Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γεωργία: Πράσινο φως στο νομοσχέδιο για τους ξένους πράκτορες

Γεωργία: Πράσινο φως στο νομοσχέδιο για τους ξένους πράκτορες
Ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης, η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ έχουν επικρίνει το νομοσχέδιο ως «δημιούργημα ρωσικής έμπνευσης»
Το κοινοβούλιο της Γεωργίας υπερψήφισε την Τετάρτη 1/5 το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για τους ξένους πράκτορες, ένα μέτρο που έχει προκαλέσει εβδομάδες έντονων διαδηλώσεων, τις οποίες η Ρωσία χαρακτηρίζει υποκινούμενες από τη Δύση.
Οι Δυτικοί αξιωματούζοι ζήτησαν να σταματήσει η αυξανόμενη βία στη Γεωργία, αφού οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν κανόνια νερού, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, κατά τη διάρκεια της νύχτας για να διαλύσουν τη συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου περί ξένης επιρροής.
Πληροφορίες του Reuters αναφέρουν ότι στο πλαίσιο των επεισοδίων συνελήφθησαν από τις αρχές 63 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους και έξι αστυνομικοί, τραυματίστηκαν στη διάρκεια διαδήλωσης στην Τιφλίδα.
Η Ε.Ε., η οποία έχει χορηγήσει στη Γεωργία καθεστώς υποψήφιας χώρας, «καταδίκασε έντονα» τη βία και κάλεσε την κυβέρνηση να σεβαστεί το δικαίωμα της ειρηνικής συνάθροισης.
«Η χρήση βίας για την καταστολή της είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής Josep Borrell στο X.
Οι Γεωργιανοί βουλευτές συνεπλάκησαν στο κοινοβούλιο την Τετάρτη, καθώς συνεχιζόταν η συζήτηση της δεύτερης ανάγνωσης του νομοσχεδίου, το οποίο θα υποχρεώνει ΜΚΟ, ομάδες για τα πολιτικά δικαιώματα και ΜΜΕ να χαρακτηρίζονται ως ξένοι πράκτορες εάν πάνω από το 20% της χρηματοδότησής τους προέρχεται από το εξωτερικό.
Ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης, η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ έχουν επικρίνει το νομοσχέδιο ως «δημιούργημα ρωσικής έμπνευσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης