Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Στην Ελληνική Τράπεζα που ελέγχει με 55,3% η Eurobank κατέληξε η CNP Cyprus Ασφαλιστική, έναντι 182 εκατ.

Στην Ελληνική Τράπεζα που ελέγχει με 55,3% η Eurobank κατέληξε η CNP Cyprus Ασφαλιστική, έναντι 182 εκατ.
Έρχονται συγχωνεύσεις στην Κύπρο
Στην Ελληνική Τράπεζα Δημοσία Εταιρεία Εταιρεία Λτδ («Ελληνική Τράπεζα»), στην οποία η Eurobank έχει ποσοστό 55,3%, πούλησε η CNP Assurances την ‘CNP Cyprus Insurance Holdings’ («CNP Cyprus»).
Το deal θα ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ, ενώ το αντίτιμο αναμένεται να διαμορφωθεί στα 182 εκατ.
Εφ’ εξής, υπό την κατοχή της, η Ελληνική Τράπεζα με την απόκτηση της CNP Cyprus Insurance θα έχει 4 ασφαλιστικές την Hellenic Life την Pancyprian Insurance, την CNP Cyprus Life και την CNP Γενικών Ασφαλίσεων στην Κύπρο και την Ελλάδα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες σε βάθος χρόνου οι ασφαλιστικές αυτές θα ενοποιηθούν, καθώς η Κυπριακή αγορά είναι μικρή. Την ίδια στιγμή φήμες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν εντάσεις με τους εργαζομένους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για το deal αυτό το ΒΝ έγραψε στις αρχές του 2024, έχοντας απευθυνθεί σε στελέχη της κυπριακής ασφαλιστικής αγοράς τόσο για την εξέλιξη των συνομιλιών όσο και για την δυνατότητα μίας τράπεζας να κατέχει ασφαλιστικές, και έχοντας λάβει την απάντηση ότι στην Κύπρο οι τράπεζες δεν διέπονται από τέτοιους είδους δεσμεύσεις.
Στην σημερινή της ανακοίνωση η CNP Cyprus αναφέρει ότι η CNP Assurances βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία («Ελληνική Τράπεζα») αναφορικά με την πώληση της CNP Cyprus Insurance Holdings («CNP Cyprus»). Η CNP Cyprus δραστηριοποιείται κυρίως μέσω τριών ασφαλιστικών εταιρειών: τη CNP Cyprialife στον τομέα ζωής και υγείας στην Κύπρο, τη CNP Ασφαλιστική στον τομέα γενικών ασφαλίσεων στην Κύπρο και την Ελλάδα και τη CNP Ζωής στον τομέα ζωής και υγείας στην Ελλάδα.

Υπό την αίρεση των εποπτικών αρχών


Η προβλεπόμενη συναλλαγή υπόκειται στη λήψη των απαιτούμενων ρυθμιστικών εγκρίσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 1ο τρίμηνο του 2025.
Το επόμενο βήμα στη διαδικασία είναι η ενημέρωση και διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εργαζομένων της CNP Assurances.
Με την ολοκλήρωση της αναμενόμενης συναλλαγής, αναμένεται να δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος κυπριακός ασφαλιστικός οργανισμός με την Ελληνική Τράπεζα, να κατέχει ηγετική θέση στην Κύπρο, με καταξιωμένη παρουσία στον ασφαλιστικό τομέα.
Η CNP Cyprus και οι εταιρείες της αναμένεται να επωφεληθούν από τις νέες προοπτικές που θα προκύψουν, και οι οποίες αναμένεται να είναι επωφελείς για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.Οι πελάτες του Ομίλου CNP CYPRUS θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν αξιόπιστες ασφαλιστικές υπηρεσίες με την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση από τις εταιρείες μας και τους ασφαλιστικούς μας διαμεσολαβητές.

Δεν υπάρχει γραμμή επικοινωνίας για δημοσιογράφους


Σημειώνεται ότι το ΒΝ επιχείρησε να συνομιλήσει τόσο με την CNP στην Κύπρο όσο και την Ελλάδα.
Η απάντηση που έλαβε μέσω εξωτερικού συνεργάτη για την επικοιωνία είναι ότι μέχρι τώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές, δεν έχει οριστεί ακόμα εκπρόσωπος και γραμμή επικοινωνίας για δημοσιογράφους.
Το αντίτιμο αναμένεται να διαμορφωθεί στα 182 εκατ.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης