Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση του Erdogan με τον πολιτικό ηγέτη της Hamas για την κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Συνάντηση του Erdogan με τον πολιτικό ηγέτη της Hamas για την κατάπαυση πυρός στη Γάζα
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, την ανταλλαγή ομήρων με το Ισραήλ και τις παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι
Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan είχε συνάντηση με τον Ismail Haniyeh, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του παλαιστινιακού κινήματος της Hamas, στην Κωνσταντινούπολη, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι TRT Haber το Σάββατο 20 Απριλίου 2023.
Στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση, ο Erdogan και ο Haniyeh συζήτησαν για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, την ανταλλαγή ομήρων με το Ισραήλ και τις παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι.
Ο πολιτικός ηγέτης της Hamas είχε επισκεφθεί την Τουρκία αρκετές φορές στο παρελθόν και είχε συναντήσεις με τον Erdogan.
Σε ομιλία του στο κοινοβούλιο στις 17 Απριλίου, ο Erdogan δήλωσε για άλλη μια φορά ότι δεν θεωρεί τη Hamas τρομοκρατική οργάνωση, όπως επιμένει να την αποκαλεί το Ισραήλ και η Δύση.
Συνέκρινε επίσης το κίνημα με τις ανταρτικές κεμαλικές δυνάμεις Kuvayi Milliye που έδρασαν στην Ανατολία το 1918-1922 κατά τη διάρκεια του πολέμου για την ανεξαρτησία, που είχε ως αποτέλεσμα την ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας το 1923.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης