Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Ρωσίας: Οι ATACMS θα φέρουν προβλήματα στους Ουκρανούς, δεν θα αλλάξουν τίποτα στο μέτωπο

Μήνυμα Ρωσίας: Οι ATACMS θα φέρουν προβλήματα στους Ουκρανούς, δεν θα αλλάξουν τίποτα στο μέτωπο
Δεν θα επηρεάσει την επίτευξη των στόχων μας λέει η Ρωσία
Η προμήθεια των επιχειρησιακών-τακτικών πυραύλων εκτεταμένου βεληνεκούς ATACMS από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία, δεν πρόκειται να επηρεάσει την επίτευξη των στόχων της Ρωσίας υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
«Θα πετύχουμε τον στόχο μας, αλλά αυτό θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα για την ίδια την Ουκρανία», τόνισε o Peskov, αναφέροντας ότι η πρακτική των ΗΠΑ και της ΕΕ σε τέτοια θέματα είναι ξεκάθαρη και προβλέψιμη.
«Από τη στιγμή που κάποιος αρχίζει να μιλάει για κάτι με λεπτομέρειες, αυτό σημαίνει ότι μια τέτοια παράδοση έχει ήδη πραγματοποιηθεί.
Αυτό σημαίνει ότι η έκταση της παράβασης των νόμων των ΗΠΑ για τις προμήθειες αυτές δεν είναι δικό μας θέμα» υπογράμμισε ο Peskov.
Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε τη μεταφορά στην Ουκρανία των πυραύλων εκτεταμένου βεληνεκούς ATACMS για χρήση, όπως αναφέρεται, «εντός του κυρίαρχου ουκρανικού εδάφους».
Ωστόσο, η Ρωσία υποστηρίζει πως οι πύραυλοι αυτοί θα χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος και πως έχουν τροποποιηθεί ώστε να πλήξουν στόχους σε μια ακτίνα 300 χιλιομέτρων.
1_63.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης