Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς ένα... ερωτικό παρατράγουδο με fake Ιρανή κινδύνευσε να διαλύσει το ισραηλινό Iron Dome - Κατάσκοπος κατά λάθος

Πώς ένα... ερωτικό παρατράγουδο με fake Ιρανή κινδύνευσε να διαλύσει το ισραηλινό Iron Dome - Κατάσκοπος κατά λάθος
Ο έρωτας όλα τα μπορεί...ή μάλλον σχεδόν όλα - Θύμα απάτης οδηγός τράβηξε δεκάδες φωτογραφίες από το Iron Dome και της έστειλε σε ψεύτικο λογαριασμό 
Σχετικά Άρθρα

Ο έρωτας είναι τυφλός… κυριολεκτικά.
Οδηγός φορτηγού που εργαζόταν για τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) τράβηξε φωτογραφίες από το σύστημα αεράμυνας Iron Dome και τις έστειλε σε λογαριασμό του Ιράν στο Facebook, ανέφεραν εβραϊκά μέσα ενημέρωσης στις 25 Απριλίου.
Ο λογαριασμός αυτός όμως έκρυβε ένα... ένοχο μυστικό. Για κακή τύχη του οδηγού που έπεσε θύμα «απάτης».
Ενώ ο ίδιος θεωρούσε πως πίσω από την οθόνη βρίσκονταν μια γυναίκα, την οποία μάλιστα ερωτεύτηκε σφόδρα... στην πραγματικότητα κρύβονταν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας, οι οποίες εν προκείμενω πέτυχαν διάνα.
Η ισραηλινή δημόσια ραδιοτηλεόραση ανέφερε στο ρεπορτάζ της, ότι ο οδηγός τράβηξε δεκάδες φωτογραφίες από το Iron Dome ενώ ήταν σε υπηρεσία και έστειλε το βίντεο σε έναν λογαριασμό που πίστευε ότι ανήκε σε μια γυναίκα με την οποία ήταν ερωτευμένος.
Ο οδηγός «οικειοθελώς» έδωσε μάλιστα τις συντεταγμένες του Iron Dome, με τις τοποθεσίες των εξοπλισμών να βρίσκονται πια σε κοινή θέα και τις έστειλε στην γυναίκα... φάντασμα, για να ανακαλύψει αργότερα ότι ο λογαριασμός ήταν fake και ότι οι πληροφορίες παραδόθηκαν στην ιρανική πλευρά, πρόσθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Ο Σιδηρούς Θόλος

Το Iron Dome αναπτύχθηκε από την Rafael Advanced Defense Systems και την Israel Aerospace Industries κυρίως για την αναχαίτιση και την καταστροφή πυραύλων και βλημάτων μικρού βεληνεκούς.
Ωστόσο, το σύστημα μπορεί επίσης να εμπλέξει πιο παραδοσιακούς εναέριους στόχους, όπως μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, drones και πυραύλους κρουζ. Το σύστημα έχει μέγιστη εμβέλεια 70 χιλιομέτρων.
Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι το σύστημα Iron Dome έχει ποσοστό επιτυχίας περίπου 90%.
MIM-104-Patriot-Missile.jpg

Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα του, έχει αμφισβητηθεί σε πολλές περιπτώσεις από τότε που τέθηκε για πρώτη φορά σε υπηρεσία με το IDF το 2011.
Κατά τη διάρκεια του συνεχιζόμενου πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, το σύστημα απέτυχε να αναχαιτίσει χιλιάδες βλήματα, συμπεριλαμβανομένων ρουκετών και drones, που εκτοξεύτηκαν στο νότιο Ισραήλ από τη Hamas και άλλες παλαιστινιακές ένοπλες φατρίες.
Δεν κατάφερε επίσης να αποκρούσει πολλές επιθέσεις με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπέλυσε στο βόρειο τμήμα της χώρας η Hezbollah από τον Λίβανο.
Οι αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων του  Iron Dome θεωρούνται ένα από τα σύγχρονα συστήματα αεράμυνας, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως από τις ισραηλινές δυνάμεις για να να αντιμετωπίσουν τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από ένοπλες ομάδες  εναντίον τους.


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης