Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταπέλτης ο Trump: Η Ευρώπη άνοιξε τις πύλες της στην Τζιχάντ - Αγνώριστα πλέον Λονδίνο και Παρίσι

Καταπέλτης ο Trump: Η Ευρώπη άνοιξε τις πύλες της στην Τζιχάντ - Αγνώριστα πλέον Λονδίνο και Παρίσι
«Δεν θα επιτρέψω να συμβεί στις ΗΠΑ», διαμήνυσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών 
Οι Ευρωπαίοι «άνοιξαν τις πόρτες τους στη τζιχάντ» διαμήνυσε ο υπποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας.
«Είδαμε τι συνέβη όταν η Ευρώπη άνοιξε τις πόρτες της στην τζιχάντ», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς κάνει εκστρατεία για την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο. «Κοιτάξτε το Παρίσι, κοιτάξτε το Λονδίνο - δεν είναι πλέον αναγνωρίσιμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα επιτρέψω να συμβεί στις ΗΠΑ»

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών παραδέχτηκε ότι «θα έχω πολλά προβλήματα με τους ανθρώπους στο Παρίσι και τους ανθρώπους στο Λονδίνο, αλλά ξέρετε κάτι, αυτό είναι το γεγονός.
Δεν είναι πλέον αναγνωρίσιμοι και δεν μπορούμε να αφήσουμε να συμβεί αυτό στη χώρα μας».
Πρόσθεσε ότι «έχουμε απίστευτη κουλτούρα, παράδοση - δεν υπάρχει τίποτα κακό με την κουλτούρα τους, την παράδοσή τους - δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί εδώ και δεν θα το αφήσω ποτέ να συμβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».
Ο Trump μίλησε στους υποστηρικτές του, αφού η αστυνομία στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες διέλυσε διαδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και στο UCLA, όπου φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν κατά του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα.
Όπως υπενθυμίζει το Politico, τον Δεκέμβριο του 2015, λίγο αφότου το Παρίσι επλήγη από μια φονική ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση, ο Trump δήλωσε ότι οι γειτονιές στο Παρίσι και το Λονδίνο είναι τόσο επικίνδυνες που η αστυνομία αρνείται να πάει εκεί.
Ο Trump υπερασπιζόταν τότε το σχέδιό του για ένα «ολικό και πλήρες κλείσιμο των μουσουλμάνων που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες».
Παρά την κριτική που δέχτηκε για τα σχόλια αυτά, ο Trump υπερασπίστηκε τις απόψεις του και δήλωσε στον Τζορτζ Στεφανόπουλο του Good Morning America: «Το πραγματικό Παρίσι είναι ένα διαφορετικό Παρίσι από την Πόλη του Φωτός για την οποία διαβάζετε.
«Έχουν περιοχές στο Παρίσι όπου είναι τόσο ριζοσπαστικοποιημένη και τόσο μοχθηρή ... που η αστυνομία αρνείται να πάει εκεί. Δεν θα πάνε εκεί. Αυτό πρόκειται να συμβεί και με τη χώρα μας», προειδοποίησε.

Πυρά κατά του Λονδίνου

Δεν ήταν πιο ευγενικός για το Λονδίνο τότε, λέγοντας στο Morning Joe του MSNBC ότι «το Λονδίνο και άλλα μέρη ... είναι τόσο ριζοσπαστικοποιημένα που οι αστυνομικοί φοβούνται για τις ζωές τους».
Εκπρόσωπος του τότε πρωθυπουργού της Βρετανίας David Cameron, δήλωσε ότι τα σχόλια του Trump για τους μουσουλμάνους ήταν «διχαστικά, μη βοηθητικά και απλά λάθος».
Εν τω μεταξύ, ο Borris Johnson, τότε δήμαρχος του Λονδίνου, δήλωσε ότι τα σχόλια του Trump για τους κινδύνους του Λονδίνου ήταν «κακώς πληροφορημένα» και «απόλυτες ανοησίες».
Τον Ιανουάριο του 2016, όταν ο Trump ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος για την προεδρία, είχε πει ότι το να ζει κανείς στις Βρυξέλλες είναι σαν να ζει σε «κολαστήριο» λόγω της υποτιθέμενης έλλειψης «αφομοίωσης» του μουσουλμανικού πληθυσμού.
«Πηγαίνεις στις Βρυξέλλες -ήμουν στις Βρυξέλλες πριν από πολύ καιρό, πριν από 20 χρόνια, τόσο όμορφα, όλα είναι τόσο όμορφα- είναι σαν να ζεις σε κολαστήριο αυτή τη στιγμή», δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη στο FOX Business Network.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης