Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Πώς οι ΗΠΑ συμφώνησαν στην προμήθεια των ATACMS στην Ουκρανία

Politico: Πώς οι ΗΠΑ συμφώνησαν στην προμήθεια των ATACMS στην Ουκρανία
Συμφώνησαν… αφού αυξήθηκε η παραγωγή των πυραύλων αναφέρει το Politico
Οι ΗΠΑ συμφώνησαν να προμηθεύσουν το ATACMS στην Ουκρανία μετά την αύξηση της παραγωγής τους αναφέρει δημοσίευμα του Politico, το οποίο επικαλείται Αμερικάνο αξιωματούχο στο υπουργείο Άμυνας.
«Ένας σημαντικός αριθμός πυραύλων, των οποίων η παραγγελία είχε γίνει πριν αρκετά χρόνια… έφτασε την κατάλληλη στιγμή έτσι ώστε να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τις δικές μας αμυντικές ικανότητες» επισημαίνει το δημοσίευμα, επικαλούμενο τον Αμερικάνο αξιωματούχο, ο οποίος υπογράμμισε πως η παραγωγή δεκάδων βλημάτων κάθε λίγους μήνες θα διαρκέσει τουλάχιστον έως τα τέλη του έτους.
«Πολλοί πύραυλοι ATACMS βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής αυτή τη στιγμή» υποστήριξε ο Αμερικάνος αξιωματούχος.
Υπενθυμίζεται πως ο Jake Sullivan, βοηθός του Προέδρου των ΗΠΑ για θέματα Εθνικής Ασφάλειας ανακοίνωσε στις 24 Απριλίου ότι η απόφαση για την προμήθεια πυραύλων ATACMS στο Κίεβο ελήφθη από την Ουάσιγκτον τον Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τον Μάρτιο, με εντολή του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden, σημαντικός αριθμός από αυτούς τους πυραύλους μεταφέρθηκε στην Ουκρανία ενώ όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, οι πύραυλοι ATACMS παραδόθηκαν καθαρά «για χρήση στο κυρίαρχο έδαφος της Ουκρανίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης