Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Euro 2024 - Πως οι ασφαλιστικές εταιρίες ασφαλίζουν το ποδόσφαιρο - Όλα όσα δεν ξέρετε

Euro 2024 - Πως οι ασφαλιστικές εταιρίες ασφαλίζουν το ποδόσφαιρο - Όλα όσα δεν ξέρετε
Οι παίκτες σε κάθε τέτοια μεγάλη διοργάνωση διεθνούς κύρους ασφαλίζονται και ομαδικά και ατομικά, ανάλογα με την αξία τους
Από την μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου – Euro 2024 που ξεκινά στη Γερμανία στις 14 Ιουνίου, το Euro 2024 δεν λείπουν οι μεγάλες ασφαλιστικές.
Οι παίκτες σε κάθε τέτοια μεγάλη διοργάνωση διεθνούς κύρους ασφαλίζονται και ομαδικά και ατομικά, ανάλογα με την αξία τους.
Μάλιστα τα Lloyds υποστηρίζουν ότι η ομάδα που έχει την υψηλότερες και ακριβότερες καλύψεις, την μεγαλύτερη ασφαλιστική αξία είθισται να ανεβαίνει στην πρώτη θέση του βάθρου.
Με αυτό τον τρόπο σκέψης αρκετοί είναι αυτοί που έχουν κερδίσει στοιχήματα στο διεθνές ταμπλό του ποδοσφαίρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Lloyds που εξειδικεύονται στις αθλητικές –ποδοσφαιρικές ασφαλίσεις βάζουν στα ταμεία ανάλογα με την δραστηριότητα της χρονιάς πάνω από 180 με 200 εκατομμύρια στερλίνες.
Ωστόσο δεν ασφαλίζονται μόνο τα μεγάλα ονόματα και οι μεγάλες ομάδες ποδοσφαίρου.
Ασφαλίζονται για κάθε κίνδυνο που διατρέχουν όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι και αθλητές, όπως οι αθλητές του μπάσκετ, του βόλεϋ, της κολύμβησης, άρσης βαρών, τένις, στίβου, πολεμικών τεχνών.
Η καθημερινότητα των αθλητών ενέχει σοβαρούς κινδύνους.

Τι παρέχει η ασφαλιστική κάλυψη αθλητών

- Την κάλυψη των εξόδων ατυχημάτων που μπορεί να συμβούν εν μέσω των προπονήσεων και των αγώνων καθώς και των μετακινήσεων των παικτών με τα μέσα μεταφοράς.
- Την κάλυψη εξόδων βάσει των ασφαλισμένων κεφαλαίων και ορίων που έχει συμφωνήσει ένας σύλλογος.
- Τα έξοδα της φυσιοθεραπείας ανάλογα με την περίπτωση
- Την αποζημίωση των παικτών σε περίπτωση που συμβεί ένα σοβαρό ατύχημα και το οποίο θα οδηγήσει σε ολική ή μερική ανικανότητα.
Η ασφάλιση επίσης καλύπτει επισκέψεις σε γιατρούς απόρροια τους ατυχήματος σε εφημερεύοντες ιατρούς, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, αλλά και ότι άλλη κάλυψη προβλέπει το ομαδικό ασφαλιστήριο και οι ατομικές επεκτάσεις.

Πόσο κοστίζει

Το κόστος ασφάλισης παικτών αν εξαιρέσουμε τις μεγάλες διοργανώσεις που έχουν πολύ εξειδικευμένο underwriting και γράφονται κυρίως από τα Lloyds συναρτάται του ύψους των παροχών σε συνδυασμό με το είδος του αθλήματος και στην ομαδική ασφάλιση, τον αριθμό των αθλητών που ασφαλίζονται.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης