Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρές αντιδράσεις για εταιρεία καλλυντικών που κυκλοφόρησε κατάμαυρο foundation

Σφοδρές αντιδράσεις για εταιρεία καλλυντικών που κυκλοφόρησε κατάμαυρο foundation
Πλήθος χρηστών του διαδικτύου εξέφρασαν το θυμό τους για την απόχρωση αυτή, με τους ειδικούς να επισημαίνουν πως η σύνθεση του προϊόντος προκαλεί εξίσου ανησυχία.
Η εταιρεία καλλυντικών Youthforia τον Αύγουστο του 2023 κυκλοφόρησε το «Date Night Skin Tint Serum Foundation» με 15 αποχρώσεις. Η σειρά όμως εκτός από τις ανοιχτές περιείχε μόνο τέσσερις μεσαίες έως βαθιές αποχρώσεις, με την πιο «βαθιά» να μην ανταποκρίνεται στις πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες. Η έλλειψη αποχρώσεων ώθησε το brand μετά από εκκλήσεις του κοινού, να κυκλοφορήσει μια διευρυμένη σειρά αποχρώσεων.
Έτσι τον Μάρτιο του 2024 η Youthforia κυκλοφόρησε την πολυαναμενόμενη διευρυμένη σειρά του «Date Night Skin Tint Serum Foundation», προσθέτοντας 10 νέες αποχρώσεις που κυμαίνονται από 250 light medium μέχρι και 600 deep. Η σειρά φάνηκε να είναι μια νίκη για τους απανταχού λάτρεις της ομορφιάς, μέχρι που οι πελάτες άρχισαν να δοκιμάζουν το προϊόν.
Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε η influencer Golloria George και έχει γίνει viral στο TikTok, η beauty blogger δοκιμάζει την απόχρωση στη σκούρα επιδερμίδα της, δείχνοντας πως η απόχρωση που επέλεξε ήταν στην πραγματικότητα σαν μία κατάμαυρη βαφή προσώπου. Το βίντεο έχει προβληθεί πάνω από 12 εκατομμύρια φορές από την ημέρα που δημοσιεύτηκε στις 29 Απριλίου. Πλήθος χρηστών του διαδικτύου εξέφρασαν το θυμό τους για την απόχρωση αυτή, με τους ειδικούς να επισημαίνουν πως η σύνθεση του προϊόντος προκαλεί εξίσου ανησυχία.
Ένας χημικός καλλυντικών, με περισσότερους από 426.000 ακόλουθους στο TikTok, εξήγησε σε βίντεο γιατί η σύνθεση της απόχρωσης 600 deep της Youthforia καθιστά αδύνατη τη χρήση της. Επισήμανε ότι μία από τις πιο ανοιχτές αποχρώσεις του foundation, περιλαμβάνει τα χημικά συστατικά που απαιτούνται για να «φτιάξουν μια πιο ανοιχτή απόχρωση foundation», ανάμεσά τους και οξείδια του σιδήρου. Ωστόσο η σε αντίθεση με την ανοιχτή απόχρωση της Youthforia, η πιο σκούρα αποτελείται από μία μόνο χρωστική ουσία. «Δεν υπάρχουν άλλες χρωστικές ουσίες. Αυτό το foundation έχει κυριολεκτικά μόνο καθαρή μαύρη χρωστική ουσία», δήλωσε χαρακτηριστικά στο βίντεο.
Σημείωσε δε, πως όχι μόνο περιέχει μόνο μία χρωστική ουσία, αλλά το μαύρο οξείδιο του σιδήρου που περιέχει είναι απίστευτα δύσκολο να αναμειχθεί με άλλες αποχρώσεις. Παράλληλα, ο χημικός καλλυντικών εξήγησε ότι η προσπάθεια ανάμειξης της συγκεκριμένης απόχρωσης foundation με οποιοδήποτε άλλο χρώμα, θα το έκανε απλώς γκρι, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη πως πολλοί άνθρωποι έχουν ζεστές, ψυχρές ή ουδέτερες αποχρώσεις στο δέρμα τους. «Αυτή η μάρκα δεν ενδιαφέρεται για εμάς», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης