Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πρώτη επιχειρησιακή ανάπτυξη του τουρκικού TCG Anadolu στο Ιόνιο σε νατοϊκή άσκηση

Πρώτη επιχειρησιακή ανάπτυξη του τουρκικού TCG Anadolu στο Ιόνιο σε νατοϊκή άσκηση
To Anadolu φέρει ελικόπτερα SH-60 Seahawk και έχει αναπτυχθεί ήδη για το πρώτο μέρος της άσκησης στο Ιόνιο, σε διεθνή ύδατα
Στην νατοϊκή άσκηση Neptune Strike 24.1, η οποία διεξάγεται από τις 26 Απριλίου έως τις 10 Μαϊου μετέχει τουρκικός στολίσκος με επικεφαλής το ελικοπτεροφόρο TCG Anadolu, μαζί με τη φρεγάτα TCG Salihreis κλάσης Barbaros και την κορβέτα TCG Byuykada, κλάσης Ada.
Τα σκάφη θα συνασκηθούν με το ιταλικό αεροπλανοφόρο ITS Cavour, το ισπανικό ελικοπτεροφόρο ESP Juan Carlos (το Anadolu βασίζεται στο ίδιο σχέδιο), το γαλλικό αεροπλανοφόρο FS Charles De Gaulle και το αμερικανικό USS Eisenhower, μαζί με τα συνοδά τους.
Το τουρκικό αεροπλανοφόρο κάνει έτσι την πρώτη του διεθνή εμφάνιση αλλά και ουσιαστικά την πρώτη του επιχειρησιακή δράση, ενώ θα υποστήριξει τάγμα πεζοναυτών που θα μετέχουν σε απόβαση μαζί με Ισπανούς. To Anadolu φέρει ελικόπτερα SH-60 Seahawk και έχει αναπτυχθεί ήδη για το πρώτο μέρος της άσκησης στο Ιόνιο, σε διεθνή ύδατα. Επίσης θα δοκιμαστεί και το μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας Marlin, με εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου.
H Neptune Strike 24-1 είναι η πρώτη μεγάλη αεροναυτική νατοϊκή άσκηση της χρονιάς με συνολικά 16 κράτη-μέλη να μετέχουν (και η Ελλάδα με ναυτική και αεροπορική παρουσία όπως και ειδικών δυνάμεων), και σε διάφορες φάσεις θα επεκταθεί σε όλη τη Μεσόγειο και την Αδριατική. Σε αυτή θα πάρει μέρος και για πρώτη φόρα η Σουηδία, το νεότερο μέλος του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης