Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α.- Στήριξη από μη τραπεζικά blue chips – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α.- Στήριξη από μη τραπεζικά blue chips – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Στο τελευταίο λεπτό κατάφερε να ανακάμψει πλήρως και να κλείσει τελικά με οριακή άνοδο. Ξεχώρισαν Titan, Cenergy, Viohalco, Motor Oil, Jumbo και Aegean από τα βαριά. Ήπια πτωτικό ήταν το κλίμα στην Ευρώπη και οριακά υψηλότερα είχε ανοίξει η Wall Street.

ΤΙΤΑΝ: Και νέο ιστορικό υψηλό και φυσικά είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι από την πορεία της. Είναι πλέον κοντά στα 30 ευρώ που θεωρούσαμε δίκαιη τιμή αν και βλέπουμε πως πλέον πολλοί που ούτε την κοίταζαν στα χαμηλά της τώρα βλέπουν δίκαιη τιμή πάνω από τα 30 ευρώ. Στα 29,55 ευρώ και στο +2,60%.

CENERGY: Νέα ιστορικά υψηλά και για τη συγκεκριμένη. Στα 7,85 ευρώ και στο +3,70%.

JUMBO: Και εδώ έχουμε νέα ιστορικά υψηλά. Στα 29,22 ευρώ.

INTRACOM: Η ανακοίνωση του οικονομικού ημερολογίου όπου αναφέρεται και διανομή μερίσματος και επιστροφή κεφαλαίου, άρεσε στους επενδυτές. Ήταν μεταξύ των λίγων μετοχών που ξεχώρισαν σήμερα. Στα 3,72 ευρώ και στο +5,08%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με απώλειες και οι 4 συστημικές.

ΟΠΑΠ: Διαπραγματευόταν χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα και το έχασε. Στα 15,85 ευρώ και στο -3,47%. Βέβαια έχει κόψει πολλά στο παρελθόν και η μετοχή στη συνέχεια πήγε ακόμα πιο ψηλά.

ATTICA GROUP: Οι πληροφορίες του ΒΝ για είσοδο επενδυτή έβαλαν και αυτή μεταξύ των λίγων που ξεχώρισαν. Στα 2,57 ευρώ και στο +7,08%.

DOPPLER: Η είσοδος του fund του κ.Καραμούζη δίνει άνοδο στη μετοχή. Στα 1,06 ευρώ και στο +8,72%

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Στο τελευταίο τρίμηνο του 2023 εισέπραξε 2,7 εκατ. δολάρια μερίσματα από τα πλοία. Έχει υποβάλει φάκελο για επένδυση 10 εκατ. ευρώ προκειμένου να λάβει επιδότηση. Τα κέρδη επηρεάστηκαν από ζημία 3,9 εκατ. ευρώ που αφορούσε το Πόρτο Καρράς.

ΙΛΥΔΑ: Για τζίρο 4,1 εκατ. ευρώ το 2023 και 4,35 εκατ. ευρώ το 2022, έξοδα ερευνών 570 χιλ. το 2023 και 1,09 εκατ. ευρώ το 2022 μάλλον είναι πολλά… Αδάνειστη βέβαια αλλά θέλουμε να δούμε και growth. Στα 1,67 ευρώ και στο -2,91%.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Στασιμότητα στο τζίρο και ροκανίζεται κάθε χρόνο η καθαρή θέση.

FRIGOGLASS: Η Frigoglass στην οποία η εισηγμένη έχει πλέον μόλις το 15% ανακοίνωσε αποτελέσματα για την περίοδο από 6 Μαρτίου 2023 έως 31 Δεκεμβρίου 2023. Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 267,1 εκατ. ευρώ, το μικτό κέρδος στα 32,5 εκατ. ευρώ, τα προσαρμοσμένα EBITDA στα 17,1 εκατ. ευρώ και οι ζημιές στα 85,6 εκατ. ευρώ. Το σύνολο της καθαρής θέσης είναι στα 22,6 εκατ. ευρώ με δάνεια 307 εκατ. ευρώ και ταμείο 53,1 εκατ. ευρώ.

Το νόμισμα της Νιγηρίας υποχωρεί και επηρεάζει τα αποτελέσματα. Τόσο το 2023 όσο και στο πρώτο τρίμηνο του 2024 καταγράφει απώλειες και σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό είναι τα βασικά θέματα που επηρεάζουν. Προσπαθεί με ανατιμήσεις να αντισταθμίσει τις απώλειες η διοίκηση όπως και με μειώσεις στα κόστη όπως είπε πριν λίγο στην τηλεδιάσκεψη. Για το 2024 έχει προγραμματίσει επενδύσεις 26 εκατ. ευρώ, με μέρος του ποσού να αφορά ανακατασκευή κλίβανου. Στο δεύτερο εξάμηνο περιμένει βελτίωση στα περιθώρια.

AUSTRIACARD: Έντονη ήταν η φημολογία από το πρωί για placement στα 6 ευρώ ανά μετοχή. Ιδιωτική χρηματιστηριακή έχει αναλάβει τη δουλειά. Όπως μαθαίνουμε το βιβλίο προσφορών ανοίγει σήμερα στις 6 το απόγευμα. Θα διατεθεί περίπου 12-14%.

ΔΑΪΟΣ: Και σε αυτή τη χρήση είχε καλές λειτουργικές ταμειακές ροές και μείωσε περαιτέρω το δανεισμό της.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης