Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oleksandr Pavlyuk (Διοικητής Χερσαίων Δυνάμεων Ουκρανίας): Οι Ρώσοι θέλουν να καταλάβουν όλο το Donbass

Oleksandr Pavlyuk (Διοικητής Χερσαίων Δυνάμεων Ουκρανίας): Οι Ρώσοι θέλουν να καταλάβουν όλο το Donbass
Ο Pavlyuk δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κάνουν ότι είναι δυνατόν για να σταματήσουν τις ρωσικές προσπάθειες για την κατάληψη του Chasiv Yar, αλλά σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εκτιμώμενο πλεονέκτημα πυροβολικού
Ουκρανοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να τονίζουν ότι ο κύριος στόχος της Ρωσίας για το 2024 παραμένει η κατάληψη των περιφερειών του Donetsk και του Luhansk, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν την επιθετική τους επιχείρηση το καλοκαίρι του 2024.
Ο Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Oleksandr Pavlyuk επανέλαβε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στους Times που δημοσιεύθηκε στις 3 Μαΐου ότι οι επιθετικοί στόχοι της Ρωσίας το 2024 είναι να καταλάβει όλες τις περιφέρειες του Donetsk και του Luhansk και ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να επιχειρήσουν να καταλάβουν την υπόλοιπη περιφέρεια Zaporizhia το 2024 εάν καταλάβουν το Donbass.
Ο αναπληρωτής αρχηγός της Ουκρανικής Κύριας Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR) Υποστράτηγος Vadym Skibitskyi δήλωσε σε συνέντευξή του στο The Economist που δημοσιεύθηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα συνεχίσουν να επιδιώκουν τον μακροπρόθεσμο στόχο τους να φτάσουν στα διοικητικά σύνορα των περιφερειών του Donetsk και του Luhansk κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
O Oleksandr Pavlyuk επανέλαβε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σχέδιο να καταλάβουν πόλεις Kharkiv και Sumy, αλλά σημείωσε ότι δεν είναι σαφές πόσο σοβαρό είναι αυτό το σχέδιο ή εάν οι ρωσικές δυνάμεις θα είναι σε θέση να καταλάβουν μία ή και τις δύο πόλεις
Ο Pavlyuk δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κάνουν ότι είναι δυνατόν για να σταματήσουν τις ρωσικές προσπάθειες για την κατάληψη του Chasiv Yar, αλλά σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εκτιμώμενο πλεονέκτημα πυροβολικού 10 προς 1 έναντι των ουκρανικών δυνάμεων και «απόλυτη αεροπορική υπεροχή», πιθανώς αναφερόμενος στην ικανότητα των ρωσικών δυνάμεων να διεξάγουν αδιάκριτα βομβιστικές επιθέσεις στην περιοχή.
Ο Skibitskyi δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν θα καταλάβουν άμεσα το Chasiv Yar, αν και είναι «μάλλον θέμα χρόνου» η πτώση του οικισμού.

Οι Ρώσοι ετοιμάζουν 617.000 για την μεγάλη αντεπίθεση που θα ξεκινήσει αρχές Ιουνίου 2024

Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία δεν έχουν αυξηθεί σημαντικά σε μέγεθος τους τελευταίους μήνες, αλλά ότι ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να βελτιώνει τις μαχητικές του ιδιότητες.
Ο Pavlyuk δήλωσε ότι περίπου 510.000 έως 515.000 Ρώσοι προσωπικό έχουν αναπτυχθεί επί του παρόντος στην Ουκρανία.
Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν τον Ιανουάριο του 2024 ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν κατά προσέγγιση 462.000 άτομα που είχαν αναπτυχθεί στην Ουκρανία και σημείωσαν ότι αυτό ήταν ολόκληρο το χερσαίο στοιχείο του ρωσικού στρατού εκείνη την εποχή.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin ισχυρίστηκε τον Δεκέμβριο του 2023 ότι υπήρχαν 617.000 Ρώσοι προσωπικό στη «ζώνη μάχης», πιθανώς αναφερόμενος σε όλο το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό στη ζώνη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», η οποία περιλαμβάνει περιοχές εντός της Ρωσίας που συνορεύουν με την Ουκρανία.
Αυτοί οι αριθμοί πιθανότατα περιλαμβάνουν μαχητικό προσωπικό και άλλο στρατιωτικό προσωπικό που εκτελεί λειτουργίες υποστήριξης και δεν αντιπροσωπεύουν την άμεση μαχητική ισχύ που διαθέτουν οι ρωσικές δυνάμεις και μπορούν να δεσμευτούν σε επιθετικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
O Putin υπέγραψε προηγουμένως ένα διάταγμα τον Δεκέμβριο του 2023 ισχυριζόμενος ότι ο ρωσικός στρατός έχει συνολικά 2,039 εκατομμύρια προσωπικό, 1,32 εκατομμύρια εκ των οποίων είναι μάχιμο προσωπικό, υποδηλώνοντας μια αναλογία περίπου 60 προς 40 μεταξύ ρωσικού μάχιμου και μη μαχητικού προσωπικού κατά μέσο όρο.
O σημερινός ρωσικός στρατός είναι αγνώριστος από τη δύναμη που εξαπέλυσε την πλήρη εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης