Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δύο άτομα χρειάστηκαν για να μεταφέρουν τη δικογραφία για τους χούλιγκαν της δολοφονίας Λυγγερίδη - Πάνω από 5.000 σελίδες

Δύο άτομα χρειάστηκαν για να μεταφέρουν τη δικογραφία για τους χούλιγκαν της δολοφονίας Λυγγερίδη - Πάνω από 5.000 σελίδες
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 58 έρευνες σε σπίτια και 15 σε οχήματα, ενώ κατασχέθηκε πλήθος πειστηρίων όπως πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός, ψηφιακά μέσα και άλλα
Ογκωδέστατη είναι δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τους χούλιγκαν που εμπλέκονται στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Ρέντη καθώς και σε άλλες συμπλοκές σε αθλητικούς χώρους.
Συνολικά η δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση ξεπερνάει τις 5.000 σελίδες και σε αυτή εμπλέκονται 165 άτομα. Κατά τους εμπειρογνώμονες θυμίζει κατά πολύ αυτήν που είχε σχηματιστεί κατά των στελεχών της Χρυσής Αυγής. Είναι ενδεικτική η φωτογραφία με στελέχη της ΕΛΑΣ να τη μεταφέρουν με πλαστικά κιβώτια ανά δύο, λόγω του βάρους της.
Σήμερα, το πρωί οι 67 συλληφθέντες ξεκίνησαν να μεταφέρονται στην Ευελπίδων περίπου στις 8.30 υπό δρακόντεια μέτρα, όπου θα τεθούν ενώπιον του εισαγγελέα, προκειμένου να τους αποδοθούν κατηγορίες, που είναι και κακουργηματικού αλλά και πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Ο «πολύ σκληρός πυρήνας των χούλιγκανς», ο ηγετικός πυρήνας, ανέρχεται σε περίπου 20 άτομα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, 5 άτομα φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη.

Τα πέντε «κεφάλια» είναι:

Αρχηγικό μέλος της Θύρας 7.Ο συγκεκριμένος εντοπίστηκε χθες το απόγευμα σε καφετέρια στα Ιωάννινα μαζί με μια φίλη του. Είχε στην κατοχή του 5.000 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα και οι αρχές δεν αποκλείουν να προσπαθούσε να διαφύγει στην Αλβανία.
Άλλο ένα πρόσωπο που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός είναι ο γνωστός μάνατζερ τράπερ. Όταν είχε εξεταστεί από τις αρχές είχε πει: «Εγώ μετέφερα ένα πανό και έφυγα».
Πρόσωπο με το παρατσούκλι «Ρουμανος», που είναι άλλος ένας από τους κατηγορούμενους για ηθική αυτουργία. Στις 03/04 ήταν ένα από τα άτομα τα οποία είχαν συμμετοχή σε συμπλοκή έξω από το «Καραϊσκάκης», με άλλους οπαδούς του Ολυμπιακού.
Ένας 31χρονος. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα από τα δύο όπλα τα οποία έχουν εντοπιστεί στις έρευνες των αρχών.
Τέλος, ένας ακόμη 31χρονος που περιγράφεται ως «ο σκληρός της κερκίδας». Πρόκειται για οργανωμένο οπαδό στον σύνδεσμο του Ολυμπιακού στη Δυτική Αττική.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δικογραφία υπάρχουν διακριτοί ρόλοι, όπως οι αρχηγοί, συντονιστές, ομαδάρχες και μέλη του εκτελεστικού βραχίονα.
Όπως δήλωσε χθες ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Μάλλιος, η εγκληματική οργάνωση δρούσε από το 2019 οι κατηγορούμενοι φέρονται να έχουν διαπράξει κακουργήματα και πλημμελήματα εκτός από την Αττική, και στο Βόλο, στα Ιωάννινα αλλά και σε άλλες περιοχές.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 58 έρευνες σε σπίτια και 15 σε οχήματα, ενώ κατασχέθηκε πλήθος πειστηρίων όπως πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός, ψηφιακά μέσα και άλλα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης