Τελευταία Νέα
Διεθνή

Adam Smith (Κογκρέσο ΗΠΑ): Οι καθυστερήσεις στην παράδοση των όπλων έχουν υπονομεύσει την ικανότητα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να πολεμούν

Adam Smith (Κογκρέσο ΗΠΑ): Οι καθυστερήσεις στην παράδοση των όπλων έχουν υπονομεύσει την ικανότητα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να πολεμούν
H Ρωσία «ψυχολογικά αισθάνεται ότι κερδίζει»
Οι καθυστερήσεις στην παράδοση της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία έχουν υπονομεύσει την ικανότητα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να πολεμούν και στη συνέχεια έπληξαν το ηθικό τους, δήλωσε ο Adam Smith, ηγετικό μέλος της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των ΗΠΑ, σε συνέντευξή του στο Foreign Περιοδικό Policy.
«Υπονόμευσε την ικανότητα της Ουκρανίας να πολεμήσει και στη συνέχεια υπονόμευσε το ηθικό της», είπε όταν ρωτήθηκε για τον αντίκτυπο των καθυστερήσεων στις παραδόσεις στρατιωτικής βοήθειας.
Ο Δημοκρατικός βουλευτής ισχυρίζεται ότι, σε αντίθεση με τον ουκρανικό στρατό που έμεινε χωρίς όπλα και πυρομαχικά, η Ρωσία , αντίθετα, «ψυχολογικά αισθάνεται ότι κερδίζει».
Ο Smith παραδέχτηκε επίσης ότι ήταν δυσαρεστημένος με τον ρυθμό ανάπτυξης της παραγωγής όπλων για προμήθειες στην Ουκρανία.
Πλέον για την Ουκρανία η καλύτερη έκβαση της σύγκρουσης θα ήταν να διατηρήσει «αυτό που έχει έως τώρα».
«Πιστεύω ότι είναι ρεαλιστικό ότι η Ουκρανία και η συμμαχία μας με περισσότερες από 50 χώρες που τη βοηθούν και την υποστηρίζουν μπορούν να δημιουργήσουν αρκετή ικανότητα ώστε η Ουκρανία να κρατήσει αυτό που έχει», είπε στο περιοδικό Foreign Policy όταν ρωτήθηκε για την καλύτερη δυνατή έκβαση της σύγκρουσης.
«Ένα κρίσιμο μέρος της επιβίωσης της Ουκρανίας είναι ότι διατηρούν ό,τι έχουν και δεν χάνουν την πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα και δεν θέτουν το Κίεβο σε κίνδυνο», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης