Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάζα: Αντίστροφη μέτρηση για εκεχειρία ή ... κόλαση στη Rafah - Στην Αίγυπτο για διαπραγματεύσεις κλιμάκιο της Hamas

Γάζα: Αντίστροφη μέτρηση για εκεχειρία ή ... κόλαση στη Rafah - Στην Αίγυπτο για διαπραγματεύσεις κλιμάκιο της Hamas
Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στη Γάζα, από τις οποίες κρίνεται το μέλλον όλης της περιοχής
Η σουνίτικη παλαιστινιακή οργάνωση Hamas γνωστοποίησε ότι μια αντιπροσωπεία της πρόκειται να επισκεφθεί σύντομα την Αίγυπτο, εν όψει της εντατικοποίησης των διπαραγματεύσεων με το Ισραήλ και τους μεσολαβητές για κατάπαυση πυρός στη Γάζα.
Σε σχετική ανακοίνωσή της, πρόσθεσε ότι ο αρχηγός της οργάνωσης, Ismail Haniyeh επιβεβαίωσε το «θετικό πνεύμα της οργάνωσης στη μελέτη της πρότασης κατάπαυσης του πυρός».
Άλλωστε, η Hamas το Σάββατο έλαβε τις τελευταίες προτάσεις του Ισραήλ και θα τις μελετήσει προτού απαντήσει επίσημα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Hamas για τις διαπραγματεύσεις στην Αίγυπτο

«Ο επικεφαλής του κινήματος της Hamas, ο Mujahid Ismail Haniyeh, πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο Υπουργό Πληροφοριών, Υποστράτηγο Abbas Kamel, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για να σταματήσει η επίθεση εναντίον του λαού μας.
Ο επικεφαλής του κινήματος εξέφρασε την εκτίμησή του για τον ρόλο που έπαιξε η Αίγυπτος και τόνισε το θετικό πνεύμα της οργάνωσης στη μελέτη της πρότασης κατάπαυσης του πυρός.
Ο επικεφαλής του κινήματος επιβεβαίωσε στον υπουργό Abbas Kamel ότι η αντιπροσωπεία διαπραγμάτευσης του κινήματος θα αφιχθεί στην Αίγυπτο το συντομότερο δυνατό για να ολοκληρώσει τις συνεχιζόμενες συζητήσεις με στόχο την ωρίμανση μιας συμφωνίας που θα εκπληρώνει τις απαιτήσεις του λαού μας και θα σταματάει την επιθετικότητα του Ισραήλ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης