Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Borrell σήμανε «συναγερμό» στο G7: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα στείλει... ωστικό κύμα κυρίως στην Ευρώπη

O Borrell σήμανε «συναγερμό» στο G7: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα στείλει... ωστικό κύμα κυρίως στην Ευρώπη
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας δήλωσε ότι ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα ενός πολέμου στη Μέση Ανατολή
Σχετικά Άρθρα
Τον κώδωνα του κινδύνου για την έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή σήμανε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell, επισημαίνοντας μάλιστα ότι σε περίπτωση πολέμου στην περιοχή, η Ευρώπη θα δεχθεί... ωστικό κύμα.
Ειδικότερα, ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Josep Borrell, δήλωσε σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του G7 ότι οι τρέχουσες εντάσεις μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν κινδυνεύουν να κλιμακωθούν σε σύγκρουση. Ενώ επανέλαβε ότι η ΕΕ θα επιβάλει πρόσθετες κυρώσεις στο Ιράν, προειδοποίησε επίσης το Ισραήλ να μην προβεί σε περαιτέρω ενέργειες που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κατάσταση.
«Δεν θέλω να υπερβάλλω, αλλά βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός πολέμου, ενός περιφερειακού πολέμου στη Μέση Ανατολή, ο οποίος θα στείλει ωστικό κύμα στον υπόλοιπο κόσμο και ιδίως στην Ευρώπη. Γι' αυτό σταματήστε το», είπε απευθυνόμενος στο Ισραήλ. «Φροντίστε τον λαό της Γάζας. Ανακωχή. Ανθρωπιστική υποστήριξη. Ελευθερία των ομήρων. Αυτό είναι το κάλεσμα που απηύθυναν χθες οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο πόλεμος Ισραήλ-Hamas βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης στο Κάπρι των υπουργών Εξωτερικών της Βρετανίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ, που συνδυάστηκε με άλλες περιφερειακές διπλωματικές προσπάθειες που έστελναν τα ίδια μηνύματα. Την Τετάρτη, οι ηγέτες της ΕΕ που συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες υποσχέθηκαν να αυξήσουν τις κυρώσεις κατά του Ιράν, ώστε να στοχεύσουν τις παραδόσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων σε πληρεξούσιους στη Γάζα, την Υεμένη και τον Λίβανο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης