Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ελληνική Τράπεζα - CNP: Δύο ασφαλιστικές κάτω από την Eurobank - Το σχέδιο ενοποίησης

Ελληνική Τράπεζα - CNP: Δύο ασφαλιστικές κάτω από την Eurobank - Το σχέδιο ενοποίησης
Το σχέδιο της ενοποίησης των Κυπριακών Ασφαλιστικών για το οποίο μόνο το BN έγραψε και επιβεβαιώνετα
Δύο ασφαλιστικές κάτω από την Eurobank, η οποία θα συμμετέχει στην Ελληνική Τράπεζα με ποσοστό 55,3% φέρεται να στοιχειοθετεί το deal που έκλεισε, μεταξύ Ελληνικής Τράπεζας και CNP Assurances, -θυγατρική της Γαλλικής La Banque Postale, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που συγκέντρωσε το ΒΝ, συνομιλώντας με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές. Αξιοσημείωτο ότι η Eurobank διατηρεί συμφωνία Bancassurance με την Eurolife.

Το σχέδιο της Ενοποίησης των τεσσάρων ασφαλιστικών σε δύο

Το σχέδιο της ενοποίησης των Κυπριακών Ασφαλιστικών για το οποίο μόνο το BN έγραψε και επιβεβαιώνεται με την πώληση της ‘CNP Cyprus Insurance Holdings’ («CNP Cyprus») στην Ελληνική Τράπεζα από την η CNP Assurances έχει ως εξής: Η ασφαλιστική Hellenice Life, η οποία ανήκει στην Ελληνική Τράπεζα θα ενοποιηθεί με την CNP Cyprus Life και η CNP Ασφαλιστική στον τομέα γενικών ασφαλίσεων στην Κύπρο και την Ελλάδα με την Pancyprian Insurance.

236 εκατομμύρια σε Κύπρο και την Ελλάδα το 2023

Σημειώνεται πως η CNP Cyprus Inusrance Holding είναι μέλος του γαλλικού ασφαλιστικού κολοσσού CNP Assurances. Στη CNP Cyprus Insurance Holdings ανήκουν οι εταιρείες, CNP Cyprialife του κλάδου ζωής και η CNP Ασφαλιστική του γενικού κλάδου. Στην Ελλάδα ο όμιλος δραστηριοποιείται στον κλάδο ζωής με την εταιρεία CNP Ζωής με πολύ μικρό μερίδιο στην Ελλάδα. Στην Γαλλία η CNP Assurance σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες βρίσκεται στην δεύτερη θέση στον ασφάλισης και συνταξιοδότησης στη Γαλλία, ενώ είναι ο 7ος μεγαλύτερος οργανισμός κλάδου ατομικών ασφαλίσεων στην Ευρώπη.
Για το 2023 η CNP Assurances ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,55 δισεκατομμύριο ευρώ σημειώνοντας αύξηση 65% σε σχέση με το 2022, Ο κύκλος εργασιών στα 35,6 δισεκατομμύρια, πτώση 4%, με δείκτη Φερεγγυότητας αυξημένο 21% στο 253%. Στην Ελλάδα και την Κύπρο ο όμιλος CNP Cyprus, με τις CNP Cyprialife και CNP Ασφαλιστική στην Κύπρο και CNP Ζωής σημείωσε ετήσια ασφάλιστρα 236 εκατομμυρίων ευρώ, αυξημένα 16% σε σχέση με το 2022.
Kατά τις ίδιες πηγές το αντίτιμο είναι 182 εκατομμύρια ευρώ τα οποία φέρεται να καταβάλλονται τοις μετρητοίς. Το deal μπορεί να ολοκληρωθεί και μέχρι τα τέλη του 2024 ωστόσο λίγες πιθανότητες. Η επίσημη ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής είναι αρχές του 2025.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης