Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall, μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ στις ΗΠΑ – Στο -0,46% ο S&P 500, o Nasdaq -0,64%

Πτώση στη Wall, μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ στις ΗΠΑ – Στο -0,46% ο S&P 500, o Nasdaq -0,64%
Αρνητικά πρόσημα στo αμερικανικό χρηματιστήριο…
Καθοδική τροχιά διέγραψε το αμερικανικό χρηματιστήριο την Πέμπτη 25 Απριλίου, με βαρίδι το αμερικανικό ΑΕΠ, που κινήθηκε με ασθενείς και κατώτερους του αναμενομένου ρυθμούς ανάπτυξης…
Σε αυτό το πλαίσιο ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,97% στις 38.085 μον., ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε -0,46% στις 5.048 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq διολίσθησε -0,64% στις 15.611 μον.
δαδα_2.JPG
Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στα αποτελέσματα τριμήνου…
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η Meta είναι βαριά τραυματισμένη με πτώση -10,56%, στα 441,38 δολ., λόγω του αδύναμου guidance.
Ανάλογη πορεία καταγράφει και η IBM με -8,25%, στα 168,91 δολ.
Η δε Rubrik έκανε το ντεμπούτο της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, υπό το στενό βλέμμα των επενδυτών που θα σφυγμομετρήσουν εάν η αγορά IPO έχει ανοίξει ξανά για νεοσύστατες startups, ενώ μάλιστα ξεκίνησε τις συναλλαγές της με το δεξί καθώς άνοιξε στα 37 δολάρια ανά μετοχή, σε ένα άλμα άνω του 15,63% από την τιμή της αρχικής δημόσιας πρότασης.

Παράλληλα, η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς σκαρφάλωσε στο 4,7%, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ακόμα και για άνοδο στο 5,5% - σενάριο το οποίο μπορεί να αποδειχθεί εφιαλτικό για τις μετοχές.
«Όταν η αγορά ομολόγων αρχίσει να καταλαβαίνει ότι η μεγαλύτερη δαπάνη στον ισολογισμό τώρα θα είναι η εξυπηρέτηση του χρέους, μεγαλύτερη από την άμυνα, μεγαλύτερη από οτιδήποτε άλλο, τα ομόλογα θα χτυπηθούν βάναυσα» είπε ο Jack Boroudjian, θρυλικός πρώην trader και νυν Πρόεδρος της SmartXData, και συνέχισε: «Πιστεύω ότι θα δούμε απόδοση 5% ίσως και 5,5% στα 10ετή σύντομα.
Και αν αυτό γίνει έτσι, θα προκαλέσει σεισμικές δονήσεις στην αγορά ακινήτων, καθώς επίσης και σε άλλους τομείς της οικονομίας».

Στα μάκρο, κατά μόλις 1,6% αυξήθηκε το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) των Ηνωμένων Πολιτειών το πρώτο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Bureau of Economic Analysis, ήτοι χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.
Το τέταρτο τρίμηνο του 2023, η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε κατά 3,4%.
«Η αύξηση το πρώτο τρίμηνο αντανακλούσε κυρίως τις αυξήσεις στις καταναλωτικές δαπάνες και τις επενδύσεις σε στέγαση που αντισταθμίστηκαν εν μέρει από τη μείωση των επενδύσεων σε αποθέματα», σύμφωνα με την έκθεση.
Επίσης, πτώση κατά 5.000 σημείωσαν οι αιτήσεις για νέο επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, φτάνοντας τις 207.000 από 212.000 της προηγούμενης καταμέτρησης, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας της χώρας. Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο στις 214.000. Εν τω μεταξύ, πτώση καταγράφουν την προηγούμενη εβδομάδα (έληξε στις 20 Απριλίου) και οι συνεχιζόμενες αιτήσεις.
Την ίδια στιγμή, η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων κατοικιών, με βάση τα υπογεγραμμένα συμβόλαια, ενισχύθηκε 3,4% σε σχέση με τον Φεβρουάριο στις 78,2 μονάδες.
Αυτή είναι η μεγαλύτερη άνοδος από τον Δεκέμβριο του 2023.
Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει άνοδο κατά 0,8%.
Σε σχέση με τον Μάρτιο του 2023 οι πωλήσεις κατέγραψαν οριακή άνοδο κατά 0,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης