Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nebenzya (Ρωσία): Ζητάμε την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ

Nebenzya (Ρωσία): Ζητάμε την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ
Η σύγκρουση Παλαιστινίων-Ισραηλινών δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει στρατιωτική λύση τόνισε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ 
Η ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ θα εξισώσει τις αρχικές διαπραγματευτικές θέσεις της παλαιστινιακής πλευράς με το Ισραήλ, δήλωσε ο Ρώσος μόνιμος εκπρόσωπος στον οργανισμό Vasily Nebenzya σε συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύγκρουση Παλαιστινίων-Ισραηλινών δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει στρατιωτική λύση.
Όπως τόνισε ο Ρώσος μόνιμος εκπρόσωπος, για μια παλαιστινιο-ισραηλινή διευθέτηση πρέπει να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και να διαμορφωθούν ορισμένες προϋποθέσεις.
«Κατά τη βαθιά μας πεποίθηση, η πλήρης ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ είναι ένα από αυτά τα ζητήματα που θα ανατρέψει τις αρχικές διαπραγματευτικές θέσεις των δύο μερών», τόνισε ο Nebenzya.
Στις 7 Οκτωβρίου 2023, το Ισραήλ δέχτηκε μια άνευ προηγουμένου επίθεση με ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας.
Μετά από αυτό, μαχητές του παλαιστινιακού κινήματος της Hamas εισήλθαν στις συνοριακές περιοχές, άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτικών και πολιτών ενώ πήραν περισσότερους από 200 ομήρους.
Σύμφωνα με τις αρχές, περίπου 1. 200 Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους.
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις εξαπέλυσαν την Επιχείρηση Iron Swords στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία περιελάμβανε επιθέσεις σε άμαχους.
Το Ισραήλ ανακοίνωσε πλήρη αποκλεισμό του θύλακα: οι προμήθειες νερού, ηλεκτρισμού, καυσίμων, τροφίμων και φαρμάκων σταμάτησαν.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, περισσότεροι από 34. 000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 77.000 τραυματίστηκαν.
Η Λωρίδα της Γάζας ουσιαστικά έχει χωριστεί σε νότιο και βόρειο τμήμα ενώ το Ισραήλ ετοιμάζεται για χερσαία επιχείρηση στη Rafah η οποία θεωρείται το τελευταίο προπύργιο της Hamas.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τα δύο μέρη να σταματήσουν τις εχθροπραξίες.
Σύμφωνα με τη θέση της Μόσχας, μια διευθέτηση είναι δυνατή μόνο με βάση μια φόρμουλα που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους εντός των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης