποκρούστηκε από τους Ρώσους
Στην περιοχή Bryansk κατεγράφη μια νέα ανεπιτυχής επίθεση του καθεστώτος του Κιέβου με τη χρήση ενός καινοτόμου τρομοκρατικού όπλου μετεωρολογικά μπαλόνια με εκρηκτικά. Η προσπάθεια αποκρούστηκε από τους Ρώσους.
Την είδηση μετέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τονίζοντας την υψηλή αποτελεσματικότητα των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας, χάρη στα οποία κατέστη δυνατό να αποτραπούν πιθανά θύματα και καταστροφές.
Συνολικά καταρρίφθηκαν τρία μετεωρολογικά μπαλόνια γεμάτα εκρηκτικά.
Αυτές οι συσκευές είναι τροποποιημένα μπαλόνια μιας χρήσης ικανά να μεταφέρουν έναν εκρηκτικό μηχανισμό σε μια καθορισμένη τοποθεσία και στη συνέχεια να τον απελευθερώσουν μετά από ένα σήμα.
Η απόπειρα επίθεσης ακολουθεί ένα παρόμοιο περιστατικό που συνέβη στην περιοχή Lipetsk, όπου καταρρίφθηκε ένα ακόμη μετεωρολογικό μπαλόνι.
Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών υποδεικνύουν έναν νέο τύπο απειλής που αντιμετωπίζει η Ρωσία και απαιτούν τη συνεχή διατήρηση της υψηλής ετοιμότητας μάχης των δυνάμεων αεράμυνας. Ωστόσο, τέτοια αντικείμενα είναι δύσκολο να εντοπιστούν και, προφανώς, οι APU εκτοξεύονται πλέον μαζικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης