Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Μεγάλη Βρετανία θα μεταφέρει βόμβες ακριβείας Paveway IV στην Ουκρανία

Η Μεγάλη Βρετανία θα μεταφέρει βόμβες ακριβείας Paveway IV στην Ουκρανία
Λόγω του μικρού εύρους εκτόξευσης των εναέριων βομβών, τα ουκρανικά αεροσκάφη θα πέσουν εντός της εμβέλειας των συστημάτων αεράμυνας μικρής εμβέλειας και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταρριφθούν
Η Μεγάλη Βρετανία αποφάσισε να στείλει βόμβες ακριβείας Paveway IV στην Ουκρανία.
Οι συγκεκριμένες βόμβες, ζυγίζουν 500 λίβρες (περίπου 227 κιλά), είναι εξοπλισμένες με συστήματα καθοδήγησης GPS και λέιζερ, επιτρέποντας ακριβή χτυπήματα σε στόχους σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 χιλιομέτρων.
Το Paveway IV αποτελεί την εξέλιξη της παραδοσιακής βόμβας υψηλής έκρηξης Mark 82, προσαρμοσμένη στις σύγχρονες απαιτήσεις για την ακριβή καταστροφή στρατιωτικών στόχων με ελάχιστες παράπλευρες συνέπειες.
Η Πολεμική Αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποιεί ενεργά βόμβες Paveway IV με μαχητικά Eurofighter Typhoon και Tornado GR4, αλλά οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να προσαρμόσουν τις βόμβες σε τοπικούς τύπους στρατιωτικών αεροσκαφών, όπως τα MiG-29 και Su-27.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία έχει ήδη εμπειρία στη χρήση παρόμοιων πυρομαχικών - ειδικότερα, του γαλλικού σφυριού AASM και των εναέριων βομβών με μονάδες JDAM-ER - αυτή η μετάβαση μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία.
Ωστόσο, λόγω του μικρού εύρους εκτόξευσης των εναέριων βομβών, τα ουκρανικά αεροσκάφη θα πέσουν εντός της εμβέλειας των συστημάτων αεράμυνας μικρής εμβέλειας και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταρριφθούν.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης