Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Η συμφωνία της Hamas σε εκεχειρία 6 εβδομάδων θα αποτρέψει την επίθεση στη Rafah

Λευκός Οίκος: Η συμφωνία της Hamas σε εκεχειρία 6 εβδομάδων θα αποτρέψει την επίθεση στη Rafah

Mετά από έξι εβδομάδες προσωρινής εκεχειρίας μπορεί να είμαστε σε θέση να επιτύχουμε λίγο περισσότερο μακροπρόθεσμη λύση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου John Kirby

Η συμφωνία του παλαιστινιακού κινήματος της Hamas να αποδεχθεί τους όρους της συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων θα δώσει στα μέρη μια εκεχειρία 6 εβδομάδων και θα επιτρέψει στον ισραηλινό στρατό να αποφύγει μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στην πόλη Rafah, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου John  Kirby την Κυριακή 28 Απριλίου σε συνέντευξή του στο ABC News.
«Εάν καταφέρουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία, θα μας δώσει έξι εβδομάδες εκεχειρίας.
Αυτό, μεταξύ άλλων, θα αποτρέχει τις μάχες στη Rafah.
Ελπίζουμε ότι μετά από έξι εβδομάδες προσωρινής εκεχειρίας μπορεί να είμαστε σε θέση να επιτύχουμε λίγο περισσότερο μακροπρόθεσμη λύση» - είπε ο Kirby.
Έτσι, απάντησε στο ερώτημα εάν η έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ στη Rafah απειλεί να διαταράξει τυχόν πιθανές συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός στη Μέση Ανατολή .
Ο Αμερικανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι εκπρόσωποι της Hamas δεν έχουν ακόμη απορρίψει τους όρους της συμφωνίας  για την απελευθέρωση των ομήρων και εξακολουθούν να εξετάζουν το ζήτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης