Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Οι ΗΠΑ έστειλαν πάνω από 100 ATACMS στην Ουκρανία

New York Times: Οι ΗΠΑ έστειλαν πάνω από 100 ATACMS στην Ουκρανία
Η αποστολή των πυραύλων εγκρίθηκε υπό συνθήκες μυστικότητας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden τον περασμένο Φεβρουάριο
Περισσότερους από 100 πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS έστειλαν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία όπως αποκαλύπτουν σε δημοσίευμα τους οι New York Times.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η αποστολή των πυραύλων εγκρίθηκε υπό συνθήκες μυστικότητας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden τον περασμένο Φεβρουάριο.
«Στα μέσα Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος Joe Biden ενέκρινε κρυφά την απόφαση για την αποστολή περισσότερων από 100 πυραύλων εκτεταμένου βεληνεκούς ATACMS, καθώς και μεγάλων ποσοτήτων πυρομαχικών διασποράς.
Αυτά ήταν μέρος μιας παράδοσης όπλων ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία τον Μάρτιο» υποστηρίζει το δημοσίευμα, επικαλούμενο Αμερικάνο αξιωματούχο.
Όπως αναφέρεται, η προμήθεια των πυραύλων έγινε κρυφά την περασμένη εβδομάδα, ενώ επισημαίνεται πως τα ουκρανικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν αμέσως αυτά τα όπλα.
Σε σημερινές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov τόνισε ότι οι πύραυλοι αυτοί δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αλλάξουν την πορεία του πολέμου ή τους στόχους της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, αναφέροντας αντιθέτως πως αυτοί μόνο πρόσθετα προβλήματα θα προκαλέσουν στους Ουκρανούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης