Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νατσιός (Νίκη): Η Δικαιοσύνη νοσεί – Μεγάλη η ευθύνη της Πολιτείας

Νατσιός (Νίκη): Η Δικαιοσύνη νοσεί – Μεγάλη η ευθύνη της Πολιτείας
Ο κ. Νατσιός εξέφρασε τη διαφωνία του κόμματός του στην πρόβλεψη του νομοσχεδίου για συγχώνευση των Ειρηνοδικείων
Η Δικαιοσύνη νοσεί και στην αρχιτεκτονική της και η ευθύνη τής εκτελεστικής εξουσίας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Δικαιοσύνη είναι πια μεγάλη, υποστήριξε μεταξύ άλλων μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για το νέο δικαστικό χάρτη, ο πρόεδρος της “Νίκης” Δημήτρης Νατσιός.
Στην αρχή της ομιλία του ο κ. Νατσιός επισήμανε ότι το νομοσχέδιο έρχεται στην Ολομέλεια την επόμενη της έκδοσης της δικαστικής απόφασης για το Μάτι.
«Η “Νίκη” σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και έχει ως πυξίδα της την αποφυγή του σχολιασμού των δικαστικών αποφάσεων. Εδώ όμως βρισκόμαστε μπροστά σε μια απόφαση που οι συγγενείς των θυμάτων τη χαρακτήρισαν σκάνδαλο ενώ σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος υποστηρίζει ότι απέχει κατά πολύ από το κοινό περί δικαίου αίσθημα» σημείωσε ο πρόεδρος της “Νίκης”.
Συνέχισε διερωτώμενος «Ποια είναι η ουσία αυτής της απόφασης;» για να απαντήσει ο ίδιος: «Φταίνε οι πυροσβέστες και όχι οι πολιτικοί» και προσέθεσε:
«Το ίδιο δηλαδή που προσπαθεί να μας πει η κυβέρνηση και για τα Τέμπη. Φταίνε οι σταθμάρχες και όχι οι υπουργοί . Αυτά που τους ενοχλούν και δικαίως για το Μάτι, η συγκάλυψη δηλαδή, δεν τους ενοχλούν για τα Τέμπη.
Αν πρέπει να πάρουμε ένα μάθημα από τη δικαστική έκβαση της υπόθεσης που αφορά το Μάτι αυτό είναι να επιτρέψουμε στους θεσμούς να φτάσουν στην πλήρη αλήθεια για τα Τέμπη.
Μόνο έτσι θα επέλθει η κάθαρσις. Και στο Μάτι και στα Τέμπη αν δεν δικαιωθούν οι νεκροί οι τάφοι τους θα μένουν ανοιχτοί. Δεν θα ησυχάσουν».
Ο κ. Νατσιός εξέφρασε επίσης τη διαφωνία του κόμματός του στην πρόβλεψη του νομοσχεδίου για συγχώνευση των Ειρηνοδικείων που βρίσκονται στις έδρες Πρωτοδικείων, με τα υφιστάμενα Πρωτοδικεία.
«Αφού κλείσατε σε όλη την επικράτεια σχολεία, κοινοτικά καταστήματα, τράπεζες, ταχυδρομεία, ακόμα και εκκλησίες καθώς δεν εγκρίνονται θέσεις ιερέων τώρα έρχεστε να κλείσετε Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία», ανέφερε.
Αναφερόμενος στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση διατύπωσε ερωτήματα για το θέμα του αδιάβλητου των εκλογών. «Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση έθεσε ζήτημα διεθνών παρατηρητών διαμαρτυρηθήκατε κύριοι της κυβέρνησης, πιθανόν και δικαίως. Αλλά από την περασμένη Παρασκευή που ο διευθυντής εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών πήγε στη Γενική Ασφάλεια Αττικής και κατήγγειλε γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία του Υπουργείου, διάρρηξη στο γραφείο του και κλοπή σημαντικών εγγράφων εσείς έχετε πιεί το αμίλητο νερό. Υποκλέπτετε διαρκώς προσωπικά δεδομένα πολιτών, είτε με τις νέες αστυνομικές ταυτότητες είτε με λίστες που παραδίδονται στο κόμμα σας από το Υπουργείο Εσωτερικών».
Σχολιάζοντας απόψεις που έχουν εκφραστεί σχετικές με το εάν επιτρέπεται να μεταβούν στους ναούς βουλευτές που ψήφισαν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είπε:
«Εμείς δεν θα υποδείξουμε σε κανένα τι να κάνει. Εμείς δεν είμαστε υπέρ των διοικητικών μέτρων. Λέμε όμως επίσης ότι δεν μπορεί να πολεμάς την Εκκλησία τέσσερα χρόνια και να θυμάσαι να την επισκέπτεσαι όταν έχεις εκλογές. Αυτό είναι βαθιά υποκρισία και κάθε τι που κάνεις στο πλαίσιο της Ορθόδοξης ζωής πρέπει να έχει αλήθεια μέσα του και όχι ψέμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης