Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή σοκ Vadim Skibitsky (αναπληρωτής επικεφαλής GUR) στον Economist: Είναι θέμα χρόνου να πέσει το Chasiv Yar - Οι Ρώσοι θα χτυπήσουν και το Kharkiv

Παραδοχή σοκ Vadim Skibitsky (αναπληρωτής επικεφαλής GUR) στον Economist: Είναι θέμα χρόνου να πέσει το Chasiv Yar - Οι Ρώσοι θα χτυπήσουν και το Kharkiv
Η κατάληψή του Chasiv Yar θα ανοίξει τον δρόμο για τον ρωσικό στρατό προς τις τελευταίες μεγάλες πόλεις του Donetsk, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας
H κρίσιμη στρατηγικά πόλη Chasiv Yar αναπόφευκτα θα πέσει κάτω από τα χτυπήματα του ρωσικού στρατού, προειδοποίησε ο Vadim Skibitsky, αναπληρωτής επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών (GUR) του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Economist.
«Το σημερινό πρόβλημα της Ουκρανίας είναι η οχυρωμένη περιοχή που βρίσκεται στα υψώματα στην πόλη Chasiv Yar.
Σύμφωνα με τον στρατηγό Vadim Skibitsky, η πτώση της με τον τρόπο, όπως στην Avdiivka είναι πιθανώς μόνο θέμα χρόνου».
Όπως σημείωσε ο Economist, η πόλη Chasiv Yar έχει μεγάλη στρατηγική σημασία για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Η κατάληψή του θα ανοίξει τον δρόμο για τον ρωσικό στρατό προς τις τελευταίες μεγάλες πόλεις του Donetsk, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας.
Ο Economist τόνισε επίσης ότι ο στρατηγός Vadim Skibitsky θεωρεί ότι η σημερινή κατάσταση στην Ουκρανία είναι η πιο δύσκολη από την έναρξη της σύγκρουσης.
Ο Vadim Skibitsky δεν έχει ιδέα πώς μπορεί να κερδίσει η Ουκρανία στο πεδίο της μάχης, τόνισε ο Economist.
Νωρίτερα, ο αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, προειδοποίησε για τη δύσκολη κατάσταση των ουκρανικών στρατευμάτων στην πρώτη γραμμή. Σύμφωνα με τον Alexander Syrsky, η Ρωσία έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα και επιτίθεται ενεργά σε όλη τη γραμμή επαφής, γεγονός που οδηγεί σε τακτικές επιτυχίες.
Ονόμασε τον Ivanovskoye και τον Chasiv Yar στην κατεύθυνση Kramatorsk ως τα πιο καυτά σημεία.
Η κατάσταση στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στις κατευθύνσεις Krasnoarmeysky (πρώην Pokrovsky) και Kurakhovsky δεν είναι λιγότερο κρίσιμη, διευκρίνισε ο στρατηγός.

Στόχος Donetsk, Luhansk

Ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR) Υποστράτηγος Vadim Skibitsky δήλωσε σε συνέντευξή του στον Economist που δημοσιεύτηκε στις 2 Μαΐου ότι η πρώτη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας αποτελείται από στρατιωτικές επιχειρήσεις που στοχεύουν να εκμεταλλευτούν τις συνεχιζόμενες ελλείψεις υλικού και ανθρώπινου δυναμικού της Ουκρανίας.
Ο Vadim Skibitsky δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις γνώριζαν ότι ο Απρίλιος και ο Μάιος του 2024 θα ήταν δύσκολοι μήνες για τον ουκρανικό στρατό καθώς οι υπάρχουσες προμήθειες μειώθηκαν και καθώς η Ουκρανία περιμένει επαρκείς ποσότητες νέας στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ για να φιλτράρει στην πρώτη γραμμή.
Όπως δήλωσε, οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα συνεχίσουν να επιδιώκουν τον μακροπρόθεσμο στόχο τους να καταλάβουν πλήρως τις περιφέρειες του Donetsk και του Luhansk και ότι η ρωσική διοίκηση θέλει να επιτύχει μια νίκη στο πεδίο της μάχης πριν από τις διακοπές της Ημέρας της Νίκης της 9ης Μαΐου ή την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Putin στο Πεκίνο στα μέσα Μαΐου.
O Vadim Skibitsky δήλωσε ότι η Ουκρανία εστιάζει επί του παρόντος στο Chasiv Yar, στην περιφέρεια Donetsk, όπου το ISW εκτιμά ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν την καλύτερη ευκαιρία να επιτύχουν σημαντικά επιχειρησιακά κέρδη, και ότι ενώ είναι «μάλλον θέμα χρόνου» η πτώση του Chasiv Yar, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις δεν θα καταλάβουν την πόλη «σήμερα ή αύριο.
Ο Vadim Skibitsky δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επιτύχει μόνο τακτικές επιτυχίες κοντά στην Avdiivka, στην περιφέρεια Donetsk μετά από μια πρόσφατη τακτική διείσδυση βορειοδυτικά της πόλης.

Επίθεση στο Kharkiv

Ο Vadim Skibitsky εκτίμησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα ξεκινήσουν μια επιθετική προσπάθεια προς τις περιφέρειες Kharkiv και Sumy στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου 2024, αλλά ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν το Kharkiv ή τις πόλεις Sumy.
Ο Vadim Skibitsky δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν συγκεντρώσει αυτήν τη στιγμή περίπου 35.000 άτομα στη διεθνή συνοριακή περιοχή και σχεδιάζουν να συγκεντρώσουν συνολικά 50.000 έως 70.000 στρατιώτες για αυτή την προσπάθεια, πιθανώς πριν από την έναρξη της επιθετικής επιχείρησης.
Ο Vadim Skibitsky δήλωσε ότι αυτή η ομαδοποίηση θα είναι ανεπαρκής για να επιτύχει οτιδήποτε πέρα από τα τοπικά κέρδη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ISW ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα δυσκολευτούν να καταλάβουν την πόλη του Kharkiv, αλλά ότι οι ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή θα προσελκύσουν και θα καθηλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις από άλλα μέρη της πρώτης γραμμής.
Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής Oleksandr Syrskyi δήλωσε στις 28 Απριλίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις παρακολουθούν τον αυξημένο αριθμό των ρωσικών δυνάμεων που ανασυντάσσονται στην κατεύθυνση του Kharkiv, πιθανώς αναφερόμενος στην Περιφέρεια Belgorod, και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ενισχύσει τις αμυντικές θέσεις στις «περισσότερες απειλούμενες» περιοχές με πρόσθετες μονάδες πυροβολικού και αρμάτων μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης