Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρόβες αμφισβήτησης των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ με στόχο νέο προοδευτικό πόλο – Η συνάντηση Γεροβασίλη-Χαρίτση

Πρόβες αμφισβήτησης των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ με στόχο νέο προοδευτικό πόλο – Η συνάντηση Γεροβασίλη-Χαρίτση
Στη συγκεκριμένη συζήτηση της ευρύτερης συνεργασίας δεν μένει απέξω ούτε η Νέα Αριστερά η οποία αναζητεί τέτοιες συνεργασίες
Tο μορατόριουμ για κάποιους, η λευκή απεργία για άλλους, που έχει επιτευχθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ από μεγαλοστελέχη του κόμματος είναι γεγονός.
Τα στελέχη αυτά που διαφωνούν κάθετα και… οριζόντια με τη μετατροπή του κόμματος σε «κόμμα Κασσελάκη έχουν κάνει πίσω ενόψει των ευρωεκλογών.
Είναι σίγουρο ότι θα αμφισβητήσουν τον Κασσελάκη την επόμενη μέρα αλλά με τρόπο που θα δημιουργεί προβληματισμούς.
Πως; Απλά θα τονίζουν την ανάγκη να υπάρξουν συμπράξεις και συνεργασίες την επόμενη μέρα για να νικηθεί ο Μητσοτάκης…

Ζαχαριάδης και Βασιλειάδης θέλουν συνεργασίες

Ο Κώστας Ζαχαριάδης του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το θέμα των συνεργασιών ανοιχτά με αφορμή το σενάριο για επαναληπτικές εκλογές, ώστε να καλυφθούν οι βουλευτικές έδρες των έκπτωτων Σπαρτιατών.
ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα μπορούν να κατεβάσουν κοινούς υποψηφίους στις δώδεκα περιφέρειες που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν συμπληρωματικές εκλογές, ώστε να έχουν ελπίδες να κερδίσουν τους υποψηφίους της ΝΔ και να μην καταλήξουν όλες οι έδρες στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Υπέρ της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχει ταχθεί και ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος Γιώργος Βασιλειάδης, που παραιτήθηκε μετά από διαφωνίες με τον πρόεδρο του κόμματος και τους «νεοπροεδρικούς» της Πολιτικής Γραμματείας, τονίζοντας σε τηλεοπτική του εμφάνιση πως «η συζήτηση για ευρύτερες συνεργασίες στον προοδευτικό χώρο θα πρέπει να ανοίξει σίγουρα μετά τις ευρωεκλογές, αν θέλουμε να κάνουμε μια σοβαρή ρωγμή στη ΝΔ».

Το ραντεβού Γεροβασίλη-Χαρίτση και η σφήνα της Νέας Αριστεράς

Στη συγκεκριμένη συζήτηση της ευρύτερης συνεργασίας δεν μένει απέξω ούτε η Νέα Αριστερά η οποία αναζητεί τέτοιες συνεργασίες και η ίδια για να διασωθεί πολιτικά.
Λέγεται πάντως, πως Όλγα Γεροβασίλη και Αλέξης Χαρίτσης συναντήθηκαν σε εστιατόριο της Καλαμάτας, συνάντηση που έβαλε φωτιά για το λόγο που έγινε και τις πολιτικές προεκτάσεις αφού η κ. Γεροβασίλη έχει αμφισβητήσει ανοικτά τον Κασσελάκη και είναι από τα πρόσωπα που αν ο ΣΥΡΙΖΑ πιάσει κάτω από το 17%, θα βγει μπροστά.

Πρώτος μίλησε ο Σπίρτζης για συνεργασίες

Υπενθυμίζουμε ότι πρώτος έχει θέσει το θέμα των συνεργασιών ο Χρήστος Σπίρτζης.
Πολύ καιρό πριν. Πριν ακόμα αναλάβει ο Κασσελάκης τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να «προσγειώσει» τον Στέφανο Κασσελάκη που θέλει… δύο θητείες στο Μέγαρο Μαξίμου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «του το εύχεται» αλλά «τα εργαλεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει τέτοια προοπτική».

Δεν υπάρχει προοπτική διακυβέρνησης από Κασσελάκη

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει δημοσκοπήσεις ο κ. Σπίρτζης έθεσε και πάλι την συνεργασία μεταξύ προοδευτικών κομμάτων.
«Με αυτά τα ποσοστά που δείχνουν οι έρευνες, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε άλλο κόμμα του προοδευτικού κόσμου αποτελεί τον δεύτερο πόλο για τη διεκδίκηση της κυβέρνησης της χώρας», τονίζοντας παράλληλα πως «πρέπει να γίνει μια προσπάθεια σύγκλισης των προοδευτικών κομμάτων» και καλώντας να πέσουν οι τόνοι προεκλογικά, ώστε «μετά τις ευρωεκλογές να γίνει προσπάθεια για τον εναλλακτικό, προοδευτικό πόλο».

Ανεβάζουν τον πήχη

Πάντως, είναι γεγονός ότι τόσο η Όλγα Γεροβασίλη όσο και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν ανεβάσει τον πήχη των ευρωεκλογών για τον Στέφανο Κασσελάκη.
Η πρώτη μίλησε ότι δεν μπορεί η διαφορά μας με τη ΝΔ να είναι χαοτική και ο δεύτερος παλαιότερα μίλησε με την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει κυβερνητική προοπτική και αυτό να φανεί στα ποσοστά.
Ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ πιάσει ένα 16% τότε αυτό θα είναι μία ήττα για Κασσελάκη…

Το ΠΑΣΟΚ θα έχει μεγάλο πρόβλημα

Εκεί βέβαια, που θα τεθεί πιο εμφατικά το θέμα των προοδευτικών συνεργασιών είναι στο ΠΑΣΟΚ.
Το κόμμα μπορεί να διολισθήσει στην 4η θέση κάτι που θα καταδείξει ότι είναι κόμμα-συμπλήρωμα και όχι ηγέτης της Κεντροαριστεράς και υπό αυτή την έννοια θα πρέπει να ενταχθεί σε ένα ευρύτερο σύνολο.
Ήδη υπάρχουν φωνές που θέλουν συνεργασίες.
Έχουμε ξαναπεί ότι σε αυτές εντάσσονται οι φωνές του Γιώργου Παπανδρέου, του Χάρη Καστανίδη ακόμα και του Χάρη Δούκα που έγινε δήμαρχος χάρις σε αυτήν την σύμπραξη δυνάμεων.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης