Πολιτική

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ - Ο Κασσελάκης «έκοψε» τον Παπανώτα από τις ευρωεκλογές - «Λυπάμαι για τον τρόπο σκέψης τους»

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ - Ο Κασσελάκης «έκοψε» τον Παπανώτα από τις ευρωεκλογές - «Λυπάμαι για τον τρόπο σκέψης τους»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαίρεσε τον Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος
Σχετικά Άρθρα
Με παρέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη επιχειρείται να κατευναστούν τα πνεύματα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω παλιότερων δηλώσεων του Δημήτρη Παπανώτα για τη γυναικεία κακοποίηση.
«Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες με το μήνυμα της Σοφίας Μπεκατώρου ότι… περιμένει κίνηση από το κόμμα. Είχε προηγηθεί... ανάσυρση παλιότερων δηλώσεων του κ. Παπανώτα σύμφωνα με τις οποίες «αν μια γυναίκα πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της».
Υπενθυμίζεται ότι η υποψηφιότητα του Δημήτρη Παπανώτα, ο οποίος ουδέποτε έκρυψε τις θέσεις του -δεδομένου ότι είχε δημόσιο βήμα καθώς συμμετείχε σε πάνελ καθημερινής εκπομπής- προέκυψε από την πρωτόγνωρη εσωκομματική διαδικασία, κατά την οποία τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν τους υποψήφιους ευρωβουλευτές. Πρόκειται για μια διαδικασία που «εμπνεύστηκε» ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος.

Κασσελάκης: Η γυναικεία κακοποίηση δεν χωρεί συζήτηση

Με ανάρτηση του στα social media, o κ. Κασσελάκης επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προμετωπίδα τα άνθρωπινα δικαιώματα.
«Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία.
Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα», αναφέρει ο κ. Κασσελάκης.

Παπανώτας: Τους είπα να παραιτηθώ και μου είπαν όχι

Για μεγάλη νίκη της ΝΔ εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο ο Δημήτρης Παπανώτας, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος πρότεινε να παραιτηθεί και από το κόμμα αρνήθηκαν.
«Είναι μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ειλικρινά λυπάμαι με τον τρόπο σκέψης τους. Αν δεν έχετε τα κότσια να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις που θα δεχθώ, τότε θα παραιτηθώ. Μου είπαν, όχι Δημήτρη», είπε ο Δημήτρης Παπανώτας μιλώντας στον Alpha.
Και πρόσθεσε: «Θέλω να θυμίσω στον κ. Κασσελάκη ότι ήμουν ο πρώτος που τον στήριξε από το πρώτο βίντεο που ανέβασε»
Για τη Σοφία Μπεκατώρου η οποία αντέδρασε έντονα, ο Δημήτρης Παπανώτας, είπε «είμαι πρόθυμος να κάτσω σε ένα πάνελ μαζί της, να μιλήσουμε για όλα τα θέματα» ενώ σε άλλο σημείο τόνισε ότι αυτό που είναι η βασική αρχή του #MeToo είναι «βγείτε και μιλήστε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης