Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι δεν τήρησε τις συμφωνίες – Stoltenberg: Να δώσουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο Zelensky κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι δεν τήρησε τις συμφωνίες – Stoltenberg: Να δώσουμε όπλα στην Ουκρανία
Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Jens Stoltenberg στο Κίεβο
Το ΝΑΤΟ δεν έχει εκπληρώσει δύο σημαντικά σημεία στη στήριξη του ουκρανικού στρατού, δήλωσε ο Vladimir Zelensky σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας Jens Stoltenberg στο Κίεβο.
«Σταθεροποίηση στο μέτωπο, η δύναμη του στρατού μας, η ανάληψη πρωτοβουλίας, η ανάπτυξη αντιεπιθετικών ενεργειών - όλα αυτά εξαρτώνται από τρία βασικά σημεία.
Το πρώτο σημείο είναι το οικονομικό, για το οποίο και οι δύο εταίροι σε διμερές επίπεδο και οι Ηνωμένες Πολιτείες ψήφισαν θετικά - αυτό είναι το πρώτο σημείο.
Το δεύτερο σημείο — έγκαιρες παραδόσεις όπλων και τρίτον, τι ακριβώς θα φτάσει στην Ουκρανία», τόνισε ο Zelensky.
To NATO, σύμφωνα με τον Zelensky, εκπλήρωσε μόνο την πρώτη από τις καθορισμένες προϋποθέσεις, ψηφίζοντας υπέρ της κατανομής των κεφαλαίων, αλλά σε άλλα θέματα, σημείωσε ο Zelensky, το θετικό δεν είναι ορατό.
«Υπάρχουν δύο ακόμη σημαντικά σημεία», κατέληξε.
Το απόγευμα της Δευτέρας 29 Απριλίου 2024 έγινε γνωστό ότι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg έφτασε στο Κίεβο σε αιφνιδιαστική επίσκεψη.
Τόνισε ότι δεν αναμένει να καταλήξει σε συμφωνία για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ στη σύνοδο κορυφής στην Ουάσιγκτον τον Ιούλιο, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι οι χώρες του μπλοκ θα πρέπει να διαθέσουν όπλα στην Ουκρανία ως προτεραιότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης