Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Οι ΗΠΑ δεν θα επιβιώσουν από μια επανεκλογή του Joe Biden - Καταστρέφει τη χώρα

Trump: Οι ΗΠΑ δεν θα επιβιώσουν από μια επανεκλογή του Joe Biden - Καταστρέφει τη χώρα
«Αυτός καταστρέφει τη χώρα μας,» είπε σε αιχμηρό τόνο ο Trump
Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, πιστεύει ότι εάν ο νυν ένοικος του Λευκού Οίκου Joe Biden κερδίσει εκ νέου τις εκλογές, η χώρα δεν θα επιβιώσει, καθώς όπως υποστηρίσει, ο τωρινός πρόεδρις καταστρέφει τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Η χώρα μας είναι σε κίνδυνο. Η χώρα μας μπορεί να μην επιβιώσει... αν δεν κερδίσουμε αυτές τις εκλογές, δεν πιστεύω ότι η χώρα μας θα επιβιώσει,» δήλωσε υπουψήφιος με τους Ρεπουμπλικάνους σε υποστηρικτές του στην Ουισκόνσιν.
«Αυτός [ο Biden] καταστρέφει τη χώρα μας», είπε σε αιχμηρό τόνο ο Trump, προσθέτοντας ότι ο αμερικανός ηγέτης, με τη μεταναστευτική του πολιτική, επιτρέπει σε χιλιάδες τρομοκράτες να έρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Trump πολλές φορές καταφέρεται με οξείς χαρακτηρισμούς κατά του αντιπάλου του, επικαλούμενος την προστασία της ελευθερίας του λόγου που διασφαλίζεται από την Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματος της Αμερικής.
Βέβαια εφόσον ο πρώην πρόεδρος δεν υπερβαίνει τα νομικά όρια, όπως πχ η προτροπή σε βία ή η απειλή άμεσης βίας, δεν αντιμετωπίζει κανένα ζήτημα συνταγματικής φύσης.
Άλλωστε σύμφωνα το πνεύμα του Αμερικανικού Συντάγματος δεν επιτρέπει περιστατικά λογοκρισίας, ειδικά στο πλαίσιο δημόσιας κριτικής των κυβερνητικών αξιωματούχων.
Υπενθυμίζεται ότι οι προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου.
Ο Trump έχει ήδη λάβει τον απαιτούμενο αριθμό εκλεκτόρων για να είναι υποψήφιος με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.
Ο Μπάιντεν από τη μεριά του, ο οποίος θα είναι υποψήφιος για μια δεύτερη θητεία, έχει επίσης εξασφαλίσει την υποστήριξη του κόμματός του.
Έτσι, ο προεκλογικός αγώνας θα εξελιχθεί, όπως αναμενόταν, μεταξύ των ίδιων υποψηφίων όπως και πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ο Biden επικράτησε του Trump, επιτυγχάνοντας την ανάδειξή του στο ανώτατο αξίωμα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης