Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Μας παρέσυραν τα ξένα χαμηλότερα – Focus στα μικρομεσαία λόγω αποτελεσμάτων

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Μας παρέσυραν τα ξένα χαμηλότερα – Focus στα μικρομεσαία λόγω αποτελεσμάτων
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δεν βγήκαν καλά στοιχεία από τις ΗΠΑ και οι ξένες αγορές υποχωρούσαν άνω του 1%. Εμείς προσπαθήσαμε να κρατηθούμε και για αρκετό διάστημα τα καταφέραμε. Προς το τέλος όμως οι αγοραστές δεν άντεξαν και πήγαμε σε χαμηλό ημέρας. Τελικά κλείσαμε με απώλειες 0,93%, την ώρα που ο DAX έχανε 1,4% και ο S&P 500 1,3%. Αν δεν γύρισαν τόσο τα ξένα, θα είχαμε περισσότερες μετοχές με ενδιαφέρον.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Μόλις δύο μετοχές με άνοδο. Η Jumbo με 0,56% και η Alpha Bank με 0,25%. Η Viohalco στο -3,14%, η Σαράντης μετά το νέο ιστορικό υψηλό χθες, σήμερα στο -2,53%, η Motor Oil στο -2,49%, η Ελβάλχαλκορ στο -2,36%, η Ελλάκτωρ στο -2,12% και η Πειραιώς στο -1,98%.

ΕΥΔΑΠ: Στην καθυστέρηση της δημοσίευσης του ρυθμιστικού πλαισίου αποδίδει ο κ.Σαχίνης την πορεία της μετοχής που είναι κοντά σε χαμηλό 3 ετών με τέτοιο bull market και όχι στις αναφορές για μη αύξηση τιμολογίων και στην απόφαση να έχει καλό ποιοτικά νερό και φθηνό. Ούτε σκέψη για αύξηση του μερίσματος. Επιπλέον, μάλλον κάποια έργα που υπολόγιζε η διοίκηση να γίνουν με ευρωπαϊκά κονδύλια, θα γίνουν με δικά της κεφάλαια. Από το 2027 θα αρχίσει να φαίνεται το όφελος των μεγάλων επενδύσεων που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια. Το ενεργειακό θα μειωθεί κατά 11 εκατ. ευρώ το 2024, αν παραμείνουν ως έχουν οι συνθήκες. Στο ταμπλό φαίνεται πως «κλειδώνει» και η δική της έξοδος από τον FTSE 25, με βάση τις δικές μας εκτιμήσεις. Στα 5,73 ευρώ και στο -0,35%.

EPSILON NET: Προφανώς και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς περιμένει πιο ξεκάθαρη απάντηση από αυτήν που έδωσε και έτσι δεν επανήλθε η μετοχή στο ταμπλό. Ελπίζουμε να μην έχουμε τα ίδια που είχαμε στην περίπτωση της Entersoft. Αργά το απόγευμα σήμερα έχει ενημέρωση αναλυτών.

FLEXOPACK: Τέτοιος ισολογισμός, τέτοια κέρδη, τέτοιες επενδύσεις και οι θεσμικοί κάθονται και την κοιτάνε. Με το ζόρι σήμερα ενισχύθηκε και με χαμηλό όγκο, αντί να έχει καρφωθεί με διψήφιο ποσοστό ανόδου σε υψηλότερη τιμή. Στο +5% και στα 8,40 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Πάνω από 100 εκατ. ευρώ νέα έργα αναμένεται να δημοσιεύσει πως θα λάβει το επόμενο διάστημα, λένε οι πηγές μας. Επαναλαμβάνουμε πως τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και καθιστούν τη μετοχή φθηνή. Επιπλέον αναμένουμε βάσει αυτών που έχουμε δει μέχρι σήμερα και με τις υπάρχουσες συνθήκες ακόμα καλύτερο το 2024. Το γράφημα της μετοχής είναι επίσης εκπληκτικό. Στα 4,56 ευρώ και στο +4,47% με το υψηλό ημέρας να είναι στα 4,76 ευρώ.

ΕΛΙΝΟΪΛ: Το τελευταίο τρίμηνο έδωσε ζημιές. Έτσι τα καθαρά κέρδη της χρήσης είναι 6,5 εκατ. ευρώ μικρότερα από τα 8,1 εκατ. ευρώ που είχε στο εννεάμηνο. Δυνατή απομόχλευση με μείωση δανείων, ενώ για το ύψος του μερίσματος θα ενημερώσει αργότερα αναφέρεται στον ισολογισμό. Στα 2,40 ευρώ με την αποτίμηση στα 57 εκατ. ευρώ, άρα και εδώ μονοψήφιο το p/e.

CNL CAPITAL: Κατέγραψε ισχυρή άνοδο 13,67% λόγω των βελτιωμένων αποτελεσμάτων που δημοσίευσε. Η αποτίμηση 6,2 εκατ. ευρώ.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Έβγαλε πολύ καλά αποτελέσματα, γιατί η διοίκηση είχε την ευστροφία να πάει να κλειδώσει το επιτόκιο. Αυτό δείχνει πολλά. Από την άλλη η μετοχή πιέστηκε σήμερα δυνατά και στο τέλος την έκλεισαν στο -6,03% με όγκο πάνω από 55 χιλ. τεμάχια.

SPACE HELLAS: Μέχρι και αυτή αφυπνίστηκε λόγω των εξελίξεων στον κλάδο. Στα 7,94 ευρώ και στο +4,47%. Δημοσίευσε αποτελέσματα. Στα 148,07 εκατ. ευρώ από 120,6 εκατ. ευρώ ο τζίρος και στα 4,7 εκατ. ευρώ από 4,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη. Η μεγάλη αύξηση των τόκων «ροκάνισε» τα κέρδη και δε φάνηκε η βελτίωση στην τελική γραμμή. Είχε και κάποια έκτακτα το 2022.

PERFORMANCE: Βάζουν πιο ψηλά τον πήχη τα deals που ανακοινώνονται και έτσι η συγκεκριμένη αποκτά σημαντικό περιθώριο ανόδου, παρά τα ιστορικά υψηλά που διαπραγματεύεται. Στα 6,22 ευρώ και στο +3,67%. Είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι από την πορεία και αυτής της επιλογής, αλλά λόγω εξαγορών στον κλάδο και επικείμενης εισόδου στην Κύρια Αγορά, την κρατάμε.

OPTIMA BANK: Διόρθωσε σήμερα μετά τα συνεχόμενα ρεκόρ. Στα 10,28 ευρώ και στο -3,56%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης