Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Επανεξελέγη δήμαρχος Λονδίνου ο Sadiq Khan – Η ιστορική 3η θητεία

Βρετανία: Επανεξελέγη δήμαρχος Λονδίνου ο Sadiq Khan – Η ιστορική 3η θητεία
Στα 53 του χρόνια, αυτός ο γιος πακιστανών μεταναστών που ανήκει στο Εργατικό Κόμμα, νίκησε την υποψήφια του Συντηρητικού Κόμματος Susan Hall
Ο Sadiq Khan επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για μία τρίτη ιστορική θητεία, αφού είναι ο πρώτος αιρετός που εξασφαλίζει μία τέτοια εκλογική επιτυχία στην βρετανική πρωτεύουσα, μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων.
Στα 53 του χρόνια, αυτός ο γιος πακιστανών μεταναστών που ανήκει στο Εργατικό Κόμμα, νίκησε την υποψήφια του Συντηρητικού Κόμματος Susan Hall και ξεπέρασε τον προκάτοχό του Boris Johnson που είχε εξασφαλίσει δύο θητείες στην δημαρχία του Λονδίνου.
Κατά την διάρκεια της πρώτης του θητείας, ο Khan πολέμησε με σφοδρότητα κατά του Brexit.
Αυτήν την φορά, υποσχέθηκε μια «πιο δίκαιη, πιο ασφαλή, πιο πράσινη πόλη για όλο τον κόσμο».
Θέλει να επεκτείνει το πρόγραμμα των δωρεάν γευμάτων για τα παιδιά των δημοσίων σχολείων.
Ο άνθρωπος που μεγάλωσε σε κοινωνική κατοικία υποσχέθηκε την ανέγερση 40.000 νέων κοινωνικών κατοικιών.
Και υποσχέθηκε να αναλάβει δράση για να μην υπάρχουν πια άστεγοι στο Λονδίνο μέχρι το 2030.

Μαύρο πρόβατο για τους Συντηρητικούς

Ο Khan δεν θεωρείται χαρισματικός. Όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να γίνει το μαύρο πρόβατο του συντηρητικού Τύπου και των κυβερνώντων συνεχώς από το 2010 Τόρις.
Του επιτίθενται για την ασφάλεια στο Λονδίνο.
Τον κατηγορούν ότι είναι υπεύθυνος για την αύξηση των επιθέσεων με μαχαίρι, μία μάστιγα που ο Sadik Khan αποδίδει στην πολιτική λιτότητας των συντηρητικών κυβερνήσεων που έχουν οδηγήσει στην περικοπή των δυνάμεων της αστυνομίας.
Οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν για την επέκταση τον περασμένο χρόνο στο μείζον Λονδίνο του φόρου για τα ρυπογόνα αυτοκίνητα, τον οποίο είχε εισαγάγει το 2015 ο Boris Johnson.
Οι Τόρις άρπαξαν την ευκαιρία και κατηγόρησαν τον Kahn ότι δεν ενδιαφέρεται για τους Λονδρέζους που υποφέρουν από το υψηλό κόστος ζωής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης