Τελευταία Νέα
Διεθνή

Unian (Ουκρανικό ΜΜΕ): Πού έχει εξαφανιστεί ο υπουργός άμυνας της Ουκρανίας Rustem Umerov

Unian (Ουκρανικό ΜΜΕ): Πού έχει εξαφανιστεί ο υπουργός άμυνας της Ουκρανίας Rustem Umerov
Στις αρχές Μαΐου, το ουκρανικό έντυπο Censor.net ανέφερε, επικαλούμενο πηγές, ότι ο Rustem Umerov θα μπορούσε να εγκαταλείψει τη θέση του
Από τα τέλη Απριλίου 2024, τα έγγραφα του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας τα υπογράφει ο αναπληρωτής επικεφαλής του υπουργείου, Ivan Gavrilyuk, αφού ο ίδιος ο υπουργός, Rustem Umerov, βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι, γράφει το ουκρανικό πρακτορείο UNIAN.
«Οι εντολές του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, αντί του υπουργού Rustem Umerov, άρχισαν να υπογράφονται από τον αναπληρωτή του Ivan Gavrilyuk.
Το ίδιο το υπουργείο είπε στο πρακτορείο ότι ο Gavrilyuk υπέγραψε το διάταγμα ως «υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας» λόγω του γεγονότος ότι ο Umerov βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι εκείνη την εποχή.
«Ωστόσο, το υπουργείο δεν διευκρίνισε εάν ο Rustem Umerov επέστρεψε για να εκπληρώσει τα καθήκοντά του αυτή τη στιγμή».
Στις αρχές Μαΐου, το ουκρανικό έντυπο Censor.net ανέφερε, επικαλούμενο πηγές, ότι ο Rustem Umerov θα μπορούσε να εγκαταλείψει τη θέση του.
Ο λόγος της παραίτησης ήταν η «σταδιακή εκκαθάριση» από τον επικεφαλής του προεδρικού γραφείου, όλων των αξιωματούχων που έχουν το δικαίωμα να επισκέπτονται ανεξάρτητα τον Zelensky χωρίς τη συγκατάθεσή του.
Ο Rustem Umerov ανέλαβε επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας τον Σεπτέμβριο του 2023, αφού αντικατέστησε τον Alexey Reznikov, τον οποίο πολλοί ουκρανικοί δημόσιοι οργανισμοί και μέσα ενημέρωσης επέκριναν για διαφθορά στον στρατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης